איך להגן על המחשב מפני וירוסים

התקדמות הטכנולוגיה הביאה עמה גם התקדמות בטכניקות הפשיעה הקיימות. ברוכים הבאים לפשע המאורגן של המאה ה-21.

עוד במדריך
מהו הנזק של הנוזקה (וירוס) במחשב? מה זה וירוס כופר (Ransomware)? הגנו על קבצים במחשב התקינו אנטי וירוס (עדיף פרימיום) הקפידו לעדכן את תוכנת האנטי וירוס גבו את נתוני המחשב שלכם השתמשו בסיסמא חזקה אל תתפו ללחוץ על לינקים חשודים

במהירות עצומה ומבלי שנשים לב החלו קמות שלל פלטפורמות של העברה וקבלה של מידע מכל סוג, אתרי צ`אטים, בלוגים עצמאיים ופלטפורמות של העלאת וידאו ומידע כמו יוטיוב ו-וויקיפדיה. 

האנונימיות בעולם חדש ללא גבולות שנוצר יצרה מגרש משחקים אסורים עבור אלו הנקראים כיום "האקרים".ההאקרים בדקו את גבולות השימושים בעולם החדש והיו גם את אלו שהפכו להיות או רק שכללו את מעשי הפשיעה שלהם אל הרשת. אז איך אפשר לשמור על המחשב מפני וירוסים?

מהו הנזק של הנוזקה (וירוס) במחשב?

כיצד הנוזקות פועלות ומשפיעות על המחשבים שלנו בבית ובמשרד?

תוכנות פרסום – חלונות קופצים בעת הפעלת תוכנה אחרת.

קוד זדוני – מטרתו להרוס את פעילותו הסדירה של המחשב, בעיקר על ידי הרס של מערכת ההפעלה

תולעת מחשב – כפי שתולעת מתקדמת ומפלסת את דרכה תוך כדי אכילה, כך גם תולעי המחשב המתפשטים ממחשב למחשב.

רוגלות – תוכנות מעקב על הקבצים שלנו בדומה למערכת "שליטה מרחוק" של טכנאים במערכות הפעלה של מייקרוסופט.

מה זה וירוס כופר (Ransomware)?

במקום להחדיר באנונימיות קוד זדוני שיהרוס כל מחשב רנדומלי שאיתו הוא בא במגע, אתם נבחרים באופן ספציפי ומודע על ידי צד שני שמעוניין לסחוט אתכם.

הסוחטים מנצלים את הידע הטכנולוגי שלהם ואת היצר הסקרני שלנו, זאת על מנת לפתות אותנו באמצעים שונים של התחזות לאתרים מוכרים בהם אנו נדרשים להזין את הסיסמאות והפרטים האישיים שלנו.

כל הפרטים ננעלים בתיקייה ייעודית וכשאנו מנסים להיכנס אליה תופיע שם דרישת הכופר בתמורה לשחרור התיקייה והקבצים.

תרחיש גרוע יותר: גניבת זהות מלאה או גניבת סיסמאות לאתרים שנמצאים בשימוש יומיומי כגון ג`ימייל ופייסבוק והתחזות לאדם המותקף.

אז איך אפשר להגן על המחשב מפני האיומים הללו?

הגנו על קבצים במחשב

אל תתפתו ללחוץ על פרסומות ובאנרים לא מוכרים (בעיקר כאלו המכילים תכנים של עירום). התקינו תוכנות אנטי וירוס ולוח אש (FIREWALL).

עדכנו את חשבון הדואר האלקטרוני שלכם בהגדרות חסימת ספאם ופרסומות.

חשבו פעמיים באיזה אתרים אתם משאירים פרטים ואילו, בשום אופן אל תזינו פרטי אשראי או תעודת זהות באתרים לא מוכרים ומאובטחים.

הימנעו מהורדה של סרגלי כלים אינטרנטיים, תוכנות ומשחקים לא מוכרים. התרחקו משיחות עם אנשים רנדומאליים ברשתות החברתיות או בצ`אט בלוגים למיניהם.

התקינו אנטי וירוס (עדיף פרימיום)

ישנם שני סוגים של תוכנות אנטי וירוס - חינמיות ובתשלום. אם תחפשו טוב תוכלו למצוא תוכנות אנטי וירוס חינמיות שמספקות הגנה גבוהה יותר מהתוכנות המובנות בווינדוס, ובכל זאת, תמיד תמצאו בהם מגבלות כאלה ואחרות.

כשאתם רוכשים תוכנת אנטי וירוס, זכרו שהשקעה קטנה בתוכנת פרמיום, כזו שמגיעה עם הגנה מפני כל סוגי האיומים לרבות מאפיינים נוספים כמו VPN, מנהל סיסמאות, בקרת הורים, וניטור דארק ווב - יכולה לעשות את ההבדל בין שמירה על המחשב לבין נזק בלתי הפיך.

הקפידו לעדכן את תוכנת האנטי וירוס

עדכון כזה נועד לתקן כשל במערכת או פרצת אבטחה בתוכנה. כמו לכל תוכנה, גם לתוכנת האנטי-וירוס הספקים השונים מפרסמים עדכונים מעת לעת.

עדכון האנטי-וירוס מהווה את אחד הפעולות החשובות ביותר להגנת המחשב מפני תקיפות סייבר. קחו בחשבון שעצם פרסומו של העדכון על ידי החברה חושף את הפרצה בתוכנת ההגנה, ואתם יכולים להיות בטוחים שכל האקר חובב מקבל את העדכונים האלה למייל.

אז באיזה שהוא אופן, מי שיש ברשותו תוכנת אנטי וירוס ולא מבצע בה עדכונים, חשוף יותר להתקמות סייבר ממי שאין לו תוכנת אנטי וירוס כלל.

גבו את נתוני המחשב שלכם

גיבוי נתוני המחשב שלכם הוא אחד הדברים החשובים ביותר שעליכם לעשות, בעיקר בתקופה בה מכשירים אלקטורניים מתבלים במהירות. אם תוסיפו על הבלאי המהיר של החומרה את איומי התוכנה, תקבלו מצב בו מי שלא מגבה את המחשב שלו צועד בדרך הבטוחה אל אובדן הנתונים.

גבו את הנתונים בדיסק חיצוני - השתמשו בכונן חיצוני בהתאם לגודל הקבצים שאתם רוצים לגבות. היום ניתן להשיג כוננים עם נפח של טרה ואף יותר.

גבו את הנתונים בענן - בין אם זה הענן של גוגל, מייקורוסופט, או כל פלטפורמה אחרת, אל תוותרו על גיבוי נתוני המחשב שלכם בענן. כך, גם במקרה של תקיפת סייבר שתפגע במחשב עצמו, תוכלו לשחזר את נתוני המחשב מאפס בקלות.

השתמשו בסיסמא חזקה

אין הרבה מה להרחיב בסעיף הזה, כל טכנאי מחשבים מקצועי יגיד לכם שזה ה - א' - ב' של המקצוע. שכל מי שצפה בסרטי אושן 11 או ג'יימס בונד יודע שניסיון לפרוץ סיסמאות זה אחד הדברים הראשונים שראש קרימינלי הולך אליו.

שמתם את השם שלכם והוסתפם את שנת הלידה בתור סיסמא? משתמשים באותה סיסמא לכל האתרים? שמתם את מספר הטלפון שלכם או את כתובת המייל בתור סיסמא? מהרו ושנו את הסיסמאות שלכם, אתם חשופים לפגיעה.

אל תתפו ללחוץ על לינקים חשודים

לא מעט אנשים צופים בשידורי ספורט, חלקם פיראטיים, ויש לא מעט אחרים שנכנסים לאתרים מפוקפקים כאלו ואחרים.

האתרים האלה מלאים בלינקים ובפופאפים, שלעיתים נראים כאילו הם חלק אינטגרלי מהאתר, כמו פופאפ באתר שידורי ספורט שנראה כמו כתפור להפעלת סרטון.

חשבו פעמיים לפני שאתם נכנסים לאתרים הללו, וחשבו שלוש פעמים לפני שאתם לוחצים על הלינקים או פופאפים באותם אתרים. לא מעט וירוסים נמצאים שם ולא מעט האקרים משתמשים באתרים הללו כדי לאתר קורבנות פוטנציאליים.

המחשב לא נדלק: כל השלבים עד לפתרון

המחשב לא נדלק? אתם נמצאים במקום הנכון. מה עושים רגע לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מולו וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם.

המחשב נכבה באמצע העבודה: כל השלבים בדרך לפתרון

המחשב נכבה באמצע העבודה? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם. מה עושים רגע לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מול טכנאי המחשבים וכמה יעלה התיקון? כל התשובות לפניכם.

מערכת ההפעלה לא עולה: כל השלבים בדרך לפתרון

מערכת ההפעלה במחשב לא עולה? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מולו וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם.

המחשב איטי: כל המידע והשלבים עד הפתרון

צריכים עזרה עם תיקון מחשב איטי? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה תיקון מחשב איטי? כל התשובות.

לכל התקלות ועבודות

arrow