המחשב האישי: כל מה שחשוב לדעת
הידיד הטוב ביותר של האדם, זה שמלווה אותו לעבודה ואפילו עובד לא פחות קשה ממנו הוא המחשב האישי. מהן התקלות הנפוצות בו, כיצד אפשר להימנע מהן, מה עדיף -מחשב נייד או נייח ועל מה אסור להתפשר גם כשהתקציב נמוך? כל התשובות.
לא פעם אנו יושבים מול המחשב לפני משימה או עבודה חשובה ואז, משום מקום - המחשב נכבה. הלחץ גובר ותוך כדי תנועה אנחנו מנסים להבין, מה קרה ואיך אפשר לתקן את זה במהרה?
כולנו יודעים שאחת הפעולות החשובות שלנו בתור משתמשי מחשב נייד היא פעולת הגיבוי. גיבוי העבודות החשובות, המצגות, המידע שאספנו, התמונות ובעצם כל מה שיש לנו על גבי המחשב. אבל מתי באמת עשיתם את זה בפעם האחרונה?
מהן אפשרויות הגיבוי הקיימות?
מעבר לגיבוי קבצי המחשב השונים על גבי זכרון נייד (דיסק קון קי) ישנם פתרונות מהירים נוספים שכדאי להוסיף לרשימת המטלות שלנו. למשל, גיבוי על הדיסק הקשיח במחשב. אפשרות נוספת ומוכרת לכולם היא גיבוי באמצעות ה- Google Drive. שרת קל לתפעול שנמצא בתוך חשבון ה-Google שלכם המאפשר שמירת קבצים וגישה נוחה אליהם מכל מקום בו יש חיבור לאינטרנט.
ומה עושים אם לא גיבינו מבעוד מועד? גם את זה אפשר לתקן בעזרת התקנה של תוכנות שחזור מידע שמסוגלות לשחזר בהצלחה קבצים שנמחקו בשעות האחרונות של הפעילות שלכם במחשב. תוכנות כמו Recuva לדוגמה, הן תוכנות חינמיות מומלצות שמסייע למשתמשים רבים לשמור על הקבצים שלהם מבלי לשלם על כך הון.
מה עדיף - מחשב נייד או נייח? או אולי טאבלט?
מדובר על מכשירים שונים בעלי אופי שונה שנכון יהיה להתאים את השימוש למקרה בו אתם נמצאים. לדוגמה, במשרדי העבודה, יחכו לכם מחשבים נייחים שיהיו הכי נוחים לתפעול ולעבודה עבורכם. אם אתם בשיעור או בהרצאה, המחשב הנייד הוא המתאים ביותר לסיטואציה. שליטה עליו מרחוק וקלות הנשיאה שלו יתנו לכם את המענה המקסימלי. ואם תרצו להרגיש יותר יעילים? נסו להשתמש בטאבלט שיהיה נוח וקליל יותר לנשיאה בתחבורה ציבורית או מחדר לחדר.
גורם נוסף שמשפיע על בחירת המוצר הוא כמובן - עלותו הכספית. אם יש לכם תקציב מוגבל ואתם רוצים מחשב שיעזור לכם עם עבודות קלילות, כתיבה ושמירת קבצים ללימודים, מחשב נייד מדגם פשוט יעשה עבורכם את העבודה. ובאמצעות שירותי הענן ותוכנות לשיתוף קבצים (כמו Dropbox, Google Drive) תוכלו לגשת לקבצים מכל מקום.
אם עוד לא רכשתם מחשב, אל תתפשרו על הפרמטרים הבאים: משקל סביר לסחיבה (אחרי כמה שעות של שימוש זה קריטי), מסך מפנק (אתם מזדקנים) ומקלדת נוחה להקלדה. מסך של 15.6 אינטש הוא רכישה לא חכמה וכבדה מדי ולכן, העדיפו מסך בגודל 13.3 עד 14 אינטש, שיהיה לכם קל ונוח הרבה יותר.
אל תשכחו לוודא את תעודת האחריות
קמתם בבוקר והלכתם לעוד יום של לימודים ועבודה, אתם נוסעים בתחבורה ציבורית שמלאה בנוסעים והמחשב איתכם בתיק? סביר להניח שהוא יעבור טלטולים רבים, הדלקות, כיבויים ויתווספו אליו גם כמה קבצים ומצגות חדשים. לכן, חשוב לוודא את תעודת האחריות של המחשב כדי שאם אחד מהדברים שהזכרנו מעלה יפגעו בפעילותו - יהיה לכם לאן לפנות.
בנוסף, אל תסתפקו באחריות לשנה! שימו לב שלימודים אקדמאיים ועבודות שונות בהם תעשו שימוש רחה במחשב לא יקחו לכם רק שנה ולכן, חשוב שהאחריות תהיה ארוכה ככל שניתן כדי שתוכל לשמור עליכם בכל מצב. החברות הגדולות והמוכרות, נותנות למחשבי המותג שלהן בין 3-4 שנות אחריות לכן, חשוב לשים לב לפרט הזה. במעמד הקנייה, הפער במחיר יכול להגיע ל-200 ₪ בלבד בין אחריות מוגבלת לאחריות של מספר שנים, אבל אם תחשבו על הכסף שיעלה לכם לתקן את המחשב תגיעו למחירים הרבה יותר גבוהים.
אל תשכחו גם את הציוד מסביב
רכשתם מחשב בשעה טובה! אבל מה עם העכבר והמקלדת? ומה לגביי מודם סלולרי, שיאפשר חיבור לאינטרנט מכל מקום?(גם במקומות בהם איןWiFi זמין). הגישה לאינטרנט היא עניין קריטי עבור משתמשי המחשב הנייד שהרי בשונה ממחשב נייח, החיבור תלוי במיקום בו אתם נמצאים וביציבותו. לכן, רכישה של מודם יכולה להוות פתרון לחיבור תמידי שלא יצריך חיפוש של נקודות WIFI קרובות. המודם יאפשר לתלמידים שביניכם ללמוד בנסיעות ארוכות באוטובוס, ברכבת, בבתי קפה ללא חיבור אלחוטי ואפילו על ספסל בשדרה.