צביעת דירה: כך תחשבו את עלויות הצבע הדרושות

במקום להיגרר לפרויקט צביעה חובבני ולהוציא הרבה יותר כסף ממה שתכננתם, כדאי ללמוד את הדרך לחישוב עלויות וכמויות הצבע הדרושים לצביעה ויחד איתם, גם את החומרים הנלווים. כל המידע במדריך הבא.

עוד במדריך
חישוב כמויות: מהי הנוסחה המתאימה? אז איך נחשב את העלויות? אילו פרמטרים נוספים חשוב לקחת בחשבון? אז כמה עולה לצבוע את הבית?

שתי האופציות הברורות לבחירה במסגרת צביעת הבית הם צביעה עצמית או הזמנה של צבעי מקצועי לצורך העבודה.

האם לצבוע בעצמכם יחסוך לכם כסף? ובכן, אם תשלטו בחומר אז ייתכן בהחלט שכן. איך יודעים כמה צבע צריך לקנות, איזה נפח מיכל הכי כדאי לנו וכמה כל זה יעלה? כל התשובות. 

חישוב כמויות: מהי הנוסחה המתאימה?

תחילה, צריך להתחיל את המדידה על פי שטח הקירות. שטח הקיר, שווה לרוחב כפול הגובה. לדוגמה, במידה וצריך לצבוע חדר שצורתו מלבנית, בשטח של 3X4 מטרים עם תקרה בגובה של 3 מטרים השטח של הקיר יהיה 42 מטרים לערך. מהחישוב הזה, יש לנכות את השטח של הדלתות והחלונות, אבל בעלי מקצוע (ובעיקר יצרנים) תמיד אומרים שכדאי לקנות 20-30 אחוז יותר לצורך רזרבות.

כמו כן, אם מתכננים לצבוע את הקירות בשכבה כפולה (ולרוב יש בזה צורך) יש כמובן להתייחס לכך בחישוב הכולל. מה לגבי התקרה? שטח התקרה הוא זהה לשטח הרצפה כמובן, כלומר עוד 12 מ"ר שיש לקחת בחשבון.

שימו לב כי את התקרה. לרוב נצבע בשכבה בודדת של פוליסיד או מוצר דומה, ולכן יש לחשב עלות זו בנפרד. יכולת הכיסוי של החומר בו בחרתם להשתמש, משפיעה גם היא על הכמויות, רוב המותגים מאפשרים צביעה כפולה של 7-8 מ"ר לליטר, אבל חשוב לוודא זאת בטרם תחשבו את הכמויות.

אז איך נחשב את העלויות?

המחירים של חומרי הגלם השונים מתשנים בהתאם לסוג, לנפח המיכל, המותג שמוטבע עליהם והתקופה בשנה בה נעשה שימוש בחומר. ישנם שלושה סוגי צבעים שנפוצים בסביבה הביתית: סיד סינתטי (פוליסיד, היפרסיד וכו`), אקריליים (סופרקריל, נירוקריל וכו`) ופלסטיים, שנחשבו בעבר נחותים.

היום ישנם מוצרים פלסטיים מאיכות טובה יותר אך הם מיועדים בעיקר לשוק המקצועי ולקבלנים, כך שהאפשרויות המעשיות הן בעיקר צבעי סיד או אקריליים. הסיד זול יותר, לעומתם, הצבעים האקריליים דורשים לרוב הכנה (צבע יסוד מקשר) והם הרבה יותר יקרים, אבל התוצאה יפה יותר וישנם גוונים מכל הספקטרום בהתאמה אישית - לכן הם מאד פופולאריים.

הגדלים הסטנדרטיים של מיכלי צבע הם ליטר, 2.5 ליטר, 5 ליטר, 10 או 12 ליטר ו-18 ליטר. הפער במחיר לליטר בין מיכל של ליטר למיכלי 18 ליטר יכול להגיע ליחס של 1:3 ויותר. עלויות הצבע כאשר רוכשים מיכלים בינוניים או גדולים (החל מ-5 ליטר) הן 8-13 ש"ח לליטר פוליסיד ו-15-25 ש"ח לליטר צבע אקרילי.

אילו פרמטרים נוספים חשוב לקחת בחשבון?

כאשר ניגשים לקנייה של חומרים וצבעים, חשוב לקחת בחשבון את סוג היצרן והמותג. מלבד שלושת המותגים הגדולים בשוק הזה (טמבור, נירלט, יעקבי) ישנם תריסר יצרנים קטנים יותר וכמה מותגים שמאחוריהם מסתתרים מוצרים זהים בתמחור שונה. כמובן, לכל אחד מהיצרנים הגדולים ישנן סדרות שונות של מוצרים, עם תכונות שונות ומיתוג שונה, ויש ביניהן הבדלי מחיר. כל יצרני הצבע מעניקים חינם ייעוץ טלפוני, תוכלו להתקשר אליהם ולבקש הסברים מפורטים יותר על מוצריהם.

גם זמן הקנייה הוא פרמטר חשוב שצריך לקחת בחשבון. רוב הישראלים, אוהבים להתחדש לקראת פסח, וזו תקופה שבה אפשר לראות שינויים משמעותיים במחיר המוצרים. הצבעים הבסיסיים זמינים יותר במבצעים שונים ואילו האיכותיים יותר בדרך-כלל גם יעלו יותר כדי לנצל את הביקוש הגובר.

אז כמה עולה לצבוע את הבית?

בדירה בעלת 2 חדרים של 12 מ"ר וסלון של 9 מ"ר ישנם כ-150 מ"ר בהם נצטרך לטפל, יכולת הכיסוי היא כ-7.5 מ"ר לליטר, כך שנזדקק לכ-23 ליטר (עם עודף של כ-3 ליטרים) במיכלים של 18 ו-5 ליטרים. במקרה זה העלות תסתכם בכ-290 ש"ח לכל הבית עם חומר אקרילי, או בכ-235 ש"ח עם פוליסיד, זאת מבלי לחשוב את עלות הציוד (מברשות, דלי, סמרטוטים, וכו`).

ברור שעדיף לרכוש מיכלים גדולים ככל האפשר, אלא שכאשר משתמשים בגוונים שונים לחלקים שונים של הבית חייבים לרכוש מיכלים קטנים יותר, ותמיד יישאר עודף מכל אחד מהם. עיצוב שונה לכל חדר הוא עסק שונה מאד, כאן הגיוון הופך גורם קריטי בהשפעה על המחיר, שעשוי להאמיר עד ל-1000 ש"ח לאותו שטח.

כלל חשוב שעליו חשבו להקפיד בראיה לעתיד - עם הזמן, גם המותגים הטובים ביותר מתקלפים או מתלכלכים מסיבות שונות ויידרשו לכם תיקונים תקופתיים. במקרים אלו תשמחו מאוד לדעת שנותרו בידיכם העודפים ששמרתם, כך שתוכלו להשתמש בהם ולא לבזבז עוד עשרות ומאות שקלים נוספים.

בנוסף, גם אם נגמרו לכם העודפים ועליכם לבצע תיקונים נקודתיים או חידוש - לכל גוון ישנו מספר סידורי שכדאי לשמור במקום בטוח, על מנת שתוכלו לרוכשו בעתיד במקום להצטרך לעבור מחדש עם המברשת על כל הבית.

מחירון צבעים

המחירים כוללים מע”מ

צביעת דירה: כל מה שצריך לדעת

צריכים לצבוע את הדירה ואין לכם מושג מאיפה להתחיל? אל תדאגו, אנחנו נלווה אתכם צעד צעד. איך מתנהלים מול הצבעי לפני העבודה ובמהלכה וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות לפניכם.

צביעה אומנותית: כל מה שצריך לדעת

רוצים לעשות צביעה אומנותית? הגעתם למקום הנכון, אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך. מה זה בכלל צביעה אומנותית, איך מתנהלים מול הצבעי וכמה יעלה לכם צביעה אומנותית? כל התשובות לפניכם.

צביעת חדר אמבטיה: כל מה שחשוב לדעת

צריכים לצבוע את חדר האמבטיה שלכם? אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך. מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים צבעי, איך מתנהלים מולו ומה המחיר של צביעת חדר אמבטיה? כל התשובות.

צביעת חדר מדרגות: כל מה שצריך לדעת

צריכים לצבוע את חדר המדרגות? אין בעיה, אנחנו נלווה אתכם בכל צעד. איך מתנהלים מול הצבעי לפני העבודה ובמהלכה וכמה עולה צביעת חדר מדרגות? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

האם צביעה עצמית זולה יותר?
בחירה בצביעה עצמית לעומת הזמנת צבעי מקצועי לא בהכרח תהיה זולה יותר. במידה ואתם מבצעים חישוב מדוייק של כמויות הצבעים ואתם כבר מנוסים בצביעת הבית או שאתם רוצים צביעה בסיסית שלא דורשת שימוש בצבעים מיוחדים, הצביעה העצמית כדאית לכם. אך, במידה ואתם רוצים לצבוע את הבית בצבעים מיוחדים או לשים דוגמאות מיוחדות, מומלץ להזמין בעל מקצוע שיעשה עבורכם עבודה מקצועית וטובה. 
אילו פרמטרים נוספים חשוב לקחת בחשבון בעבודת הצביעה?
ישנם פרמטרים נוספים המשפיעים על המחיר הכללי של העבודה מלבד נוסחת חישוב המטרים כמו סוג הצבע, המותג הנבחר, תקופת הקנייה ונפח המיכל. לכן, חשוב להתייחס לכל הפרמטרים ולא רק לחשב את נוסחת הכמויות. בחירת סוג הצבע כמו סיד או אקרילי ישפיעו על המחיר ועל הנראות הסופית.