החלטתם שהגיע הזמן להתקין או להחליף דוד שמש, אבל מה אומרים כל המונחים והמספרים וכיצד תדעו מה מתאים לכם?
הבנה בסיסית בתחום והסברים על המושגים השונים יעשו לכם סדר בנושא.
נפח דוד השמש ותו התקן
אם מתאמצים, אפשר למצוא דוודים בנפחים של 300-30 ליטר, אבל הנפחים הנפוצים והמקובלים יותר הם 200-80 ליטר, ולעיתים רחוקות נדרש בפועל יותר או פחות.
ככלל, מקובל לחשב נפח של 40-30 ליטר לכל נפש. כלומר, דוד שמש בנפח 80 ליטר אמור להספיק לזוג. דוד בנפח של 200 ליטר או יותר יספיק למשפחה בת 6-5 נפשות.
רוב משקי הבית רוכשים דוד שמש בנפח של 150 ליטר, שהוא הנפוץ ולעיתים קרובות גם המשתלם. זהו גם הנפח המינימלי המומלץ למי שרוצה לעשות אמבטיה ולא רק להתקלח.
תקן ת"י 579 ("אוגר לדוד שמש") של מכון התקנים הישראלי אמור להבטיח שדוד השמש שאתם קונים עומד בדרישות הבטיחות.
אל תסתפקו בכך שהמשווק מנופף בתו תקן כי כבר היו מקרים של זיופים ורמאויות. טרם הרכישה, כדאי לחפש אם הוא מופיע ברשימה באתר מכון התקנים.
ציפוי האמאייל וקולטי השמש
בדודי שמש איכותיים מקובל היום לצפות את פנים הדוד והצנרת הפנימית באמאייל, שעוזר לשמר את חום המים ולא סובל מקורוזיה כמו מתכות. מכיוון שאין לכם שום דרך לבדוק את הצהרות היצרן בנושא, יש יתרון לרכישת מוצר של יצרן מוכר.
כיום, הקולטים של הדוד הם קולטים מברזל, נחושת וחומרים נוספים. הבחירה צריכה להיעשות בעצה עם מומחה, בהתאם למיקום הגיאוגרפי, לאיכות המים ולתנאי מזג האוויר. בהתאם לתנאים הפיזיים, אפשר להשתמש בקולט אחד גדול או שניים קטנים.
התרמוסטט והברז התרמי
מווסת ומאזן את טמפרטורת המים בדוד. התרמוסטט הוא אחד החלקים שנוטים להתקלקל בדוד, ובכל טיפול תקופתי יש לבקש בדיקה שלו והחלפה במקרה שהתקלקל.
אמצעי בטיחות למניעת כוויות שחויב בחוק בשנת 2006. הברז התרמי עוצר את אספקת המים כאשר הם עולים מעל לטמפרטורה מסוימת.
מאיץ החום (לפעמים מכונה "זרז") מגבה את קולטי השמש במהלך החורף ומספק פונקציה דומה לזו של גוף חימום בדוד חשמלי.
הוא גם החלק שהכי רגיש להצטברות אבנית וכדי להתגבר על הרגישות הזו מקובל יותר ויותר להתקין מסנן מים. האלטרנטיבה היא להזמין טכנאי פעם בשנה על מנת לנקותו.
על התקנה ועל אחריות לדוד: מה הן כוללות?
הדרך היעילה להתקין דוד שמש היא במאונך. בנושא כיוון הקולטים יש יותר מאפשרות אחת, בעיקר אם אתם רוצים ליהנות ממים חמים גם בחורף.
חשוב במיוחד לשאול את מתקין דוד השמש באילו אמצעים הוא משתמש כדי לעגן את הדוד והקולטים, כדי לשמור על יציבות ולמנוע התעופפות בסערה הבאה.
רוב היצרנים מעניקים היום 5 שנות אחריות על דודי השמש שלהם ומעטים נותנים מעט יותר על מוצרים מסוימים.
כדי לממש אותה חשוב לקנות ממשווק מורשה ולבדוק שתעודת האחריות היא של היצרן/יבואן. כדאי לבדוק מה האחריות כוללת בדיוק ותוך כמה זמן מתחייבים להעניק לכם שירות.
כמו כן, לרוב האחריות הארוכה אינה מתייחסת לחלקים חשמליים, ועליהם יש אחריות לשנה-שנתיים בלבד.
מדריכים נוספים בנושא דודי שמש
לכל המדריכיםמחירון דודי שמש
המחירים כוללים מע”מ-
₪ 600-750התקנת פלאנג' בדוד שמש
-
₪ 450-650התקנת גוף חימום בדוד שמש
-
₪ 300-400התקנת תרמוסטט בדוד שמש
-
₪ 350-500החלפת צינור בין הדוד לקולט
-
₪ 350-468התקנת שסתום פורק לחץ
-
₪ 500-600החלפת מערבל מים בדוד
-
₪ 2,000-2,800התקנת דוד שמש 80 ליטר
-
₪ 2,300-2,900התקנת דוד שמש 120 ליטר
-
₪ 450-600התקנת מסנן אבנית בדוד שמש
התקנת דוד שמש: כל מה שחשוב לדעת
צריכים להתקין דוד שמש? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם שלב אחר שלב. מתי כדאי להחליף דוד שמש, מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים טכנאי דודים וכמה עולה התקנת דוד שמש? כל התשובות בפנים.
דוד השמש לא מחמם? כל השלבים בדרך לפתרון
דוד השמש שלכם לא מחמם את המים? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך לפתרון ולתת לכם שקט נפשי. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי דודי שמש וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות.
נזילה מהדוד: כל השלבים בדרך לפתרון
נזילה בדוד היא אמנם אחת מהתקלות הנפוצות ביותר בדודי שמש, אתם ודאי תופתעו לגלות שלא תמיד מדובר בתקלה. מתי צריך להזמין טכנאי דודים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות.
הדוד מקצר: כל מה שחשוב לדעת
דוד השמש שלכם מקצר? אנחנו כאן על מנת ללוות אתכם כל הדרך לפתרון. למה הדוד מקצר ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי דודי שמש? כל התשובות לפניכם.
לכל התקלות ועבודות