האם פעם תהיתם למה אמצע הקיץ ודוד השמש שלכם לא מחמם את המים? התשובה די פשוטה: אחד מרכיבי הדוד תקול ומשבש את פעולת חימום המים.
במדריך הבא נסביר מהן התקלות הנפוצות בדוד השמש ואיך מתמודדים איתן.
קולטי השמש מלוכלכים
קולט מלוכלך מהווה את אחת הסיבות לכך שדוד השמש לא מחמם את המים בצורה יעילה. מדובר בתקלה נפוצה ופשוטה יחסית שיכולה להיפתר בקלות יחסית - על ידי ניקוי הקולטים.
ניקוי קולטי שמש מצריך עלייה לגג, ידע והכרה של מבנה הקולטים על מנת שלא לפגוע בו במהלך הניקוי, וכמובן התחשבות בסיכון הכרוך בטיפוס עצמו לגג.
לשם כך צריך לפנות לטכנאי דודים מקצועי שמבצע ניקוי שכולל ריקון המים בצינורות ושטיפה פנימית, שטיפה חיצונית של הצינורות מאבנית באמצעות לחץ מים וקרצוף זכוכית הקולטים מלכלוך ולשלשת יונים.
הצטברות אבנית בצנרת קולטי השמש
הצנרת שמחברת בין קולטי השמש לדוד עשויה נחושת, ועם הזמן היא מתמלאת באבנית. כאשר הקולט נסתם כתוצאה מהצטברות האבנית, למים החמים שנמצאים בו אין לאן לצאת, מה שיוצר קיטור.
הקיטור שנוצר עובר דרך הצינור וכשהוא מגיע לנקודה הכי חלשה בו, הוא גורם לחור ואף לפיצוץ. לכן, לפני שממהרים להחליף צינור, יש לוודא שאין סתימה בקולט.
מעבר לעובדה שהצינור לא יעמוד בלחץ הגבוה של הקיטור, סביר להניח שהמים החמים בדוד לא יספיקו ליותר ממקלחת אחת.
התקנת מסנן אבנית בקו המים ראשי תפחית את כמות האבנית שמצטברת בצינורות הקולט ובדוד עצמו, ותשמור על הדוד לאורך זמן.
צנרת הקולטים בלויה או סדוקה
המים החמים שבתוך הקולטים עוברים לדוד באמצעות צינור שחור וקצר. עם הזמן, הצינור הזה נסדק או נקרע בגלל בלאי, לפעמים הוא גם נסתם מאבנית. במצב כזה, המים שעוברים לתוך הדוד אינם חמים והם יספיקו למקלחת אחת קצרה.
הקולטים לא מותקנים בזווית נכונה
אם המים החמים נגמרים מהר מדי, ייתכן והתקנת הקולטים נעשתה בצורה לא נכונה.
את הקולטים יש להתקין כשהם מכוונים דרומה בזווית של עד 50 מעלות. קחו בחשבון שאלמנטים אחרים שמטילים צל על קולטי השמש כמו בניינים גבוהים למשל עשויים גם כן לפגוע בעבודת הקולט.
כמובן שאין צורך שתעמדו עם מצפן בזמן התקנת הקולטים על הגג, אבל אם הקולטים פונים לכיוון הים למשל, או שיש בניין רב קומות חדש שחוסם את השמש, אל תמהרו להחליף את הקולטים.
נזילה מצנרת הדוד ומהדוד
לא בכל סיטואציה שבה המים לא חמים מספיק האשמה היא בקולטי השמש. ישנם מקרים בהם מקור התקלה הוא בצנרת שמובילה מים לדוד השמש, או בגוף הדוד עצמו.
נפתח ונאמר שבמידה ויש סדק או חור בדוד השמש עצמו, משמע ששכבת האמייל של הדוד נפגעה ואין אפשרות לתקן אותה, צריך להחליף את הדוד כולו.
במקרים בהם הנזילה היא מצינורות הקלט או הפלט של זרימת המים לדוד וממנו, טכנאי דודים מקצועי יוכל להחליף עבורכם את הצנרת ולהחזיר את הדוד לתפקוד מלא בקלות יחסית.
מדריכים נוספים בנושא דודי שמש
לכל המדריכיםמחירון דודי שמש
המחירים כוללים מע”מ-
₪ 600-750התקנת פלאנג' בדוד שמש
-
₪ 450-650התקנת גוף חימום בדוד שמש
-
₪ 300-400התקנת תרמוסטט בדוד שמש
-
₪ 350-500החלפת צינור בין הדוד לקולט
-
₪ 350-468התקנת שסתום פורק לחץ
-
₪ 500-600החלפת מערבל מים בדוד
-
₪ 2,000-2,800התקנת דוד שמש 80 ליטר
-
₪ 2,300-2,900התקנת דוד שמש 120 ליטר
-
₪ 450-600התקנת מסנן אבנית בדוד שמש
התקנת דוד שמש: כל מה שחשוב לדעת
צריכים להתקין דוד שמש? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם שלב אחר שלב. מתי כדאי להחליף דוד שמש, מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים טכנאי דודים וכמה עולה התקנת דוד שמש? כל התשובות בפנים.
דוד השמש לא מחמם? כל השלבים בדרך לפתרון
דוד השמש שלכם לא מחמם את המים? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך לפתרון ולתת לכם שקט נפשי. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי דודי שמש וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות.
נזילה מהדוד: כל השלבים בדרך לפתרון
נזילה בדוד היא אמנם אחת מהתקלות הנפוצות ביותר בדודי שמש, אתם ודאי תופתעו לגלות שלא תמיד מדובר בתקלה. מתי צריך להזמין טכנאי דודים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות.
הדוד מקצר: כל מה שחשוב לדעת
דוד השמש שלכם מקצר? אנחנו כאן על מנת ללוות אתכם כל הדרך לפתרון. למה הדוד מקצר ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי דודי שמש? כל התשובות לפניכם.
לכל התקלות ועבודות