איך לתחזק את מכונת הכביסה שלכם
מכונת הכביסה היא אחד מאותם מכשירים ביתיים שנוטים לקחת כמובנים מאליהם. אנו טוענים בה כביסה, שופכים דטרגנט, לוחצים על כפתור ההפעלה וממתינים שהיא תעשה את שלה. אולם כדי שמכונת הכביסה שלנו תמשיך לשרת אותנו נאמנה שנים רבות, עלינו להקדיש לה תשומת לב וטיפוח.
רשימה זו מפרטת מספר עצות והמלצות על אופן ביצוע נכון של תחזוקת מכונת כביסה ביתית.
אל תדחסו יותר מידי בגדים
מכונות כביסה חיות זמן רב יותר, ומבצעות את העבודה טוב יותר, כאשר מקפידים על העקרונות הבאים:
לפני כל מחזור כביסה, הקפידו לעבור על כיסי הבגדים ולרוקן אותם.
לעולם אל תדחסו את המכונה יתר על המידה - הבגדים ייצאו פחות נקיים ואתם עלולים לגרום נזק לאיטום של המכונה.
עם סיום הכביסה, סגרו את ברז המים, נתקו את המכונה מהחשמל ותנו לה "לנוח" כשהדלת פתוחה כדי שהמים יוכלו להתאדות והמנוע יוכל להתקרר.
נגבו בסמרטוט יבש את טבעת הגומי של הדלת, כדי למנוע התפתחות עובש.
מכונות מהדור החדש כוללות מנגנון שלא מאפשר פתיחה בזמן ההפעלה, ודקות מספר לאחר סיום פעולתן. אל תנסו לפתוח בכוח כי אתם עלולים להזיק לדלת.
הסרת אבנית
מומלץ לנקות את מכונת הכביסה מאבנית אחת למספר חודשים, בהתאם לדרישות היצרן. האבנית היא שארית של מינרלים מהמים ומהדטרגנט, והיא מצטברת עם הזמן בחלקי המכונה השונים.
שימוש במסיר אבנית ייעודי מסייע לנקות ביסודיות אבנית עיקשת ולמנוע את נזקיה. האבנית עלולה להצטבר בחימום וגם בצינורות ובחלקים הפנימיים, ולכן חשוב לטפל בה באופן שיטתי.
מומלץ לתת מחזור ניקוי יסודי והסרת אבנית אחת ל-3 עד 6 חודשים, ולמלא אחר הוראות היצרן. כדאי גם לבדוק מפעם לפעם את מחליף החום, שם נוטה להצטבר הרבה אבנית שפוגעת ביעילות חימום המים וצריכת החשמל.
כמו כן, לעיתים אבנית עלולה להידבק ולהצטבר גם בצד הפנימי של המיכל ודפנותיו. עם הזמן, דבר זה עלול לפגוע בביצועי השטיפה והסחיטה של המכונה. לכן, חשוב מפעם לפעם להסתכל גם בפנים המיכל ולטפל באבנית שהצטברה שם אם יש צורך.
בדיקת צינורות ואטימות
מומלץ לבדוק את צינור הכניסה של המים ואת צינור הניקוז אחת לתקופה על מנת לוודא שאין חורים, דליפות או נזקים. כמו כן, כדאי לבדוק שאין נזילות מאזור הגומיות של הדלת של מכונת הכביסה.
נזילות סביב המכונה עלולות לגרום לנזק לרצפה ולריהוט, לכן חיוני לתקן באופן מידי כל נזילה או דליפה. אם הצינור של הניקוז או הכניסה פגום או דולף, מומלץ להחליפו בחדש.
בנוסף, חשוב לבדוק כל תקופה שגומיות האטימה סביב דלת המכונה עדיין אטומות היטב ולא נסדקו או נקרעו. גומיות ישנות ופגועות עלולות לגרום לנזילות ולדליפת מים. אם גומיות הדלת אינן אטומות היטב, כדאי להחליפן בחדשות.
בדיקה תקופתית של האטימות והצינורות יכולה לחסוך כסף רב ולמנוע נזקים יקרים למכונה ולבית.
הוראות ואמצעי זהירות
לפני ביצוע כל פעולת תחזוקה במכונת הכביסה, חשוב מאוד לנתק אותה מחשמל ולסגור את ברז המים הראשי המוביל אליה. זאת על מנת להימנע מהתחשמלות או הצפת הבית בטעות.
חשוב גם לעיין בספר ההוראות של מכונת הכביסה שלך על מנת ללמוד על אזהרות בטיחות ואופן ביצוע התחזוקה הנכון עבור המודל הספציפי שברשותך.
כמו כן, מומלץ להשתמש במוצרי תחזוקה וניקוי ייעודיים שנועדו לשימוש במכונות כביסה ולא בניקוי כללי שעלול לגרום נזק.
יש להרכיב מחדש בצורה נכונה את כל המכסים והפאנלים שהוסרו לפני הפעלה מחודשת של המכונה. שגיאה בהרכבה עלולה לגרום לנזק ולתקלות.
ביצוע נכון ובטוח של תחזוקה שוטפת למכונת הכביסה מבטיח פעולה תקינה לאורך שנים רבות!