הגבהת מעקה במרפסת: כל מה שצריך לדעת
מתי צריך הגבהת מעקה במרפסת?
הגבהת מעקה במרפסת מתבצעת לרוב מסיבות בטיחותיות או ביטחוניות (הגנה מפני פריצות), כאשר התקן קובע כי המעקה חייב להיות בגובה של 1.05 מטר לפחות. עבודה זו מומלצת במקרה שהמעקה שלכם נמוך מהגובה הזה או שאתם רוצים לנקוט במשנה זהירות ולהגביה לאזור מטר וחצי.
באופן כללי, ניתן להגביה את המעקה במרפסת על-ידי ברזל או זכוכית, כאשר ניתן לשלב חומרים ולהתקין ברזל על זכוכית או להיפך. מה עדיף? בגדול זה עניין של טעם והתאמה למעקה הקיים, כאשר זכוכית נחשב לאלגנטי יותר ובמקביל חוסם את הרוח.
חשוב לציין - הגבהת מעקה מברזל מתבצעת על-ידי מסגר מקצועי, בעוד הגבהה מזכוכית מותקנת על-ידי זגג מקצועי.
איך מתנהלים מול המסגר?
דרשו ביקור מקדים
כדי שהמסגר יוכל להגיש הצעת מחיר מסודרת שמבוססת על אורך וגובה המעקה הקיים ולהתאים לכם את ההגבהה, דרשו שהוא יגיע לפני כן למדידות.
טיפ: אל תסתפקו בהצעת המחיר הראשונה, תיקחו לפחות שתיים והשוו ביניהן.
בדקו את המחיר מראש
השוו את המחיר שאתם מקבלים מהמסגר עם המחירון שמופיע בהמשך. כמו כן, ודאו שהוא כולל את המע"מ.
ודאו שהמעקה עומד בתקן
במקרה שגובה המעקה הקיים מתחת ל-1.05 מטר, התקן הבטיחותי בארץ, ודאו מראש שההגבהה תגיע לרף הרצוי. בנוסף, ודאו שהמרווח בין הסורגים יהיה עד 8 ס"מ, זאת כדי למנוע מילד להכניס את ראשו ביניהם.
ודאו שהברזל מגולוון
גילוון הברזל הוא תהליך כימי קר או חם שבו מצפים את המתכת באבץ כדי למנוע היווצרות של חלודה או קורוזיה, פעולה זו מאריכה את חיי המעקה להרבה שנים. בשלב האחרון, הברזל עובר צביעה בתנור או בהתזה כדי לשמור על הגילוון.
ודאו שיש אחריות על העבודה
על הגבהת מעקה מברזל במרפסת נהוג לתת בין שנתיים לשלוש שנות אחריות, לרוב היא מכסה את החיבורים עם המעקה הישן והיווצרות חלודה בצבע.
כמה עולה הגבהת מעקה במרפסת?
שאלות ותשובות על הגבהת מעקה במרפסת