הכל על עבודות נגרות ועץ למטבח
מה חשוב לבדוק כשמזמינים מטבח חדש, אילו סוגי עץ קיימים, מה חשיבות הציפוי והפרזול בהתקנת המטבח ועל מה צריך להקפיד לפני שחותמים על חוזה עבודה? כל המידע.
בין אם אתם מעוניינים בבנייה של מטבח חדש או בחידוש חלקים ממנו כמו פינת אוכל, ארונות מטבח חדשים או מזנון, מומלץ להזמין נגר מקצועי שיעשה עבורכם את העבודה בצורה מסודרת ונכונה.
מה חשוב לבדוק כשמזמינים מטבח חדש, אילו סוגי עץ קיימים, מה חשיבות הציפוי והפרזול בהתקנת המטבח ועל מה חשוב להקפיד לפני שחותמים על חוזה עבודה? כל התשובות במדריך הבא.
מה חשוב לדעת לפני שמזמינים נגר?
לפני שאתם מזמינים נגר מקצועי שיגיע אליכם, חשוב לעבור איתו על מספר דברים כבר בשיחת הטלפון הראשונה שלכם מולו. תחילה, בדקו את תחומי ההמתחות שלו וודאו שהוא יכול לענות על הצרכים החדשים שלכם ושיש לו ניסיון בבניית האלמנטים שתרצו להוסיף.
תכנון נכון של המטבח והגדרת הצרכים שלכם מראש, תשפיע על מיקום הנישות, הארונות והמגירות ולכן, דאגו לציין מראש ובצורה מפורטת את מה שתצרכו מהנגר. לנגרים העוסקים בתחום מספר שנים ושיש להם ניסיון, ישנה תכנת הדמיה שתאפשר לכם לתכנן את המטבח וגם להיווכח בתוצאה המיוחלת וכך לגבש יחד עם הנגר את תכנית העיצוב.
בנוסף, תוכלו להיעזר במעצב פנים שיכין עבורכם תכנית עיצוב למטבח, יכין כתב חומרים מדויק איתו תוכלו לערוך סקר שוק בין מספר נגרים לקבלת מספר הצעות מחיר שונות.
אילו חומרים וציפויים קיימים?
החומר המרכזי שמשמש את הנגרים בבניית מטבחים הוא העץ ולכן, חשוב לקחת בחשבחון גם את העמידות שלו ללחות, את החוזק ואת העובי המתאים לכל חלל בבית. ישנם כמה סוגים שניתן להשתמש בהם במטבחים:
פלטת סנדוויץ` (לביד): משטח עץ העשוי ממספר שכבות מודבקות. לרוב זהו המרכיב העיקרי בארונות ובהרכבת המטבח בכלל עקב מחיר נח לצד עמידות גבוהה. ניתן להרכיב את הפלטה ממספר עצים (גבון, צפצפה, אורן ועוד) פלטה איכותית מורכבת מלפחות 9 שכבות.
סיבית: שאריות הנסורת שהתקבלו לאחר ניסור העץ שעוברות תהליך יבוש, הדבקה ודחיסה. מחירו זול יחסית, חזק ועם זאת גמיש אך לא עמיד ברטיבות. הסוג המוכר והנפוץ בשימוש הוא MDF.
עץ מלא: קורות עץ טבעי שעובדו לצורת לוחות או קרשים. חזק מאד ועמיד אולם יקר. משמש לרוב לדלתות בלבד ולא לחלקים הפנימיים.
שבבית: לוח המורכב משבבי עץ ונסורת המודבקים יחד. בניגוד לסיבית החלקה בשבבית רואים בבירור את השבבים ורכיבי העץ. זולה אך חובה לצפותה היטב מכל הצדדים שכן סופחת לחות.
אלמנט נוסף שמשדרג משמעותית את המטבח הוא החלפת הפרזול שכולל חלוקה פנימית בין מגירות וארונות, שימוש במסילות, `קלאפות` לפתיחה מהירה וטריקה שקטה, ידיות ולמעשה כל שימוש בחלקי מתכת במטבח. לבחירות אלו השלכות לשימושיות המטבח, עיצוב וכמובן גם השפעות תקציביות.
אחרי בחירת המרכיב המרכזי (סוג העץ) וסוגי הפרזול, חשוב לשים לב ודגש גם על הציפויים השונים שתפקידם להגן על החומר, לבודד אותו ולהקנות מראה חדש ויוקרתי.
ציפוי פורמייקה: שילוב של נייר קרפט (נייר אריזה) ושרף עץ שעברו תהליך כבישה וחימום בטמפרטורה גבוהה. נחשב לציפוי עמיד מאד אך נוטה מעט להתעוות.
ציפוי מלמין: שכבה קשיחה ודקיקה המורכבת משרף העץ לאחר שעבר עיבוד ויציקה. לרוב מעט זול אך גם פחות עמיד מהפורמייקה.
ציפוי פורניר: נקרא גם ויניר. שכבת עץ משובח דקה במיוחד. ישנו גם פורניר נייר שניתן לכיפוף ועיבוד ביתר קלות. הפורניר מאפשר להעניק מראה יוקרתי יותר כלפי חוץ, ניתן לצביעה אולם לא ניתן לחידוש במקרה של חתך עמוק ויש להחליף את הדלת כולה.
ציפוי פולימר: נחשב למילה האחרונה בתחום הציפוי למטבחים. יעיל ועמיד בדומה לפורמייקה ומתאים גם לעיצובים לא ישרים.
איך תתנהלו נכון מול הנגר?
אחרי שתיכננתם בקפידה את המטבח החדש, לקחתם מספר הצעות מחיר, בחרתם את בעל המקצוע ועברתם יחד על התכוניות והצרכים שלכם, חשוב שהצעת המחיר שלו תהיה מסודרת וחתומה (אחרי שהוא ביצע ביקור מקדים) והעריך נכון את גודל העבודה, כמות החומרים והזמן. על הצעת המחיר לפרט את כמות וגודל הארונות שיש לבנות (גובה,רוחב,עומק) את מיקום הארונות (עליון או תחתון, צד או חזית) ואת הפרזול והציפויים המבוקשים.
כדאי לדעת: הפרזול הוא החלק היקר והמורכב לביצוע ולכן גם המשפיע ביותר על המחיר.
העלות נקבעת לפי מחיר הרכיב (לדוגמה - מסילה גלויה או נסתרת, רגילה או בעלת שליפה כפולה, אורך המסילה) וממורכבות ההתקנה. לרוב, אין אחריות על עבודות נגרות ולכן כדאי להתנות חלק מהתשלום בתלות בגמר העבודה. חלוקת תשלום מומלצת היא כ-30 אחוז מקדמה, 30 אחוז בתום העבודה והשאר עם קצב ההתקדמות.