אין טיימניג טוב לתקלה בדוד, בטח ובטח כשמדובר ביום גשום שרק עושה חשק למקלחת חמה. לכן, זה הזמן להקדים תרופה למכה ולהכין את הדוד לחורף שמתקרב אלינו בצעדי ענק.
במדריך הבא נסביר מה עושים אם הדוד לא מחמם כמו שצריך את המים או גורם לקצר וגם, איך מכינים את הדוד לחורף? כל התשובות לפניכם.
מים חמים חצי קלאץ'
אז אם יצא לכם להדליק את הדוד בפעם הראשונה לאחר הקיץ הארוך וגיליתם שהמים החמים, איך אומרים, חצי קלאץ', סביר להניח שיש בעיה עם גוף החימום של הדוד.
תפקידו של גוף החימום בדוד הוא לחמם את המים באמצעות המרת אנרגיה חשמלית לחום. מכיוון שהמים בדוד מכילים כמות גדולה של אבנית, היא מצפה אותו בשכבה שמונעת ממנו לחמם את המים כמו שצריך.
במקרה הטוב, הדוד לא יחמם את המים מספיק. במקרה הרע, גוף החימום יתאמץ כל כך לחמם את המים, עד שהוא ישרף ויגרום לקצר.
איך מתמודדים עם התקלה?
מה עושים? במידה וגוף החימום שלכם עושה בעיות, במיוחד אם מדובר בדוד שמש בן 3 שנים ומעלה, מומלץ להחליף אותו.
העניין שהוא שאם תחליפו רק את גוף החימום, אתם דיי מכניסים ראש בריא למיטה חולה ומלאה באבנית, זוכרים?
לכן, ההמלצה החד משמעית שלנו היא להחליף את כל הפלאנג'. מה זה? זו מעין צלחת עגולה, סוג של תושבת שמחזיקה את גוף החימום, המאיץ והתרמוסטט. אם כבר מחליפים, אז שיהיה קומפלט ושיחזיק מעמד לאורך שנים.
מדליקים את הדוד והוא מקצר
אם אתם מדליקים את הדוד והוא גורם לקצר, מדובר כמובן בתקלה שלא סובלת דיחוי ועליכם להזמין טכנאי דודי שמש כמה שיותר מהר.
ברוב המקרים, כשהדוד גורם לקצר סביר להניח שיש נזילה מהחלק התחתון שלו. אם תציצו על הדוד מלמטה, תוכלו לראות צלחת קטנה (פלאנג') המחוזקת בברגים לתחתית הדוד. לפעמים הגומיה של הפלאנג' נשחקת והמים של הדוד מוצאים את דרכם באיטיות אל מחוץ לדוד.
מתחת לצלחת שעליה דיברנו יש חוטי חשמל ותרמוסטט וכשהמים נוגעים בו, ממסר הפחת שבלוח החשמל יקפוץ על מנת להגן עליכם מפני התחשמלות.
מה עושים? טכנאי מקצועי יבדוק תחילה מה גורם לנזילה. אם גומיית הפלאנג' שחוקה, אנו ממליצים לכם כבר להחליף את הפלאנג' ולא להתעסק בתיקונים שלא יחזיקו מעמד לאורך זמן ורק יהוו כפלסטר.
מדליקים את הדוד ואין מים חמים
מדובר בתקלה די נפוצה בשנים האחרונות, לאור העובדה שהרכיב שגורם לה הוא רכיב דיי חדש בשוק. אז תכירו את מערבל המים, שתפקידו הוא לערבב את המים בדוד כדי שהטמפרטורה שלה לא תהיה גבוהה מידי.
מערבל המים מזרים מים קרים לצנרת לפני שהם מגיעים אליכם הביתה. במידה והרכיב הזה מתקלקל, מה שיקרה זה שהמים החמים נשארים בדוד והמים הקרים מגיעים אליכם הביתה.
מה עושים? במידה והדוד תקין ולא מדובר בדוד ישן מידי, תוכלו להסתפק בהחלפת הרכיב הזה.
כך תכינו את הדוד לחורף
לפני שהחורף והגשמים מגיעים, מומלץ להזמין טכנאי שיבצע בדיקה מקיפה לדוד ויוודא שהוא תקין. עליו לבצע בדיקה למעטפת של הדוד ולוודא שאין חור במיכל, שאין חוטי חשמל רופפים ושאין נזילות.
בנוסף, עליו לוודא שהדוד עומד באופן יציב על הגג, על מנת להימנע מהפתעות לא נעימות בזמנים של רוח חזקה. במידה והמעמד חלוד או סדוק, זה הזמן להחליף אותו במעמד חדש ומגולוון.
במידה והדוד לא טופל במשך שנים, מומלץ גם לדרוש מהטכנאי לרוקן את המים מהדוד ולנקות אותו מאבנית. כאמור, במידה ויש כמות גדולה של אבנית בדוד, גוף החימום יתקשה לחמם את המים וסביר להניח שהוא יגרום לקצר בקרוב.
מדריכים נוספים בנושא דודי שמש
לכל המדריכיםמחירון דודי שמש
המחירים כוללים מע”מ-
₪ 600-750התקנת פלאנג' בדוד שמש
-
₪ 450-650התקנת גוף חימום בדוד שמש
-
₪ 300-400התקנת תרמוסטט בדוד שמש
-
₪ 350-500החלפת צינור בין הדוד לקולט
-
₪ 350-468התקנת שסתום פורק לחץ
-
₪ 500-600החלפת מערבל מים בדוד
-
₪ 2,000-2,800התקנת דוד שמש 80 ליטר
-
₪ 2,300-2,900התקנת דוד שמש 120 ליטר
-
₪ 450-600התקנת מסנן אבנית בדוד שמש
התקנת דוד שמש: כל מה שחשוב לדעת
צריכים להתקין דוד שמש? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם שלב אחר שלב. מתי כדאי להחליף דוד שמש, מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים טכנאי דודים וכמה עולה התקנת דוד שמש? כל התשובות בפנים.
דוד השמש לא מחמם? כל השלבים בדרך לפתרון
דוד השמש שלכם לא מחמם את המים? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך לפתרון ולתת לכם שקט נפשי. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי דודי שמש וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות.
נזילה מהדוד: כל השלבים בדרך לפתרון
נזילה בדוד היא אמנם אחת מהתקלות הנפוצות ביותר בדודי שמש, אתם ודאי תופתעו לגלות שלא תמיד מדובר בתקלה. מתי צריך להזמין טכנאי דודים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות.
הדוד מקצר: כל מה שחשוב לדעת
דוד השמש שלכם מקצר? אנחנו כאן על מנת ללוות אתכם כל הדרך לפתרון. למה הדוד מקצר ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי דודי שמש? כל התשובות לפניכם.
לכל התקלות ועבודות