אמנם רוב התקלות בדוד מסתיימות בהחלפת גוף חימום, עבודה שהיא לא יקרה במיוחד, אך בסופו של יום החוכמה הגדולה היא להקדים תרופה למכה ולתחזק את הדוד כמו שצריך ולמנוע תקלות.
במדריך הבא נסביר איך מומלץ לתחזק את דוד השמש, אילו פעולות יש לנקוט על מנת לשמור על אורך החיים שלו, אילו תוספים כדאי להתקין ועוד.
אל תפעילו את הדוד ללא הפסקה
רוב התקלות בדוד יווצרו בשל הצטברות אבנית בדוד, שמצטברת על גוף החימום, מונעת ממנו לחמם את המים עד שהוא נשרף ומקצר. מה זה אומר? שרוב הקריאות מסתיימות בהחלפת גוף חימום.
ההמלצה שלנו אליכם - עבדו עם נכון עם הדוד, על מנת לשמור על דוף החימום שלו. אל תפעילו את הדוד שעות נוספות שלא לצורך, על מנת למנוע מגוף החימום להתעייף.
בנוסף, ודאו שבדוד השמש שלכם מותקן מאיץ חום, שרוול פלסטיק שחור שתפקידו להאיץ את חימום המים בדוד. בתוך כך, הוא גם יחסוך לגם בחשמל וגם ימקסם את יעילות גוף החימום וישמור עליו.
הערה חשובה
בעונת החורף, השתדלו להתקלח בשעות היום כדי לנצל את השמש מהקולטים. כך, גם אם תאלצו להדליק את הדוד, גוף החימום לא יצטרך להתאמץ בחימום המים.
התקינו מסנן אבנית
כאמור, המים בארץ הם מים קשים המכילים אחוז גבוה מאד של אבנית. עם השנים, האבנית מצטברת בדוד ועוטפת את גוף החימום, כך שהוא מתאמץ יתר על המידה לחמם את המים, עד שהוא נשרף וגורם לקצר.
תפקידו של מסנן האבנית בדוד הוא להפחית את אחוז האבנית במים. בתוך כך, הוא שומר על גוף החימום ומאריך את חייו. חשוב לציין - גם מסנן אבנית איכותי לא ימנע לחלוטין את הצטברות האבנית על גוף החימום.
התקינו מפסק טיימר
תפקידו של הטיימר הוא לאפשר שליטה על שעות ההפעלה והכיבוי של הדוד. בתוך כך, מעבר לנוחות שבשימוש, גוף החימום לא יצטרך לעבוד שעות נוספות לשווא ויחזיק מעמד לשנים רבות יותר.
קיימים מגוון סוגים של טיימרים, טיימר אנלוגי, טיימר דיגיטלי חכם הנשלט באמצעות אפליקציה, טיימר מעל לטיח או מתחתיו. מומלץ להתקין טיימר דיגיטלי המאפשר שליטה מרחוק באמצעות אפליקציה.
לפני שאתם מזמינים טכנאי דודי שמש, שלחו לו תמונה של המפסק הקיים על מנת שיראה אם מדובר במפסק המותקן מעל או מתחת לטיח.
שימו לב - התקנת טיימר צריכה להתבצע באמצעות חשמלאי מוסמך, או טכנאי דוודים בעל הסמכה של חשמלאי.
הפחיתו את טמפרטורת הדוד
בדוד קיים תרמוסטט, שתפקידו לקבוע את טממרטורת חימום המים בדוד. כשהמים מגיעים לטמפרטורה המוגדרת, הטיימר יפסיק את עבודת גוף החימום.
ברירת המחדשל של התרמוסטט היא 70 מעלות, אך ההמלצה שלנו היא לכוון אותו ל- 65 מעלות. כך גוף החימום יצטרך לעבוד פחות זמן על מנת לספק לנו מים חמים במידה מספקת, וכך תצטבר פחות אבנית בדוד.
טפלו בתקלות בזמן
באופן טבעי, הנטייה שלנו כבני אדם היא לדחות דברים שלא חייבים לטפל בהם כאן ועכשיו.
אם הדוד שלכם מקצר בכל פעם שאתם מדליקים אותו, סביר להניח שלא תהיה לכם ברירה, אלא להזמין טכנאי דוודים שיאתר את התקלה ויתקן אותה.
אך אם התקלה מתאפיינת בתסמינים כמו "המים לא מספיק חמים", המים לא מספיקים לי למקלחת ארוכה", סביר להניח שיקח לכם קצת יותר זמן עד שתחליטו להזמין טכנאי.
ההמלצה שלנו - אל תדחו טיפול בתקלות. המים לא מספיק חמים? המים לא מספיקים לכם לפחות לשתי מקלחות? סביר להניח שמשהו לא טוב מתבשל בדוד שלכם.
מדריכים נוספים בנושא דודי שמש
לכל המדריכיםמחירון דודי שמש
המחירים כוללים מע”מ-
₪ 600-750התקנת פלאנג' בדוד שמש
-
₪ 450-650התקנת גוף חימום בדוד שמש
-
₪ 300-400התקנת תרמוסטט בדוד שמש
-
₪ 350-500החלפת צינור בין הדוד לקולט
-
₪ 350-468התקנת שסתום פורק לחץ
-
₪ 500-600החלפת מערבל מים בדוד
-
₪ 2,000-2,800התקנת דוד שמש 80 ליטר
-
₪ 2,300-2,900התקנת דוד שמש 120 ליטר
-
₪ 450-600התקנת מסנן אבנית בדוד שמש
התקנת דוד שמש: כל מה שחשוב לדעת
צריכים להתקין דוד שמש? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם שלב אחר שלב. מתי כדאי להחליף דוד שמש, מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים טכנאי דודים וכמה עולה התקנת דוד שמש? כל התשובות בפנים.
דוד השמש לא מחמם? כל השלבים בדרך לפתרון
דוד השמש שלכם לא מחמם את המים? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך לפתרון ולתת לכם שקט נפשי. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי דודי שמש וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות.
נזילה מהדוד: כל השלבים בדרך לפתרון
נזילה בדוד היא אמנם אחת מהתקלות הנפוצות ביותר בדודי שמש, אתם ודאי תופתעו לגלות שלא תמיד מדובר בתקלה. מתי צריך להזמין טכנאי דודים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות.
הדוד מקצר: כל מה שחשוב לדעת
דוד השמש שלכם מקצר? אנחנו כאן על מנת ללוות אתכם כל הדרך לפתרון. למה הדוד מקצר ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי דודי שמש? כל התשובות לפניכם.
לכל התקלות ועבודות