כך תשמרו על מייבש הכביסה
קל ונוח להשתמש במייבש הכביסה, אבל חשוב להקפיד על שימוש חכם על מנת להאריך את חייו, לחסוך בחשבון החשמל ולהימנע מנזק לבגדים. במדריך הבא נסביר איך מתחזקים את המייבש, מהן התקלות הנפוצות במייבש ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי מייבש כביסה
מייבש הכביסה אמנם דורש תחזוקה מינימלית ויכול לשרוד במשך שנים ללא תקלות, אך זה לא אומר שלא צריך לתחזק אותו באופן רציף.
במדריך הבא נסביר איך מתחזקים את המייבש, מהן התקלות הנפוצות במייבש ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי מייבשים.
איך מתחזקים את מייבש הכביסה?
תדירות השימוש במייבש תלויה בהרבה גורמים: כמות וסוג הבגדים ומזג האוויר (קיץ או חורף). בנוסף, אל תאריכו את זמן הפעולה של המייבש יותר ממה שנדרש, כדי למנוע בזבוז חשמל וכסף, נזק לסביבה ובלאי למכונה.
במייבשים יש לא מעט מצבי הפעלה וחשוב לעקוב אחר ההוראות. צריכים לייבש כמות קטנה של בגדים? חבל להשתמש במייבש. השמש יצאה ויש טמפרטורה של 15 מעלות לפחות? תלו את הבגדים במרפסת או בחצר, גם בתוך הבית זו אופציה אם אין לכם מרפסת או חצר.
כמו כן, הקפידו על ניקוי של המסנן מסיבים ושאריות בגדים וריקון הקונדנסור ממים בכל שימוש, כולל ניקוי חודשי של הפילטר הנשלף הגדול בצד התחתון של המייבש. פשוט מוציאים אותו מהמגירה הייעודית ושוטפים באמבטיה את הסיבים שהצטברו.
מהן התקלות הנפוצות במייבש?
המייבש לא מייבש - ברוב המקרים, מייבש הכביסה לא מייבש בגלל תקלות בגוף החימום או בתרמוסטט. תפקידו של גוף החימום הוא להפיק את האוויר החם שמייבש את הבגדים. במקרה שהוא לא תקין, ייצא אוויר קר בלבד והבגדים לא יתייבשו.
התרמוסטט שולט ומפקח על גוף החימום, הוא מחליט מתי הוא יפעל ומתי לא בהתאם לטמפרטורה במייבש. אם הוא לא תקין, גוף החימום לא ייכנס לעבודה והמייבש לא ייבש.
המייבש לא נדלק - במקרה שהמייבש לא נדלק בגלל תקלה חשמלית, תצטרכו להזמין חשמלאי מורשה, כי הבעיה נעוצה ברכיבי המייבש: כרטיס הפיקוד או נועל דלת לא תקין.
כרטיס הפיקוד הוא המוח של המייבש ובלעדיו הוא לא ידלק ולא יתפקד כמו שצריך. זה לא אומר בהכרח שכרטיס הפיקוד נהרס לגמרי, יכול להיות שהטכנאי יוכל לתקן את הכרטיס במעבדה. ברוב המקרים צריך החלפת כרטיס פיקוד, עבודה יקרה ולא תמיד משתלמת.
נועל הדלת במייבש הוא מנגנון מיוחד שתפקידו לנעול את הדלת בצורה הרמטית. אם הוא תקול, מייבש הכביסה יחשוב שהדלת פתוחה ופשוט לא ידלק.
המייבש מקצר - שוב, במקרה ששוללים תקלה חשמלית, הסיבה שהמייבש מקצר קשורה בגוף החימום או בקבל המנוע. חימום יתר של גוף החימום יכול להוביל לעומס חשמלי ובסופו של דבר לקצר, כאשר תקלה בקבל שמתניע את המנוע גם עשויה להוביל לתוצאה דומה. בכל מקרה, החלפת אחד הרכיבים הללו פשוטה.
מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מייבש כביסה?
בדקו אם צינור המייבש חסום - במייבשים סטנדרטיים (לא כולל מייבש קונדנסור) יש צינור שרשורי שתפקידו לפלוט את הלחות והאוויר החם החוצה מהמייבש. אם הצינור הזה חסום או מקופל, המייבש יזהה שאין יציאה של אוויר ויפסיק לחמם את הבגדים.
בדקו אם הפילטר סתום - הפילטר של מייבש הכביסה נמצא בתוך תושבת מיוחדת בתחתית של הדלת וצריך לנקות אותו אחרי כל שימוש: הוציאו את הפילטר, שטפו אותו במים והחזירו למקום לאחר ייבוש.
ודאו שלא מדובר בתקלה חשמלית - נתקו את המייבש מהשקע וחברו מכשיר חשמלי אחר כמו פן. במידה והוא גם לא עובד, הבעיה היא בשקע ואתם צריכים להזמין חשמלאי מוסמך ולא טכנאי מייבש כביסה.
שלחו לטכנאי תמונה של המייבש - צילום של המייבש יסייע לטכנאי להבין איזה דגם יש לכם וכך הוא יוכל להביא רכיב חדש וגם לתת הערכת מחיר מדויקת יותר עבור העבודה.
ודאו שיש אחריות על הרכיב - החלפת רכיב, בניגוד לתיקון רגיל, כוללת לרוב אחריות מטעם הטכנאי. על החלפת גוף חימום, תרמוסטט או קבל מקובל לתת שלושה חודשי אחריות.