קצר בדוד נגרם בעקבות נזילה, תקלה ברכיבי הדוד או תקלה במערכת החשמל המתבטאת בקצר חשמלי ומקורה לרוב הוא עומס יתר.
ייתכן שמה שגורם לדוד לקצר הוא שימוש יתר במכשירי חשמל שצורכים המון אנרגיה, וסיבה נוספת עשויה להיות חדירת מי גשמים לתוך מערכת החשמל של הדוד. במדריך הבא נסביר מה תוכלו לעשות כדי לאתר את מקור התקלה ואיזה בעל מקצוע תצטרכו להזמין.
באלו מקרים מומלץ להזמין חשמלאי?
המקרים בהם תצטרכו להזמין חשמלאי מקצועי ולא טכנאי דודים הם כאלה בהם מקור התקלה הוא במערכת החשמל ולא ברכיבי הדוד עצמו, ובאים לידי ביטוי בצורה של עומס יתר.
החורף הוא תקופה מועדת לפורענות מבחינת עומסי צריכת חשמל, כשמכשירים כמו מייבש כביסה ודוד חשמל נכנסים לשימוש.
הדבר שתרצו לעשות כדי לבדוק האם הקצר נוצר כתוצאה מעומס יתר שגרם לנפילת מתח, הוא לנתק את כל מכשירי החשמל בבית, להדליק את מפסק הדוד בלבד, ולבדוק אם יש קצר.
במקרה שכן, ככל הנראה מדובר בבעיה ברכיבי הדוד ולא בבעיית חשמל. במקרי קיצון מדובר בבעיה במפסק עצמו, אך במידה והחשמל לא קופץ, סביר להניח שמדובר בעומס על הלוח.
במצב כזה, הזמינו חשמלאי מוסמך שיבחן את הבעיה וימליץ על טיפול. ברוב המקרים בהם דודי השמש מקצרים בגלל עומס, מדובר בלוחות חשמל בסיסיים חד-פאזיים, בעלי הספק של 25 אמפר. החשמלאי יוכל להמליץ על שדרוג לוח החשמל ל-40 אמפר, או התקנת מערכת חשמל תלת-פאזי.
באלו מקרים מומלץ להזמין טכנאי דודים?
במידה ונוצר קצר במערכת החשמל בבית בזמן חימום המים, ככל הנראה הבעיה היא בתרמוסטט שאינו מצליח לווסת את טמפרטורת המים, או בהתחממות יתר של גוף החימום כתוצאה מתקלה בתרמוסטט.
כך או כך, מדובר ברכיבים פנימיים של מערכת הדוד, והפתרון יהיה פשוט להחליף אותם. ההמלצה היא כמובן להחליף את הפלאנג' כולו, גם כשמדובר רק ברכיב אחד מבין השניים שתקול, שכן הפרש העלויות בין החלפת רכיב אחד לבין החלפת הפלאנג' שכולל את שני הרכיבים וגם מאיץ, הוא מינורי.
תקלה נוספת שעשויה להתרחש במערכת הדוד ולגרום לקצר היא בעיית חיווט בפלאנג' בין גוף החימום ליתר הרכיבים. התקלה הזו תאפיין דווקא דודים על גופי חימום חדשים.
במקרה שיש קצר ברגע שמדליקים את מפסק הדוד, מקור התקלה הוא כנראה ברכיבי הדוד וזה מצריך את החלפתו.
כך תמנעו קצר חשמלי בדוד השמש
אחת לשנה הזמינו טכנאי דודים שיבצע ניקוי להצטברות האבנית בדוד. האבנית היא זו שגורמת בסופו של יום לתקלות בדוד.
סימן מקדים להצטברות של אבנית בתוך הדוד היא קושי של הדוד לחמם את המים, ומים חמים שנגמרים משמעותית מהר מבעבר. התקנת מסנן אבנית יכולה להפחית משמעותית את הסיכוי לתקלות בדוד.
כדי להימנע מעומס יתר, השתדלו שלא להפעיל מכשירים זוללי אנרגיה כמו מזגן או מכונת כביסה בזמן הפעלת הדוד.
מדריכים נוספים בנושא דודי שמש
לכל המדריכיםמחירון דודי שמש
המחירים כוללים מע”מ-
₪ 600-750התקנת פלאנג' בדוד שמש
-
₪ 450-650התקנת גוף חימום בדוד שמש
-
₪ 300-400התקנת תרמוסטט בדוד שמש
-
₪ 350-500החלפת צינור בין הדוד לקולט
-
₪ 350-468התקנת שסתום פורק לחץ
-
₪ 500-600החלפת מערבל מים בדוד
-
₪ 2,000-2,800התקנת דוד שמש 80 ליטר
-
₪ 2,300-2,900התקנת דוד שמש 120 ליטר
-
₪ 450-600התקנת מסנן אבנית בדוד שמש
התקנת דוד שמש: כל מה שחשוב לדעת
צריכים להתקין דוד שמש? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם שלב אחר שלב. מתי כדאי להחליף דוד שמש, מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים טכנאי דודים וכמה עולה התקנת דוד שמש? כל התשובות בפנים.
דוד השמש לא מחמם? כל השלבים בדרך לפתרון
דוד השמש שלכם לא מחמם את המים? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך לפתרון ולתת לכם שקט נפשי. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי דודי שמש וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות.
נזילה מהדוד: כל השלבים בדרך לפתרון
נזילה בדוד היא אמנם אחת מהתקלות הנפוצות ביותר בדודי שמש, אתם ודאי תופתעו לגלות שלא תמיד מדובר בתקלה. מתי צריך להזמין טכנאי דודים ואיך מתנהלים מולו? כל התשובות.
הדוד מקצר: כל מה שחשוב לדעת
דוד השמש שלכם מקצר? אנחנו כאן על מנת ללוות אתכם כל הדרך לפתרון. למה הדוד מקצר ומה עושים לפני שמזמינים טכנאי דודי שמש? כל התשובות לפניכם.
לכל התקלות ועבודות