חמים ונעים: חימום תת רצפתי
לא הפעלתם מזגן וגם לא רדיאטור ובכל זאת, הטמפרטורה בבית חמימה ונעימה. באמצעות חימום תת רצפתי תוכלו לייצר אווירה נעימה ולקבל פתרון מושלם לאזורים הקרים בבית. אז איך זה עובד ומה חשוב לדעת? הכל במדריך הבא.
חימום תת רצפתי נותן פתרון יעיל עבור מי שלא רוצה להדליק מזגן או רדיאטור לצורך חימום הבית. מהן סוגי המערכות הקיימות והאם הן מתאימות לכולם?
שיטת החימום חוסכת מקום בחלל הבית, שקטה לגמרי ולא דורשת תפעול מיוחד. איך תדעו אם כדאי ומתאים לכם להתקין מערכת לחימום תת רצפתי ואיך היא עובדת? כל המידע.
חימום באמצעות מים
מערכת חימום תת רצפתית שעובדת באמצעות מים כוללת התקנה של צינורות אלומיניום מתחת לרצפה (בצורה מעגלית) ופעולת חימום המים נעשית באמצעות משאבה מותאמת. מערבת זו, נמצאה משתלמת יותר במידה וקיימת תשתית צנרת לנושא.
המערכת מספקת חום נעים שמתפזר בצורה אחידה ובזרימה איטית על כל שטח הדירה. בניגוד לרדיאטור או מפזר חום המחממים אזור נקודתי וגם מייבשים את האוויר בחלל, מערכת החימום התת רצפתית מצוידת בווסת שדרכו ניתן לשלוט בטמפרטורות.
חימום באמצעות מערכת חשמל
מערכת חימום תת רצפתית שעובדת באמצעות חשמל כוללת התקנה של שטיחונים מחממים מתחת לרצפה. בשיטה זו, פעולת החימום מהירה יותר וניתנת להתקנה בבתים בהם יש מערכת תלת פאזית אך, חיסרון בולט שלה בא לידי ביטוי בצריכת החשמל הגבוהה.
קיימת שיטה נוספת והיא חימום באמצעות אור אינפרא אדום שמחמם את הריצוף. בטכניקה זו, החימום לא נזרק ישירות לאוויר אלא אל גופים שסופגים את קרינת האור וכך, חוסכים אנרגיה.
יתרונותיו של החימום התת רצפתי
שיטה זו מספקת חימום אחיד על כל שטח הדירה ולא פועלת באיזור מסוים. החימום התת רצפתי לא גורם לתחושת יובש ומחנק כמו חימום המזגן בשל תנועת האוויר האיטית שלו. מערכות חימום תת רצפתיות העובדות על חשמל, לא רגישות לתנודות בזרם החשמל ולכן, ולא יפסיקו לפעול במידה ויהיו. יתרון מרכזי שיש החימום התת רצפתי ולכן הוא עדיף על שאר אפשרויות החימום, הוא שמערכת החימום שלו לא תופסת מקום בחלל הבית אלא מוסתרת מתחת לרצפה וכך עונה על הצורך האסתטי.
חסרונותיו של החימום התת רצפתי
יחד עם זאת, למערכת החימום (במים) התת רצפתי יש נקודות תורפה שבאות לידי ביטוי בזמן החימום הארוך כיוון והיא אחראית לחימום של כל איזורי הבית. בנוסף, התקנת המערכת היא יקרה יחסית לאפשרויות החימום האחרות. מערכת זו, איננה מתאימה לרצפה מסוג פרקט או שטיחים מקיר לקיר ולכן, חשוב לבחון את הריצוף לפני ההתקנה. לרוב, ההמלצה היא להתקין את המערכת בעת שיפוץ כללי של הבית או לפני כניסה לדירה חדשה כיוון ויש צורך בהרמה של הרצפה.
כדאי לדעת: התקנת חימום תת רצפתי אפשרית בתקרה של 3 מטרים ומעלה.