כך תשמרו על המחשב נקי מווירוסים
הגלישה היומיומית שלנו ברחבי האינטרנט חושפת את המחשב שלנו לווירוסים שונים שעלולים להידבק אליו, לתת גישה למידע שלנו ואפילו למחוק אותו לגמרי. איך נוכל לפתור את זה לבד ומתי מומלץ להזמין בעל מקצוע?
הווירוסים השונים ברשת משתדרגים ומשתנים כל הזמן. בעזרת מפתחים ותוכנות שונות שיכולות לסרוק את המחשב ואת כל המידע והתוכן הטמון בו אנו נמצאים בסכנה תמידית.
איך נוכל להימנע מההפרעות, לשמור על המידע והתוכן במחשב שלנו ומה הן הדרכים לבדוק אם המחשב שלנו נפגע מווירוס או מפגע טכנולוגי מתוחכם?
איך נוכל להימנע מחשיפה למזיקים טכנולוגיים?
כדי להימנע ככל שניתן ממפגע שעלול להשתלט לנו על המחשב, חשוב לאמץ פעולות יומיומיות שיגוננו עלינו. נתחיל בפתיחה של מיילים מוכרים בלבד ומחיקה ישירה של מיילים מטרידים או חשודים (אפשר גם לדווח עליהם כספאם). נזהר גם מפתיחת קישורים חשודים (גם אם נזהה שהשולח הוא חבר). ניתן בקלות לזהות ניסוח מוזר או שפה שלא יתאימו למי ששלח אותם ולבדוק אם מכותבים גם אנשים שאין להם קשר אליכם.
מורידים תוכנות מאתרים מוכרים בלבד ושומרים מרחק מבאנרים מפתחים שינסו למכור לנו דברים חינמיים כמו בדיקות המחשב. אם אתם קונים ברשת - הקפידו על קנייה באתרים מוכרים ובעלי מפתח בטיחות בלבד. אתרים שיסמנו לכם שייתכן וקיימת לכם תקלה במחשב, יהיו לרוב מתחזים שינסו להשתלט עליו ועל התוכן בו. אחת לתקופה, עדכנו את מערכת ההפעלה ותוכנת האנטי וירוס ודאגו לשמור ולגבות את כל התוכן והמסמכים שלכם.
איך מזהים שהמחשב נדבק?
מעבר לבדיקות שיגרתיות של תוכנות האנטי וירוס במחשב, תוכלו לזהות סימנים מובהקים שיעידו על כך שהמחשב שלכם נדבק בווירוס. המחשב יהיה איטי מהרגיל ויפסיק להגיב. הגלישה באינטרנט תהפוך לאיטית במיוחד ואילו במכשירים אחרים - לא תראו בעיה בגלישה. נפח הזיכרון בכונן הקשיח במחשב יצנח פתאומית ללא סיבה מוצדקת. עמוד הבית בדפדפן שלנו ישתנה במפתיע. גם החיפושים באינטרנט יהפכו למוזרים, יעלו תוצאות לא הגיוניות ודף התוצאות יהיה אחר. תהיה תוספת משמעותית של פרסומות באתרים שונים ותדירות המודעות הקופצות תעלה בחדות. גם בתיבת המייל שלכם יופיעו פתאום מיילים חריגים ומודעות גדולות וחריגות.
מה נעשה אחרי שזיהינו ווירוס?
הרשת עמוסה במגוון רחב של תוכנות אנטי ווירוס שונים שחלקם בתשלום וחלקם אף מוצעים בחינם. קשה עד בלתי אפשרי לתפוס את כל הווירוסים ולחסום אותם מכניסה למחשב שלנו אך, בעזרת תוכנות ההגנה השונות נוכל למזעק את הנזקים ולתפוס את הווירוסים המוכרים.
תוכנות האנטי ווירוס המוכרות כמו קספרסקי, AVG, נורטון יוכלו לאחר ההתקנה, לאפשר לכם בחירה בסריקה כללית של כל המחשב (מה שלעתים נעשה אוטומטית) ולטפל בבעיה כאשר יזהו אותה. בכל מקרה, מומלץ לסגור את כל התוכנות והדפדפנים בזמן הסריקה ולבחור בתוכנת הגנה אחת כדי שלא להכביד על המחשב וכדי לא לייצר התנגדות בין התוכנות השונות.