איטום אדניות ביריעות ביטומניות
כשמציבים אדניות בגינה, הדבר האחרון שחושבים עליו הוא האיטום שלהם אך, מדובר על הליך חשוב שמונע רטיבות ודורש עבודה מקצועית. כל מה שחשוב לדעת, מיד.
ישנן שתי שיטות מובילות לאיטום אדניות בטון הממוקמות במרפסות ובגינות בבתים פרטיים או ציבוריים.
למה חשוב לאטום את האדניות, מהם ההבדלים שבין השיטות השונות וכיצד מתבצעת עבודת האיטום? כל התשובות במדריך הבא.
מהו תהליך ההכנה?
לפני שמתחילים את עבודת האיטום, חשוב לנקות היטב את משטח האדנית משאריות טיח וברזלים (במידה ויש) ולתקן את הסדקים והפתחים הקטנים יחד עם יצירת שיפוע בתחתית כדי לאפשר את זליגת מי ההשקייה ישירות למרזב. בשלב הבא, יש ליצור רולקות לאורך כל צידי האדנית. אם מדובר על אדנית שעשויה בלוקים, חשוב לחפות אותה בשכבת טיח ולבצע אשפרה (הרטבה במים) במשך שלושה ימים.
איך אוטמים אדניות בעזרת יריעות ביטומניות?
ישנן שתי דרכים עיקריות לאיטום אדניות בטון הממוקמות במרפסות ובגינות פרטיות וציבוריות. דרך אחת היא בעזרת חומר איטום צמנטי. בשיטה זו, ניתן יהיה לאטום אדניות קטנות ובינוניות בלבד. אם מדובר על איטום של אדניות גדולות, השיטה המתאימה ביותר תהיה בעזרת יריעות ביטומניות.
תחילה, מורחים חומר מקשר על כל שטח האדנית ולאחר מכן, מבצעים איטום עם 2 שכבות של יריעות ביטומניות. את השכבה הראשונה, מלחימים ישירות אל תחתית האדנית ואת השכבה השנייה, מלחימים אל הרולקות ואל צידי האדנית. בסיום הלחמת השכבה השנייה מקבעים את הקצוות בפסי אלומיניום.
איך ננקז את המים באדנית?
כדי לנקז את המים בצורה יעילה ונכונה, יש להציב מאריך שיהיה בקוטר שווה לבור ניקוז המרזב שנמצא באדנית. בתחתית, ישנה מעין צלחת שלתוכה מוזרמים כל המים שנאגרו ישירות אל בור הניקוז. חשוב להניח גם שכבה של בד סינטטי שיאפשר את חלחול המים וימנע חדירה של אדמה. על הבד להיות ב-2 שכבות - אחת שתונח אחרי הלחמת היריעות ואחת על החצץ שיונח בין לבין.