החלפת סוללה למחשב נייד: איך עושים את זה?

כולם יודעים שמצבר המכונית (סוללה לכל דבר) תיגמר בשלב מסוים. לא כולם יודעים שגורל סוללת המחשב הנייד, לא שונה מזה של המצבר. אז איך יודעים מה חיי הסוללה הגיעו לקיצם, איך יודעים שזה אכן המצב, ומה חשוב לדעת לפני שרוכשים ומתקינים סוללה חדשה?

עוד במדריך
אילו נזקים סוללה לא תקינה יכולה לגרום למחשב? איך יודעים אם מקור התקלה הוא בסוללה או במטען? איך יודעים האם הגיע הזמן להחליף את הסוללה? מה חשוב לבדוק כשרוכשים סוללה?

בתוך צמד המילים - 'חיי סוללה', מסתתר מסר סמוי, מסר שרוב בעלי המחשבים הניידים בוחרים להתעלם ממנו כשהם רוכשים מחשב נייד חדש, מסר שאומר שלסוללת הלפטופ שלך, כמו לכל סוללה אחרת בעולם, יש תאריך תפוגה.

הבעיה עם חיי הסוללה, היא שתאריך התפוגה אינו ידוע מראש. אז איך אפשר לדעת מתי סוללת המחשב הנייד מתקרבת לקיצה, האם זה אומר שחיי המחשב כולו מתקרבים לקיצם, ומה אפשר לעשות כדי לשמור על חיי המחשב שלך גם כשחיי הסוללה שלו נגמרים?

אילו נזקים סוללה לא תקינה יכולה לגרום למחשב?

סוללות לא תקינות יכולות להתחמם עד לרמה שבה הן שורפות את לוח האם, ובמקרים מסוימים ההתחממות אף גרמה להתלקחות.

מוחמד ג'אבר, מנהל תחום מעבדות ותמיכה טכנית ב- ASUS ישראל:

"במידה וסוללה מתנפחת היא יכולה לגרום לבעיות בטאץ' פאד (משטח עכבר), לבעיות במקלדת או לכל חלק ורכיב שנמצא מעל הסוללה.

סוללות תקולות יכולות לגרום למחשב להישרף או לשרוף רכיבים אחרים של המחשב, במידה ולא מטפלים בבעיה במעבדה."

איך יודעים אם מקור התקלה הוא בסוללה או במטען?

הבעיות הכי נפוצות בסוללות של מחשבים ניידים זה שהן מתרוקנות במהירות או לא נטענות.

במידה וזהית את המצבים האלו במחשב בנייד שלך, עכשיו צריך לבדוק האם מקור התקלה הוא בסוללה עצמה או אולי במטען לא תקין. כדי לבדוק זאת יש לבצע את הפעולות הבאות:

  • לנסות לחבר עם מטען אחר: חשוב לזכור - חיבור מטען חלופי הוא לצרכי בדיקה בלבד. אין לעבוד עם מטען אחר, אלא רק עם המטען המקורי.

  • להשתמש בתוכנת מבית היצרן לבדיקת בריאות הסוללה: אם יש לך מחשב לנובו, תוכנת Lenovo Vantage תאפשר לך לבדוק את בריאות הסוללה.

  • לבדוק האם המחשב נכבה מיד לאחר הניתוק ממקור חשמל: מחשב שנכבה ישר לאחר שמנתקים אותו מהחשמל מעיד בדרך כלל על בעיה בסוללה, אך הבעיה יכולה להיות גם בלוח האם.  

  • לבדוק האם המחשב נטען כשמחברים אותו לחשמל: מחשב שלא נטען כאשר מחברים את המטען שלו לחשמל, מעיד בדרך כלל על בעיה במטען או בלוח האם. אם יש מטען אחר שמתאים למחשב אפשר לנסות לחבר אותו ולראות האם המחשב מצליח להיטען. במידה והמחשב נטען, יש ליצור קשר עם שירות הלקוחות של החברה ולהזמין מטען מקורי חדש. 

מה הסכנה בשימוש במטען שאינו מקורי? 

סטודנט שהגיע ליום לימודים ללא מטען, מטענים תואמים שיש לך בבית שיכולים להתחבר למחשב הנייד שלך, אלה שתי דוגאמות למקרים רבים בהם אנשים משתמשים במטען תואם אך שאינו מקורי, לחיבור המחשב הנייד שלהם לחשמל ולטעינה. אז למה זה לא בריא למחשב?

מטען לא מתאים יכול לדחוף זרם חשמלי גבוה שעלול לגרום לשריפת הלוח אם. מצד שני, זרם חשמלי מופחת יכול לפגוע בסוללה ולפגוע באורך החיים שלה.

למחשבים שונים יש דרישות יצרן שונות

מני גרינפלד, מנהל מוצר בכיר בלנובו ישראל: "למחשבים שונים יש דרישות חשמל שונות, כמו מתח, זרם והספק.

בנוסף, סַפָּק מיצרן לא מוכר, ברמה נמוכה, יכול לגרום נזק ללוח האם. 

עם זאת, במידה והחיבור תואם, לדוגמא USB-C, ותנאי החשמל, מתח זרם והספק מתאימים, ויצרן הספק הוא יצרן מוכר, ניתן להשתמש במטען מספק שונה לטעינת המחשב הנייד שלך."

איך יודעים מה דרישות היצרן של המחשב הנייד בנוגע למטען חלופי?

ג'אבר: "כדי לבדוק האם המטען שמשתמשים בו נותן את אותו זרם חשמלי, צריך להיכנס למפרט המחשב.

המפרטים נמצאים באתר היצרן וגם בהוראות שמגיעות עם המחשב. במידה והלקוח לא מצליח לאתר איזה מטען יכול להתאים למחשב שלו, אז יש ליצור קשר עם שירות הלקוחות של החברה." 

בכל מקרה של בעיה במטען, כדאי תמיד להזמין את המטען המתאים לפי דגם המחשב הנייד.

הבעיה יכולה להיות גם בשקע הטעינה

תקלה ונזק לסוללת המחשב הנייד יכולה להתרחש כתוצאה ממקרים בהם יש בעיה ברשת החשמל בבית, במקרים בהם השקע החשמלי שאליו חיברו את המטען לא תקין או בלי תקן, או במקרים בהם השקעים לא הותקנו לפי הוראות חברת החשמל. 

הנזק לשקע יכול להיגרם גם כתוצאה מהחדרת חפץ חד לשקע, או כתוצאה מזרם חשמלי גבוה שזרם אל השקע.

במקרה של שקע חשמלי תקול, יש להזמין חשמלאי מקצועי שיתקן את השקע, בלי קשר לתיקון המחשב הנייד עצמו. שקע חשמלי תקול הוא מסוכן ויש לטפל בבעיה בהקדם.

איך יודעים האם הגיע הזמן להחליף את הסוללה?

כשסוללת המחשב הנייד מגיעה לרמה קריטית, כלומר, לרמה שתגרום למערכת ההפעלה לעדכן אותך במצב, סביר להניח שהלפטופ שלך כבר הגיע למצב בו ניתן לעבוד אתו ללא חיבור לחשמל.

מערכת ההפעלה שלך, ככל הנראה, לא תתן לך התראה במצב של רמת קיבולת נמוכה של סוללת המחשב. 

כלים מבית היצרן לבדיקת מצב הסוללה

לכל יצרן יש תוכנות ייעודיות לבדיקת מצב הסוללה. במחשבי ASUS, ניתן להשתמש בתוכנת MYASUS, דרכה אפשר להריץ בדיקה ולראות האם יש בעיה בסוללה שמדובר בבעיה שניתן לפתור על ידי שינוי מסוים בהגדרות או בעדכון דרייברים.

במחשבי לנובו, כאמור, ניתן להשתמש בתוכנת Lenovo Vantage, תוכנה אשר בוחנת את בריאות המחשב, לרבות מצב הסוללה.

מה חשוב לבדוק כשרוכשים סוללה?

  • לרכוש רק סוללה שאושרה לשימוש על ידי יצרן המחשב. 

  • לרכוש מחשב ואביזרים (כולל מטענים) ממותג מוכר בלבד.

  • לא לקנות סוללה מאתרי צד שלישי: יש לקנות רק סוללה מקורית מהיצרן. חשוב שזו תהיה אותה סוללה בדיוק כמו הסוללה שהגיעה עם המחשב. כל סוללה שלא מתאימה למחשב יכולה לגרום לנזק גדול כמו שריפת המחשב, מה גם שהסוללה עלולה להתפוצץ.

  • לא להחליף סוללה לבד: אם אין לך ידע טכני וניסיון בהחלפת סוללות למחשבים ניידים, חשוב שלא להתחיל ולנסות את מזלך כעת. בכל פעם שיש בעיה עם הסוללה, יש ליצור קשר עם איש מקצוע שיידע לתת לך את המענה המקצועי ביותר.

  •  לא לרכוש סוללות מאתרים לא מורשים על ידי היצרן. 

  • צריכים טכנאי מחשבים להחלפת סוללה במחשב הנייד? לחצו כאן >>

    המחשב לא נדלק: כל השלבים עד לפתרון

    המחשב לא נדלק? אתם נמצאים במקום הנכון. מה עושים רגע לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מולו וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם.

    המחשב נכבה באמצע העבודה: כל השלבים בדרך לפתרון

    המחשב נכבה באמצע העבודה? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם. מה עושים רגע לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מול טכנאי המחשבים וכמה יעלה התיקון? כל התשובות לפניכם.

    מערכת ההפעלה לא עולה: כל השלבים בדרך לפתרון

    מערכת ההפעלה במחשב לא עולה? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם כל הדרך לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, איך מתנהלים מולו וכמה יעלה לכם התיקון? כל התשובות לפניכם.

    המחשב איטי: כל המידע והשלבים עד הפתרון

    צריכים עזרה עם תיקון מחשב איטי? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים טכנאי מחשבים, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה תיקון מחשב איטי? כל התשובות.

    לכל התקלות ועבודות

    arrow