כך תשמרו על המקרר שלכם

מקרר הוא מוצר חשמלי שישרת אתכם שנים רבות. איך תבטיחו את זה? על ידי שימוש נכון בו וגילוי ערנות למרכיביו השונים.

עוד במדריך
התחילו בטיפול חיצוני של המקרר אל תשכחו לטפל במקרר גם מבפנים נהלו נכון את שיטות האחסון במקרר

מוצרי אלקטרוניקה רבים מתוכנתים לזמן פעילות קצר כדי להבטיח קנייה מחודשת שלהם אחת לתקופה. אך בניגוד לכך, יש מוצרי חשמל שיאריכו שנים כמו המקרר שלכם. כדי להבטיח שנים ארוכות של שנים בטוח במקרר, תצטרכו להשתמש בו נכון ולהיות ערים לנורות אזהרה שיתריעו לכם על תקלה קרובה. 

ריכזנו לכם כמה טיפים ופעולות תחזוקה אותם תוכלו לאמץ כדי להעניק חיי מדף ארוכים ויעילים יותר. מהן נורות האזהרה שחשוב לשים לב אליהם ומה תוכלו לעשות באופן יומיומי? הכל במדריך הבא. 

התחילו בטיפול חיצוני של המקרר

תוכלו לטפח שגרת תחזוקה פשוטה וקלה שתשמור על המקרר שלכם. תחילה, סגרו היטב את דלת המקרר. אטימה מלאה של המקרר תשמור על טמפרטורה תקינה וגם תחסוך באנרגיה. מקרר שאיננו אטום בצורה אופטימלית משקיע מאמץ גדול יותר כדי לקרר ומבזבז יותר חשמל. בנוסף, אל תשאירו את דלת המקרר פתוחה לזמן ממושך מידי. 

אפשרות נוספת שתוכל לעזור לאיטום להיות אופטימלי היא שמירה על גומיות האיטום. הדרך לעשות זאת היא למרוח אותן מידי כמה שבועות בשכבה דקה של וזלין. הציבו את המקרר במרחק נכון. הצבת המקרר במרחק של 15 ס"מ לפחות מהקירות המקיפים אותו תמנע פגיעה בפעולת הקירור ובחלקים החשמליים שלו. נקו בקביעות את המעבה (רשת הצינורות שמאחורי המקרר). ניקיון שוטף של המעבה עם מטלית תתרום לפעילות התקינה שלו. 

נקו את המאוורר באמצעות מברשת מתאימה או שואב אבק. את הניקוי, הקפידו לעשות אחת לחודש לפחות. נקו את גוף החימום בעזרת חומר ניקוי עדין (תרסיס ייעודי או סבון כלים) מדולל עם מים. השתמשו במטלית עדינה על מנת שלא להרוס את הצבע העוטף אותו. 

אל תשכחו לטפל במקרר גם מבפנים

הטיפול בתוך המקרר לא פחות חשוב. לרוב, יהיה במקרר מד טמפרטורה מובנה. חשוב לבדוק כי הטמפרטורה מכוונת ל-4 מעלות צלסיוס (הטמפרטורה המומלצת). במידה ואין לכם מד מובנה, תוכלו לרכוש אותו בחנויות למוצרי חשמל בכמה עשרות שקלים.

אל תשכחו לנתק את המקרר מהחשמל לפני שאתם מתחילים לנתק אותו ואחרי שהוצאתם את כל מוצרי המזון מתוכו. נקו את החלקים הניתנים לפירוק בכיור או באמבטיה (הוציאו את כולם יחד וכך לא תשכחו חלקים בדרך).

אם זיהיתם חלקים מלוכלכים מאד, תוכלו לנקות אותם באמצעות סבון כלים מעורבב עם סודה אבקת סודה לשתייה או אקונומיקה מדוללת במים. הימנעו משימוש בחומרים חריפים שעלולים להיות מסוכנים לחלקי המקרר ולבריאות שלכם. 

נהלו נכון את שיטות האחסון במקרר

שיטות אחסון האוכל בתוך המקרר לא פחות חשובות מהניקיון שלו. כדי שתוכלו לשמור על טריות המזון שלכם ולמנוע ריחות לא נעימים, אחסנו את המזון בכלי פלסטיק אטומים או שקיות ניילון. בנוסף, מומלץ להשתמש במגבות נייר כדי לייצר חציצה בין מדפי המקרר לבין המזון היבש מעליו. מזון לח, כמו תבשילים, מומלץ לאחסן בכלי זכוכית. הקפידו על רווח בין כלי האחסון כדי לאפשר מעבר חופשי של אוויר קר.

דרכים נוספות למניעת ריח רע במקרר: חצו תפוח אדמה לא מבושל והניחו במקרר. החליפו את תפוח האדמה אחת לשבוע או שתניחו קערית עם חצי כוס של סודה.

נזילה מהמקרר: כל השלבים בדרך לפתרון

יש לכם נזילה מהמקרר? אנחנו נלווה אתכם שלב אחר שלב בדרך לפתרון. מה עושים כשיש נזילה מהמקרר ואיך מתנהלים מול טכנאי המקררים? כל התשובות לפניכם.

מקרר מרעיש: כל השלבים בדרך לפתרון

המקרר שלכם מרעיש? אין ספק שמדובר בתקלה מטרידה מאד. המקצוענים מלווים אתכם כל הדרך לפתרון, מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מקררים, איך מתנהלים מולו וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות לפניכם.

הצטברות קרח במקרר: כל השלבים בדרך לפתרון

לא מצליחים להיפטר מהקרח שמצטבר במקרר? הגעתם למקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך, נסביר מה הגורמים להצטברות קרח, מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מקררים וכמה יעלה לכם לתקן את התקלה.

המקרר לא מקרר: כל השלבים בדרך לפתרון

המקרר שלכם הפסיק לקרר? אין ספק שמדובר בתקלה מטרידה מאוד. רגע לפני שאתם מזמינים טכנאי, יש כמה פעולות שאנחנו רוצים שתעשו. מזמינים טכנאי? אנחנו נעזור לכם להתנהל מולו כמו שצריך ונלווה אתכם עד לפתרון התקלה.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

באילו חומרים ניתן לנקות את המקרר?
כאשר תרצו לנקות את המקרר (פעולה חשובה מאד לשמירה על תקינותו), תוכלו לנקות אותם באמצעות סבון כלים מעורבב עם סודה אבקת סודה לשתייה או אקונומיקה מדוללת במים. הימנעו משימוש בחומרים חריפים שעלולים להיות מסוכנים לחלקי המקרר ולבריאות שלכם. 
מהי הטמפרטורה הנכונה ביותר למקרר?
כדי להבטיח שימוש ארוך טווח במקרר, חשוב לטפל בו גם מבפנים ולשים לב כי הטמפרטורה מכוונת ל-4 מעלות צלסיוס (הטמפרטורה המומלצת). בדרך כלל, יהיה מד טמפרטורה מובנה שיוכל לבדוק זאת ולא, תוכלו לרכוש אותו בחנויות למוצרי חשמל בכמה עשרות שקלים.