גולשים בספיד: איך משפרים את קליטת הרשת הביתית

הסרט שאתם רואים בצפייה ישירה לא זז, המשחק ברשת נתקע בדיוק כשהגיע הזמן שלכם למהלך או שפשוט כל טעינת עמוד לוקחת דקות ארוכות. מה יכול להיות בעייתי בקליטת הרשת בבית ומה אפשר לעשות על מנת לשפר את הקליטה?

עוד במדריך
בעיה ראשונה: מיקום הראוטר בעיה שנייה: שימוש מוגזם ברשת האלחוטית בעיה שלישית: מיקום הנתב עוד פתרונות

בני השלושים עוד זוכרים את הצליל המזוויע של חיבור המודם, בני העשרים יודעים מה זה לגלוש במהירות של מגהביטים בודדים. כיום חבילות שמאפשרות מהירות של 100-50 מגהביט הן עניין של סטנדרט.

בכל זאת לא תמיד אנחנו יכולים להפיק את המיטב מאותה חבילה בגלל אופן החיבור של הרשת הביתית. אז איך אפשר לשפר את קליטת ה - wifi בבית?

בעיה ראשונה: מיקום הראוטר

כאמור הבעיה היא שאם מציבים את הראוטר בחדר השינה הקליטה בסלון לא אפשרית ואם ממקמים אותו במטבח אז אפשר לשכוח מלראות סרט בצפייה ישירה לפני השינה עם הלפטופ במיטה.

בתיאוריה, הקליטה ברוב הבתים בישראל היתה אמורה להיות חלקה ורציפה שכן הראוטר אמור לשדר כמה עשרות מטרים ללא בעיה.

בפועל כל קיר בדירה או מכשול אחר מוריד את עוצמת האות, כך שגם בבתים סטנדרטים לא תמיד הקליטה איכותית בכל הבית.

פתרון - מגדיל טווח wifi

מכשיר אותו ניתן לרכוש בכל חנות מחשבים או ציוד אלקטרוני. מגדיל טווח קליטת הרשת האלחוטית יעזור לכם להצליח לקלוט את אות הרשת בכל חדרי הבית בצורה טובה יותר.

בעיה שנייה: שימוש מוגזם ברשת האלחוטית

ככלל החיבור הפיזי תמיד יהיה טוב ואמין יותר אולם הוא אינו מאפשר ניידות. כיום בבתים רבים אין מחשב נייח כלל אלא רק מחשבי לוח או מחשבים ניידים.

אם תבצעו בדיקת מהירות פשוטה במכשיר שמחובר לרשת הקווית ובמכשיר שמחובר לרשת האלחוטית, תגלו שמהירות ההורדה ובעיקר מהירות העלאת הנתונים ברשת הקווית - מהירה בהרבה.

פתרון - הורדת העומס מהרשת האלחוטית

יש לכם טלוויזיה בחדר השינה ואתם צופים בה בנטפליקס, בסלקום TV או בפרטנר TV (או כל שירות סטרימינג אחר)? אל תבנו על מהירות הרשת האלחוטית, גם אם אתם מחוברים לאינטנרט מהיר במיוחד.

אם בכל זאת יש אצלכם גם מחשב נייח הפתרון היעיל ביותר הוא לשלב בין כבל פיזי לרשת אלחוטית ולהשתמש במחשב הנייח כמעין `תחנת עבודה` ובשאר הבית לעבוד על החיבור הרשתי. 

בעיה שלישית: מיקום הנתב

ראוטר שנמצא במיקום לא סביר, מיקום שמפריע לאות להגיע לחדרים השונים בבית.

פתרון - מיקום פרקטי של הראוטר

את הראוטר חשוב לשים סמוך ככל האפשר למקום בו נעשית רוב הגלישה הביתית, לא סמוך מדי לקיר עבה ובטח לא בתוך מגירה או ארון.

גם לא כדאי לשים את הראוטר על אדן החלון כך שחלק מהשידור הולך ישר החוצה.

כמו כן אם יש לכם טלפון אלחוטי ביתי כדאי להרחיק בינו ובין הנתב כך שהקרינה האלקטרו מגנטית ההדדית לא תפריע לשימוש. בנוסף כדאי לא לשים את הראוטר ליד מתכות ש`בולעות` חלק מהאות.

מיקום הראוטר בממ"ד, גם זה משמש בפועל כחדר העבודה שלכם גם כן אינו מומלץ שכן אתם סופגים בחזרה את אות השידור מקירות הבטון.

במקרה כזה ניתן לחצוב בקיר מעבר לכבל רשת או להתאים את הראוטר הביתי ואת מיקום המחשב בממ"ד כך שעם דלת פתוחה ניתן בכל זאת לקלוט אות סביר ולעבוד.

עוד פתרונות

פתרון נוסף עליו ממליצים טכנאי מחשבים, בתלות בדפוסי הגלישה ומקום השימוש העיקרי שלכם ברשת בבית, הוא שימוש באנטנה כיוונית.

במקום אנטנת אומני (רגילה) ניתן לכוון את השידור לעבר המקום בו אתם באמת צריכים את השידור.

דרך אגב לא חייבים לקנות אנטנה כזו אלא אפשר גם להכין לבד. עטפו את האנטנה במתכת והשאירו פתח בכיוון בו אתם רוצים לשדר.

הפתרון המוכר יותר הוא שימוש במגבר שלמעשה קולט את האות ומשדר אותו שוב. את המגבר יש לשים כמובן בטווח קליטה טוב לאות המקור.

המחשב לא נדלק: כל השלבים עד לפתרון

המחשב לא נדלק? אתם נמצאים במקום הנכון. מה עושים רגע לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מולו וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם.

המחשב נכבה באמצע העבודה: כל השלבים בדרך לפתרון

המחשב נכבה באמצע העבודה? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם. מה עושים רגע לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מול טכנאי המחשבים וכמה יעלה התיקון? כל התשובות לפניכם.

מערכת ההפעלה לא עולה: כל השלבים בדרך לפתרון

מערכת ההפעלה במחשב לא עולה? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מולו וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם.

המחשב איטי: כל המידע והשלבים עד הפתרון

צריכים עזרה עם תיקון מחשב איטי? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה תיקון מחשב איטי? כל התשובות.

לכל התקלות ועבודות

arrow