תקרת עץ דקורטיבית לבית: המדריך המלא
תקרות עץ דקורטיביות הן פריט עיצובי מרהיב המושך את העין כלפי מעלה, בין אם הן מותקנות בבית, במשרד או בעסקים. הן מעניקות לחלל אופי ייחודי, חמימות טבעית ותחושת יוקרה שקשה להשיג עם אמצעים אחרים.
בחירת תקרת עץ דקורטיבית מתחילה מהרעיון הראשוני, דרך בחירת הסגנון והחומרים המתאימים, ועד להשלמת הפרויקט וסוג הגימור – כאשר כל שלב מאפשר ביטוי אישי והשפעה ישירה על האווירה בחלל.
במדריך הבא, נפרט על סוגי העץ המתאימים לתקרות דקורטיביות, נבין את חשיבות הקונסטרוקציה החזקה, ונעבור על שלבי ההתקנה. כל מה שצריך לדעת על בניית תקרת עץ דקורטיבית, במדריך שלפניכם.
עץ מלא, דמוי עץ או משולב עם אלומיניום: סוגי התקרות הקיימות
בניגוד לפרקט או דק, תקרות עץ אינן משמשות כמשטח דריכה ולכן, אינן מחייבות שימוש בעץ עמיד במיוחד. מגוון רחב של חומרים יכולים להתאים לבניית התקרה, כאשר ברוב המקרים תצטרכו לבחור באחת מבין שלוש אפשרויות עיקריות:
תקרת עץ מלא: בחירה בעץ מלא, נחשבת לבחירה היוקרתית ביותר, המעניקה לחלל יוקרתיות וחמימות. היתרון הבולט של העץ המלא, הוא שיפור האקוסטיקה. כך שאם תרצו לשלב אותו בחדר פנימי או בחדר הילדים הוא ידע לסנן רעשים בצורה טובה.
תקרת דמוי עץ: בשונה מהעץ המלא, העץ הסינתטי מעניקים מראה טבעי ונחשבים כמובן להרבה יותר זולים. הבחירות המובילות בסגנון הזה יהיו בעץ סנדוויץ'.
תקרת אלומיניום בעיצוב עץ: אפשרות נוספת שעומדת לרשותכם, היא כזאת המשלבת בתוכה את העץ עם חומרים נוספים כמו אלומיניום או זכוכית. במקרה של אלומיניום, תוכלו ליהנות מתקרה שלא דורשת תחזוקה וכזאת שתשרת אתכם שנים ארוכות.
חוזק, עמידות ויציבות: חשיבותה של הקונסטרוקציה בתקרת העץ
למרות מראן החלק והנקי, תקרות העץ מסתירות בתוכן מערכת מורכבת של כבלים, תשתיות מיזוג ולעיתים אף צנרות מים. התקנת תקרת עץ דקורטיבית תדרוש מכם פתרון יצירתי שיאפשר גישה לתשתיות אלו מבלי לפגוע באסתטיקה.
לפיכך, השלב הראשון בהתקנת תקרת עץ הוא בניית קונסטרוקציה חזקה ויציבה על ידי נגר מקצועי. קונסטרוקציה זו משמשת כשכבת ביניים המסתירה את התשתיות ומאפשרת גישה אליהן בעת הצורך מצד אחד. ומהצד השני, מספקת תמיכה טובה לתקרה.
הקונסטרוקציה לתקרה תהיה מעץ מעובד – כמו סיבית או סנדוויץ' והיא תיבנה באופן דומה לתקרת העץ, אבל תשאיר בתוכה מקום לתשתיות (כמעין חור הממוקם בתוך התקרה) ואליה, ניתן יהיה לחבר ברגים שיחזיקו את התקרה ולא יפגעו במראה שלה.
תקרת פסים, תקרת פלטות או תקרה בהתאמה אישית: סוגי העיצוב הקיימים
תקרות עץ דקורטיביות מציעות מגוון רחב של אפשרויות עיצוב, המאפשרות יצירת אווירה ייחודית בכל חדר וחדר בבית ובעסק:
תקרת פסי עץ: עיצוב מודרני, המורכב מפסי עץ בעובי אחיד. היתרון הבולט בעיצוב הזה, הוא הגמישות. בבחירה זו, תוכלו לבחור אם לכסות חלק מהתקרה או את התקרה כולה ולשלוט על עובי ורוחב הפסים על פי טעמכם האישי.
תקרת פלטות עץ: בשונה מעיצובים אחרים, תקרת הפלטות תהיה פשוטה יותר, אך תעניק אלגנטיות לחדר. היתרון הבולט של העיצוב טמון בפלטות עצמן שמגיעות בגודל אחיד ומכאן, נשמר המראה הנקי והאסתטי (בדומה לבניית דק).
תקרת עץ בהתאמה אישית: בחירה בעיצוב זה, תעניק לכם יד חופשית לשלב בין כמה סוגי עץ ועיצובים יחד. כך לדוגמה, תוכלו לשלב חיתוכים מיוחדים (כדוגמת המשרביה) או לשלב עצים בצבעים משתנים.
תקרת עץ בשילוב מספר חומרים: מלבד העיצובים המוכרים, תוכלו לשקול גם עיצובים ייחודיים המשלבים בתוכם חומרים נוספים כמו מתכת, זכוכית ובד וכך, ליצור עיצוב מיוחד לתקרה.
בעוד שכל סגנון מציע אפשרויות עיצוב ייחודיות, המאפשרות התאמה מושלמת לאופי החלל ולטעם האישי, חשוב שבחירת הסגנון המתאים תחשב בתוכה את גודל החדר, גובה התקרה, סגנון הריהוט הקיים ואת תקציב הפרויקט.
מה כולל תהליך ההתקנה?
מדידות ותכנון: תהליך התקנת תקרת עץ דקורטיבית מתחיל במיפוי מדויק של התשתיות הקיימות בתקרה כשבמקרים מסובכים, יהיה על הנגר להתייעץ גם עם קונסטרוקטור מקצועי. במסגרת התכנון יהיה על בעלי המקצוע לדאוג למיקומי התאורה, לפיזור האוויר ולאלמנטים נוספים שיבטיחו עבודה איכותית וחזקה.
הזמנת החומרים: לאחר בחירת סוג העץ ומדידה מדויקת של החלקים הנדרשים, מתבצעת ההזמנה. כדאי לקחת בחשבון, שזמן האספקה משתנה ותלוי בזמינות החומרים ועומס העבודה בנגרייה ולכן, קחו בחשבון זמן נוסף עבור טיפולים מיוחדים כמו צביעה, חיתוכים וציפוי, אם ביקשתם אותם.
בניית הקונסטרוקציה: הקונסטרוקציה נבנית בנגרייה בדרך כלל ומורכבת בבית הלקוח. תהליך ההרכבה עשוי לקחת מספר שעות ועד יום עבודה שלם כשהוא תלוי בעיקר במורכבות ובגודל החלל. כך או כך, חשוב להיערך לאבק ולעבודה מראש ולהכין את השטח.
התקנת התקרה: בשלב זה, הנגר יחבר את לוחות העץ לקונסטרוקציה שבנה באמצעות ברגים סמויים. גם כאן, יש לקחת בחשבון שמשך ההתקנה עלול להשתנות וזאת בהתאם למורכבות ההתקנה, לעיצוב שבחרתם ולגודל התקרה.
גימור סופי: בשלב האחרון, שמגיע אחרי ההתקנה, הנגר מבצע גימורים סופיים המתאימים לסוג העץ ולמראה הסופי כמו: ליטוש, החלקה וצביעה. בנוסף, עליו לערוך בדיקת תקינות לכלל החיבורים כדי לוודא את יציבותה של התקרה.