במרפסת או בחנייה: כל מה שחשוב לדעת על התקנת סוכך זרועות
הצללה מפני השמש או קירוי מפני הגשם? סוכך זרועות יתאים לשני תפקידים אלו. כיצד לבחור את סוג הבד, את סוג המנגנון ומהי התחזוקה הנדרשת לצורך שמירה עליו לאורך זמן? כל מה שחשוב לדעת במדריך זה.
סוכך זרועות הוא פתרון הצללה יעיל ואסתטי, המתאים הן לבתים פרטיים והן לעסקים. הוא מספק הגנה מפני שמש ישירה, מפני גשמים קלים ומפני רוחות. בעזרתו, ניתן ליהנות מישיבה במרפסת, בגינה או בחצר בכל מזג אוויר.
בשונה משיטות הצללה אחרות, הסוכך בנוי ממספר זרועות אלומיניום ומבד. על מנת להתקין אותו, תידרשו לקיר תומך בלבד. הסוכך לא מצריך אישורים מיוחדים מהעירייה וההתקנה שלו קלה ומהירה. אילו תוספות ישדרגו את הסוכך, אילו סוגי בדים מתאימים ומה ישפיע על מחיר ההתקנה? כל התשובות במדריך זה.
בחורף או בקיץ: מתי מומלץ להתקין את הסוכך?
סוכך הזרועות מהווה פתרון יעיל להצללה בימי הקיץ החמים. שטח הכיסוי של הסוכך גדול ובניגוד לסוככים אחרים, הוא יכול להגיע עד לעומק של 7 מטר ועד לרוחב של 3 מטר.
מלבד ההגנה מפני השמש החמה, הסוכך יכול להתאים גם כפתרון נגד הגשם. אולם, בימים גשומים במיוחד ובעיקר בזמן רוחות, עלול הסוכך להיהרס, שכן זרועותיו עלולות להישבר. כדי לשמור על הסוכך ולהשתמש בו גם בימי החורף, מומלץ לקפל אותו בזמן רוחות חזקות או לבחור בסוכך קשיח יותר כדוגמת המרקיזה. כדי שלא תתחרטו, לפני שאתם מקבלים החלטה, בדקו את כלל המדריכים שלנו בתחום הסוככים.
שבשבת רוח, קסטה ומנגנון הפעלה חשמלי: התוספות שישדרגו את סוכך הזרועות
שבשבת רוח, היא בעצם חיישן המאפשר לסוכך הזרועות לזהות רוח חזקה (שעלולה להרוס אותו) ולגרום לו להיסגר באופן אוטומטי. השבשבת מהווה פתרון יעיל, כל עוד היא פועלת בצורה תקינה. אחרת, אם החיישן הרוס ולא יצליח לקלוט בזמן את הרוח החזקה – הסוכך ייפגע ויישבר.
לעומתה, התקנה של קסטה תשמור על הבד שמגולגל בתוך הסוכך. הקסטה היא מעין רצועת אלומיניום מוארכת שעליה להתאים בצורה מדויקת לסוג הסוכך. לכן, חשוב שתבדקו מראש מהו סוג הסוכך שתרצו להזמין ואם התוספת אכן מתאימה לו.
תוספת חשובה נוספת היא מנגנון הפתיחה והסגירה של הסוכך. בעוד שברירת המחדל של סוככי הזרועות היא פתיחה וסגירה ידנית (בעזרת מנואלה), תוכלו להתקין מנגנון פתיחה חשמלי שיכול לפתוח ולסגור את הסוכך באמצעות שלט רחוק.
דראלון, PVC או רשת: כך תבחרו נכון את סוג הבד המתאים לסוכך
בד דארלון: הבד הנפוץ ביותר בקרב סוככי הזרועות. הבד בעל אריגה צפופה בעלת ציפוי טפלון שהופך אותו לאטום. בחירה בדארלון, תתאים לגם להצללה מפני השמש וגם להגנה מפני הגשם. שכן, הבד נוטה להתבלות מהר יחסית ודורש החלפה אחת ל-3 שנים.
בד שמשונית (PVC): לעומת בד הדארלון, הוא עשוי מחומרי ניילון קשיחים והם שהופכים את האיטום שלו לחזק במיוחד. הבד מחזיק מעמד לאורך שנים ארוכות ויודע להתמודד עם גשם ושמש כאחד. בשונה מבדים אחרים, הבד נחשב לפחות אסתטי ומרשים.
בד רשת: בד בעל חורים קטנים המאפשר זרימת אוויר קלה ונעימה. הרשת עמידה אף היא בגשם אך, המים עלולים לנזול מהחורים הקטנים. לכן, השימוש היעיל ביותר שלו הוא בסוככים המהווים פתרון להצללה נגד השמש.
גם ללא תחזוקה שוטפת: איך תשמרו על הסוכך לאורך זמן?
כאמור, לסוכך הזרועות יתרון מוביל – הוא איננו דורש תחזוקה שוטפת, מלבד שימון הצירים שבזרועות אחת לתקופה. הקפדה על שימון, תגן על הזרועות של הסוכך מפני לכלוך ואבק שעלולים להיתפס בהם ולגרום להם לחרוק או להיתקע בעת הפתיחה והסגירה.
את פעולת השימון תוכלו לבצע בקביעות לגמרי בעצמכם, תוך שימוש בשמן ייעודי. ואולם, תמיד תוכלו להזמין הנדימן או מתקין סוככים מקצועי לצורך פעולת התחזוקה של השימון.
מה משפיע על מחיר ההתקנה?
מחיר התקנה של סוכך זרועות סטנדרטי (ללא תוספות) נע סביב כמה אלפי שקלים. כל תוספת שתוסיפו לסוכך תייקר את ההתקנה. מלבד התוספות, גם סוג הבד וגודל הסוכך ישפיעו באופן ישיר על המחיר. לפני שאתם ממהרים לבצע הזמנה, בדקו את מחירון הסוככים הנהוג בתחום זה, ואשר בפיקוח שלנו.
גורם נוסף שחשוב לקחת בחשבון, הוא גובה הסוכך. אם אתם גרים בבניין מגורים, בקומה רביעית ומעלה, קחו בחשבון שההתקנה תתייקר בהתאם. עבור כל קומה תשלמו תוספת מחיר. הסיבה לכך, היא סחיבת החלקים של הסוכך (שלא נכנסים בתוך מעלית) והעלייה ברמת הסיכון הכרוכה בעבודה בגובה רב.