שדרוג מחשב: השדרוגים העיקריים
איך משדרגים, למה אפשר לשדרג ומה צריך לבדוק? לא נוכל לענות על כל השאלות אבל המאמר הזה ייתן לכם כמה קצוות חוט ויעזור לכם עם טיפים חיוניים וקישורים חשובים
בחלק הראשון של הכתבה (שדרוגים ללא טכנאי מחשבים) הצגנו טיעונים בעד ונגד שדרוג עצמאי. הפעם נתייחס באופן ספציפי לרכיבים מסוימים, וניתן כמה הערות וטיפים.
אי אפשר להתייחס להכל, כאמור, אבל ברשימה שלפניכם תמצאו את ראשי הפרקים של סוגי השדרוגים, עם הערות ודגשים לקראת ביצוע מוצלח, בשאיפה.
החלפת לוח אם
החלפת לוח אם. מדובר בשדרוג מורכב שכדאיותו מוטלת בספק משום שהוא דורש פירוק של כל הרכיבים והחזרתם – ממש בנייה של המחשב מחדש. החלפת לוח-אם היא מסוג הדברים שלא כדאי לעשות לבד אם אין לכם ניסיון בזה.
שימו לב שלמרות שמערכת ההפעלה צפויה להמשיך לפעול ואף עשויה לזהות את הלוח ולהתקין דרייברים בעצמה, רוב הסיכויים שתצטרכו להתקין אותה מחדש. אך כאמור – זה לא החלק הכי קשה בעבודה.
שדרוג זיכרון
הוספה / הרחבת זיכרון. מדובר בפעולת השדרוג הכי פשוטה, אם כי גם בביצוע שלה אפשר ליפול. בדרך-כלל תגלו שעדיף לכם להסיר את הרכיב או הרכיבים הקיימים ולהתקין חדשים בנפח הרצוי.
זה לא יהיה משמעותי מבחינת המחיר ויאפשר לכם ליהנות מהמהירות הגבוהה יותר של הרכיבים החדשים. כדי לחסוך טעויות ותקלות, מומלץ לפרק אחד מהרכיבים המותקנים ולקחת אתכם לחנות ולהשתמש בתוכנה כמו CPU-Z או PC Wizard לזיהוי חד-משמעי של הלוח כדי לדעת במה הוא תומך.
החלפת מאוורר למעבד
החלפת מאוורר למעבד. זוהי לא אחת מפעולות השדרוג המורכבות ביותר, אבל שימו לב שאתם רוכשים את המאוורר המתאים לדגם הספציפי של המעבד שלכם.
כמו כן, מומלץ מאד להתקין תוכנה כמו CoreTemp או SpeedFan ולעקוב אחרי התקנת המאוורר החדש כדי לראות שהכל עובד כמו שצריך ואתם לא שורפים לעצמכם את המעבד ו/או הלוח.
החלפת מעבד. שדרוג דומה מאד להחלפת מאוורר מבחינת המורכבות שלו, להוציא העובדה שנדרש מכם גם לשלוף את המעבד מהתושבת שלו, ואחרי תקופה ארוכה שהיה שם זה לא תמיד טריוויאלי.
החלפת ספק כוח
עם רוב הלוחות והמעבדים של השנים האחרונות זה נעשה באמצעות הרמת ידית זעירה, משימה שנראית פשוטה אך עלולה להתגלות כמפרכת. לפחות את המעבד החדש תתקינו כשהמאוורר כבר עליו. החלפת ספק-כוח. פירוק הספק הישן והתקנת ספק חדש היא לא משימה מורכבת מדי.
מכיוון שישנם כמה גדלים סטנדרטיים וכמה פורמטים של חיבור ללוח, כדאי לפרק את הספק הישן ולקחת אתכם לסוחר החומרה. מומלץ לנהוג בזהירות מופלגת, כי התחשמלות מספק יכולה להרוג – זו לא בדיחה.
החלפת כרטיס מסך
החלפה / התקנה של כרטיס מסך. פירוק של כרטיס מסך ישן והתקנה של חדש הוא לא משימה מסובכת מדי, בעיקר אם כבר התקנתם כרטיסים במחשב בעבר.
באופן רגיל המחשב אמור לזהות את הכרטיס אוטומטית ולהפעיל דרייבר גנרי, ולאחר מכן תוכלו לבצע התקנה של הדרייבר הייעודי של היצרן.
אם עד להתקנת הכרטיס הגרפי החדש השתמשתם במאיץ מובנה בלוח (IGP), בדרך-כלל יידרש שינוי הגדרות ב-CMOS Setup וכדאי לפנות לתיעוד שלו כדי לזהות מה ואיך.