התקנת סוכך למרפסת או חצר: מדריך מלא

משדרג את המרפסת, מתאים לקיץ ולחורף ומגיע בשלל צורות: במדריך הבא נסביר מהם סוגי הסוככים והבדים הקיימים, איך עושים סגירת חורף לסוככים, איך מתנהלים מול מתקין הסוככים ומה משפיע על מחיר ההתקנה?

עוד במדריך
מהם סוגי הסוככים הקיימים? מהם סוגי הבדים בהם משתמשים בסוככים? איך עושים סגירת חורף לסוככים? איך מתנהלים מול מתקין הסוככים? מה משפיע על מחיר התקנת הסוכך?

התקנת סוכך למרפסת או חצר מספקת פתרון קל ופשוט להצללה בקיץ ולהגנה מפני נזקי מזג האוויר בחורף, תלוי כמובן בסוג הסוכך.

במדריך הבא נסביר מהם סוגי הסוככים והבדים הקיימים, איך עושים סגירת חורף לסוככים, איך מתנהלים מול מתקין סוככים מקצועי ומה משפיע על מחיר ההתקנה?

מהם סוגי הסוככים הקיימים?

סוכך מרקיזה – סוכך זה, שצורתו רבע עיגול, מתאים במיוחד למרפסות קטנות ומורכב מזרועות אלומיניום שנפתחות ונסגרות באופן ידני או חשמלי. הוא מספק הגנה מכל הצדדים, גם בשוליים, ולכן מצוין לחורף. החיסרון העיקרי של המרקיזה הוא שטח הכיסוי הקטן שמגיע למטר וחצי בלבד.

במזג אוויר גשום, מומלץ להשאיר את המרקיזה פתוחה כדי שהמים יוכלו להתנקז כמו שצריך. סגירה של הסוכך עלולה לגרום למים להצטבר בשיפולי הבד ולהוביל לקריסה.

סוכך זרועות – מדובר בסוכך לחצר או למרפסת שמורכב מזרועות ארוכות ומתקפלות שמכסות עד שבעה מטר. הוא מספק פתרונות הצללה בקיץ הישראלי, בעיקר בחלק העליון ופחות מהצדדים.

בחורף הוא פחות יעיל והזרועות שלו יכולות להינזק או להישבר, אבל ניתן להתקין תוספות שישמרו עליו: שבשבת רוח, מין חיישן שמותקן על הסוכך ותפקידו לזהות רוח חזקה ולסגור את הזרועות אוטומטית; וקסטה, קופסה שלתוכה הסוכך מתגלגל ומטרתה לשמור עליו. זה גם מספק פתרון אסתטי במרפסת.

סוכך מסילות – סוכך זה מורכב ממסילות עליהן הבד נפתח ונסגר לרוב באופן חשמלי. מדובר בסוכך מאסיבי, עמיד בפני נזקי מזג האוויר ומיועד למרפסות גדולות או לחצר.

הוא מספק הצללה מקיפה מכל הצדדים וניתן לקיפול חלקי המאפשר לשלוט על כמות הצל. בזכות היתרונות והעמידות של הסוכך, מחירו גם נוטה להיות גבוה מסוגי הסוככים האחרים.

סוכך קבוע – סוכך זה קבוע, כשמו הוא, אינו מתקפל ומורכב על מבנה מברזל מגולוון שמונע הצטברות חלודה. חוץ מהתקנה במרפסת או חצר, סוכך זה גם יעיל עבור חניה וכניסת בתים.

בגלל שהוא תמיד פתוח ואין אופציה לסגירה, מה שעשוי להיחשב כהגדלה של הבית, התקנת הסוכך מצריכה בדיקה לגבי אישור בנייה מהרשות המקומית.

מהם סוגי הבדים בהם משתמשים בסוככים?

בד שמשונית – מדובר בבד הנפוץ והמשתלם ביותר ומתאים לכל סוגי הסוככים, עשוי מחומר פלסטי גמיש ואטום (PVC) שמספק הגנה מנזקי מזג האוויר, בקיץ ובחורף, ועמיד לשנים רבות. בד זה מגיע במגוון צבעים וצורות, כמו פסים, וניתן אפילו להדפיס עליו לוגו או כיתוב.

 בד דראלון – בד נושם ואוורירי שעשוי מאקריליק באריגה צפופה, מצופה טפלון למניעת חדירת מים וכולל ציפוי נגד קרני UV. מתאים מאוד לקיץ ופחות לחורף, נחשב לאסתטי ומעוצב יותר מהשמשונית ומגיע בשלל צבעים ודוגמאות.

איך עושים סגירת חורף לסוככים?

סגירת חורף זמנית לסוככים, וזה כולל פרגולות, היא בעצם אטימת המרפסת או החצר מכל צדדיו על-ידי הוספת בד עם חלונות ורוכסנים, לרוב שמשונית שמתאימה לגשם ורוח. זה מיועד בעיקר לסוככים קבועים וסוככי מסילות, פחות לסוכך מרקיזה שצורתו הטבעית שומרת עליו מפני נזקי מזג האוויר.

על סגירת חורף זמנית לא צריך לקבל אישורי עירייה, כאשר האחריות על בד שמשונית נעה בין 3-5 שנים. כך תוכלו להתקין בשקט את השמשונית לפני החורף ולפרק בסיום העונה.  

טיפ: הבד אמנם מגן מהצדדים מפני גשם ורוחות, אבל אינו מבודד מחום ולכן מומלץ להשתמש במקביל בפטריית חימום או תנור.

איך מתנהלים מול מתקין הסוככים?

דרשו ביקור מקדים – כדי שתוכלו לקבל הצעת מחיר מבוססת, דרשו שמתקין הסוככים יגיע לביקור מקדים: הוא ייעץ ויתאים לכם את סוג הסוכך וייקח מידות לקראת ההתקנה. נסו לקבל הצעת מחיר עבור כמה סוגים של סוככים, כך תוכלו להתאים לצרכים ולתקציב שלכם.

טיפ: אל תיקחו הצעת מחיר מבעל מקצוע אחד, קחו שתיים לפחות והשוו ביניהן.

ודאו שיש תשתית חשמל – במקרה שאתם מעוניינים להתקין סוכך חשמלי במרפסת, חשוב לוודא שיש תשתית מתאימה. אם אתם לא בטוחים, תיעזרו במתקין הסוככים במהלך הביקור המקדים. במקרה שיש צורך בהתקנת נקודת חשמל, הזמינו חשמלאי מורשה שיבצע את העבודה.

ודאו שיש אחריות על הסוכך – באופן כללי, משך האחריות על סוככים משתנה ותלוי בסוג הנבחר ובסוג הבד. בדרך כלל מקבלים אחריות בטווח שנע בין שנה וחצי ולחמש שנים, דרשו זאת בכתב על החשבונית.

במקרה שמתקינים סוכך חשמלי, ודאו שאתם מקבלים מהמתקין אחריות גם על הסוכך וגם על המנוע, זה נע לרוב בין 3 ל-6 שנים.

בדקו כמה זמן לוקח לספק את הסוכך – מתקין הסוככים הגיע אליכם ובחרתם סוכך איכותי, אבל כמה זמן לוקח לספק ולהתקין את המוצר החדש?

ברוב המקרים, אספקת הסוכך לוקחת בין 7 ל-10 ימים מרגע ההזמנה וההתקנה אורכת מספר שעות, אלא אם כן מדובר בעיצוב מותאם אישית. ודאו מראש שאתם מקבלים מסגרת זמן הגיונית מהמתקין ושהוא לא חורג ממנה.

מה משפיע על מחיר התקנת הסוכך?

מחיר התקנת סוכך משתנה ותלוי בגורמים רבים: סוג ודגם הסוכך, גודל הסוכך במ"ר, תוספות של אביזרים נלווים, התקנת סוכך חשמלי או ידני ומורכבות העבודה. במקרה שההתקנה מתבצעת במרפסת בקומה גבוהה וצריך שימוש במנוף, קחו בחשבון שהעלות היא 300-400 שקלים לשעה.

מתקינים את הסוכך לקראת עונת הגשמים? הוסיפו באותה הזדמנות סגירת חורף ייעודית במועד העבודה ותחסכו כסף על הזמנת בעל המקצוע פעמיים.

מחירון סוככים

המחירים כוללים מע”מ

התקנת סוכך למרפסת או חצר: כל מה שצריך לדעת

צריכים התקנת סוכך למרפסת או לחצר? אתם נמצאים במקום הנכון. אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך, נסביר איך בוחרים סוכך, איך מתנהלים מול מתקין הסוככים וכמה עולה התקנת סוכך. התשובות לפניכם.

סגירת חורף לפרגולה: כל מה שצריך לדעת

צריכים סגירת חורף לפרגולה? אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך. מה חשוב לדעת על סגירת חורף לפרגולה, איך מתנהלים מול מתקין הסוככים וכמה עולה סגירת חורף לפרגולה? כל התשובות לפניכם.

התקנת סוכך לחניה: כל מה שצריך לדעת

צריכים התקנת סוכך לחניה? אל תדאגו, אתם נמצאים במקום הנכון. מה חשוב לדעת על התקנת סוכך לחניה, איך מתנהלים מול מתקין הסוככים וכמה עולה התקנת סוכך לחניה? כל התשובות לפניכם.

תיקון או חידוש סוכך: כל השלבים עד לפתרון

צריכים תיקון או חידוש סוכך? הגעתם למקום הנכון, אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך. מה התקלות הנפוצות אצל סוככים, איך מתנהלים מול מתקין הסוככים וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם.

לכל התקלות ועבודות

arrow

שאלות נפוצות

האם יש אחריות על התקנת סוכך?
אחריות על התקנת סוכך תלויה בסוג הנבחר ובחברה או המתקין מהם רוכשים. ברוב המקרים, האחריות נעה בין שנה וחצי לחמש שנים ולא כוללת נזקים שנגרמים מנזקי מזג האוויר. במקרה של התקנת סוכך חשמלי, נהוג לקבל אחריות נפרדת על המנוע (בין 3-6 שנים). 
האם התקנת סוכך מחייבת היתר בנייה?
לפי חוק הפרגולות מ-2014, התקנת סוכך אינה מחייבת אישור או היתר בנייה, כל עוד הוא מתקפל ולא מהווה הרחבה של הבית. במקרה של התקנת סוכך קבוע שאינו מתקפל, מומלץ לבדוק מראש עם הרשות המקומית אם יש צורך באישור בנייה. ברוב המקרים זה לא יהיה הכרחי ותוכלו לבנות באופן חופשי.