תכנון חכם של מזווה במטבח: כך תנצלו נכון כל פינה לאחסון יעיל

במטבח, המזווה משחק תפקיד מרכזי בארגון ושמירת המצרכים בצורה נגישה ונוחה. תכנון נכון של המזווה יאפשר לכם לשמור על סדר במטבח וגם לנצל כל פינה באופן אופטימלי.

עוד במדריך
מתחילים בניתוח של חלל המטבח ובתכנון מדויק ממשיכים עם בחירת החומרים, סגנון העיצוב וסוג הפרזול מגירות נשלפות, מסילות אנכיות ופתרונות תלייה: פתרונות האחסון הקיימים מה חשוב לוודא מול הנגר לפני שמזמינים מזווה בהתאמה אישית? תחזוקה היא המפתח להצלחה

המזווה משמש כמקום האחסון המרכזי של כל המצרכים, הכלים והמוצרים השונים שמשמשים אותנו להכנת ארוחות ואירוח החברים או המשפחות.

בעזרת תכנון נכון, תוכלו להפוך את המזווה מחלל מבולגן לאזור נגיש, יעיל וכשזה יהיה מותאם במיוחד עבורכם. כל מה שצריך לדעת, במדריך שלפניכם.

מתחילים בניתוח של חלל המטבח ובתכנון מדויק

בניית מזווה בהתאמה אישית, היא לא עוד הרכבה של רהיט בבית אלא הכנה של חלל שלם ומרכזי שישמש אתכם לאחסון ולפעילות מאורגנת ומסודרת במטבח.

בשלב הראשון, יהיה עליכם לנתח את חלל המטבח שלכם ולהבין את חלוקת החלל, אפשרויות האחסון הקיימות בו ואת הצרכים שלכם. חקירה מדוקדקת של כל הפינות במטבח תעזור לכם למצוא שטחים יעילים במיוחד שישמשו אתכם לאחסון יצירתי.

דוגמה פופולרית במיוחד, כוללת בתוכה שימוש בפינות המטבח השונות המאפשרות בנייה של ארונות נשלפים (שלא תופסים הרבה מקום), ובנייה של מדפים ומגירות היכולים לשמש לכלים ולאחסון של פריטים קטנים.

במסגרת התכנון, תידרשו להתחשב בגולל החלל, בנגישות למזווה החדש ובכמות הפריטים והציוד שתרצו לאחסן בו. חשוב לקחת בחשבון מצבים שבהם תרצו לאחסן מוצרי מזון לצד מוצרי חשמל וכלי מטבח שעלולים להיות שבירים ולכן, חשוב למקם אותם בצורה נכונה ונגישה.

בשלב השני, תצטרכו להתמקד בתכנון הפרקטי יותר של המזווה שעליו להיות גם נכון ושימושי וגם להתאים לסגנון העיצובי שבחרתם. כדי לקבל נוחות מקסימלית, יהיה עליכם לשלב מדפים בגבהים ובאורכים שונים לצד אחסון של מוצרים משתנים כמו: שימורים, צנצנות, כלי אחסון ועוד..

כדי לתכנן את המזווה בצורה הטובה ביותר, כדאי לחלק את המזווה לאזורי אחסון שיעזרו לכם לנהל נכון את המוצרים השונים ואת השימוש העתידי שלהם. כך לדוגמה, תוכלו ליצור הפרדה בין מוצרי אפייה לבין אחסון דברים יבשים, שתייה, חטיפים ועוד..

ממשיכים עם בחירת החומרים, סגנון העיצוב וסוג הפרזול

הצעד הבא בבניית המזווה, הוא בחירת החומרים השונים שירכיבו אותו. למעשה, לא מדובר על בחירה של אסתטיקה בלבד אלא בחירה שתהפוך את המזווה לפרקטי מצד אחד, ושתשמור על איכות המוצרים שבחרתם לאחסן מהצד השני.

כך לדוגמה, כשמדובר בחומרים שיבנו את המדפים והארונות, נכון לבחור בחומרים עמידים ופרקטיים שישרתו אותנו לאורך זמן. בחירה בדפי עץ תעניק לכם מראה קלאסי אך, חשוב לשים לב לציפוי שלהם שעליו להיות עמיד בפני מים או לשקול שילוב של חומרים נוספים כמו מתכת או נירוסטה שישמרו על המדפים ויתמכו את המוצרים הכבדים יותר שתרצו לאחסן במזווה.

מבחינת סגנון העיצוב, חשוב שהמזווה ישתלב בהרמוניה עם שאר העיצוב שבמטבח. נסו להתאים את הצבעים והגימורים של המזווה לעיצוב הכללי, בין אם מדובר במטבח כפרי עם צבעים חמים וגימורי עץ, או מטבח מודרני עם צבעים מונוכרומטיים ומראה מינימליסטי. במקרים של מטבחים קטנים, בחרו בעיצוב המשלב בתוכו גוונים בהירים ופתרונות אחסון חכמים ונסתרים כדי להגדיל את תחושת המרחב ולהפוך את המטבח לנעים יותר.

כשמתכננים מזווה יעיל ונוח לשימוש, גם תחום הפרזול משחק תפקיד מרכזי כשהוא משפיע על הנגישות, היציבות ועל האסתטיקה. בחירה נכונה של פרזול לא רק תייעל את אחסון המצרכים, אלא תסייע לכם לנצל את בחוכמה את החלל ותאפשר לו להיות מותאם אליכם.

מגירות נשלפות, מסילות אנכיות ופתרונות תלייה: פתרונות האחסון הקיימים

אחת המערכות המרכזיות המרכיבות את הפרזול במזווה, היא מסילת המגירות. הבחירה המומלצת, תהיה במסילות נשלפות, חלקות ועם טריקה שקטה. מגירות אלה, יאפשרו שליפה מלאה של כל תכולת המגירה, כך שתוכלו לגשת לכל פריט בקלות ומבלי להיתקל בחלקים נסתרים מאחור. בחירה במסילות טלסקופיות עם מנגנון טריקה שקטה יהוו פתרון יעיל במיוחד, המונע רעשים ומבטיח שהמגירות ייסגרו בעדינות ובזהירות.

במצב שבו המזווה שלכם עמוק או גבוה, תוכלו לשלב מדפים נשלפים. המדפים הנשלפים יאפשרו לכם לנצל את כל עומק המזווה, כך שלא תצטרכו להתכופף או להסתבך כדי להגיע לפריטים שמיקמתם בחלקו האחורי של הארון.

לעומת זאת, במזווה קטן, תוכלו להיעזר במסילות אנכיות נשלפות המותקנות בארונות גבוהים או צרי רוחב. פרזול מהסוג הזה, יאפשר לכם שליפה אנכית או הורדה של מדפים או מתקני אחסון, כך שתוכלו להגיע למוצרים שאחסנתם במקומות גבוהים או לא נגישים. זהו פתרון אידיאלי למי שיש שטח אחסון מוגבל במטבח ולאלו שרוצים לנצל את גובה הארונות.

בחירה בפרזול מתקדם, מציע גם שילוב של מתקני תלייה פנימיים המתחברים לדלתות הארון או לקירות הפנימיים של המזווה. מתקנים אלו יאפשרו לכם לתלות שקיות, מגבות או כלים קטנים ולנצל את שטח הפנים של המזווה. בנוסף, תוכלו לרכוש מחיצות פנימיות ולמקם אותן במגירות או על המדפים, וכך לחלק את אזורי האחסון בצורה יעילה ולהתאים את המזווה לסוגי המוצרים השונים.

מה חשוב לוודא מול הנגר לפני שמזמינים מזווה בהתאמה אישית?

לפני שתזמינו נגר שיבנה עבורכם מזווה בהתאמה אישית, יש כמה נקודות מרכזיות שיש לוודא על מנת להבטיח שהעבודה תתבצע בצורה איכותית ותענה בדיוק על הצרכים שלכם. עבודה מול נגר מקצועי תביא לתוצאה מקצועית ומדויקת, אך כדי שזה יקרה חשוב שתקפידו גם על תיאום ציפיות ברור מולו.

תחילה, וודאו שהנגר מבצע מדידה מדויקת של החלל שבו תרצו את התקנת המזווה. תכנון מדויק שכולל בתוכו מדידות מדויקות וחלוקה נכונה, ימנע טעויות שיגרמו לעיכוב בעבודה כמו מדפים שלא  מתאימים בגודל, או חוסר אפשרות לפתוח דלתות ומגירות בנוחות. בנוסף, הגדירו מראש עם הנגר את מבנה המדפים: מתכווננים או נשלפים ואם יש צורך במגירות נוספות לאחסון של פריטים קטנים.

בנוסף, חשוב לוודא שהנגר משתמש בחומרים איכותיים ועמידים שיתאימו לאופי השימוש במזווה. לדוגמה, מדפים מעץ מלא או עץ תעשייתי איכותי עם ציפוי עמיד בפני לחות, או מדפים מתכתיים עבור פריטים כבדים. התייעצו עם הנגר ובדקו מולו על אילו סוגי חומרים הוא ממליץ תוך בחינת היתרונות והחסרונות של כל חומר.

זמן העבודה הוא פרמטר חשוב נוסף שצריך להכיר מראש ולכן, עברו עם הנגר על תוכנית העבודה ובדקו מהו משך הזמן הצפוי (קחו בחשבון גם את זמני הייצור של המדפים, את ההתקנה ואת העבודות הנלוות במידה שיש).

כיוון שלא כל נגר יעניק לכם אחריות על העבודה, חשוב לבדוק את הנושא מבעוד מועד ולהבין מה כוללת האחריות ומה תוקפה. שימו לב, שעל האחריות לכסות גם את הפרזול, את הידיות ואת המסילות השונות שהותקנו.

תחזוקה היא המפתח להצלחה

אחרי התכנון המדוקדק והעבודה המקצועית, חשוב להוסיף לשגרת היום יום את פעולות התחזוקה הנדרשות שישמרו על המזווה שלכם לאורך זמן. תחזוקת המזווה חייבת לכלול בתוכה שימת לב לפרטים הקטנים והגדולים כאחד.

כך לדוגמה, חשוב להקפיד ולנקות את המדפים והמגירות במזווה באופן קבוע משאריות של מזון, שקיות פתוחות או תבלינים שנשפכים. אלו, עלולים לגרום לבלגן וגם למשוך מזיקים. הקדישו זמן גם לסדר ולארגון, ואחת לחודש, הוציאו את כל תכולת המזווה, מיינו אותה וארגנו אותה מחדש על פי סדר השימוש והנגישות המתבקשת.

וכדי למנוע קניית כפילויות או בזבוז של מוצרים שפג תוקפם, שמרו נכון על המלאי הקיים ומקמו את המוצרים החדשים מאחור ודווקא את הישנים – מקמו מקדימה כדי שלא לפספס את תאריך התפוגה.  

הקפידו להתאים את סדר המזווה לעונות השנה. הצרכים שלנו במטבח משתנים לעיתים קרובות ובהחלט ייתכן שתצטרכו יותר מקום לאחסון של מוצרים מסוימים. ולכן, נסו להתאים את סידור המזווה לפי השינויים בהרגלי הבישול והשימוש  שלכם במטבח.

מחירון נגרים

המחירים כוללים מע”מ

בניית מטבח חדש: כל מה שצריך לדעת

רוצים לבנות מטבח חדש? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם בכל השלבים. איך מתכננים מטבח חדש, איך מתנהלים מול נגר מקצועי לפני העבודה ובמהלכה וכמה עולה בניית מטבח חדש? כל התשובות לפניכם.

בניית ארונות בעיצוב אישי: כל השלבים והמידע עד לפתרון

צריכים לבנות ארונות שיתאימו לעיצוב הפרטי שלכם בבית? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. איך תתנהלו נכון מול הנגר, מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים אותו וכמה עולה לבנות ארונות בעיצוב אישי? ריכזנו לכם את כל המידע.

חידוש רהיטים: כל מה שחשוב לדעת

יש לכם רהיטים ישנים שאתם רוצים לחדש? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. איך תתנהלו נכון מול הנגר, מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים אותו וכמה עולה לחדש רהיטים ישנים? ריכזנו לכם את כל המידע.

שיפוץ כולל של הבית: כל השלבים והמידע 

צריכים עזרה עם שיפוץ בבית? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים שיפוצניק, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה שיפוץ כללי של הבית? כל מה שחשוב לדעת.

לכל התקלות ועבודות

arrow