המחשב איטי: כל השלבים עד לפתרון
רגע לפני שמזמינים טכנאי מחשבים
סרקו את המחשב בעזרת תוכנת אנטי - וירוס
לעיתים, וירוסים מגיעים למחשב מתוכנות שונות שאנו מתקינים או מאתרים בהם אנו גולשים. כאשר הוירוסים מתרבים, הם משפיעים על תפקוד המחשב והופכים אותו לאיטי מאד בזמן עבודתו. לכן, במידה ואין לכם עדיין תוכנת אנטי – וירוס במחשב, התקינו אחת וודאו שהיא מבצעת סריקה אחת לשבוע לפחות.
פנו קבצים ותוכנות
המחשב משמש אותנו בתחומים שונים ואנו מתקינים בו תוכנות רבות ומאחסנים בו קבצים רבים. כאשר המחשב ירגיש עמוס, התפקוד שלו ייפגע וזמן התגובה שלו יהיה איטי מהרגיל. במקרה כזה, ניקוי של קבצים ותוכנות שאינן בשימוש קבוע יעזרו למחשב לחזור ולתפקד במהירות גבוהה יותר. תוכלו להתקין גם תוכנה שעוזרת בפינוי עומס כמו- CCleaner.
הרחיבו את זיכרון
עברתם על התוכנות והקבצים ואין באפשרותכם למחוק אותם? נסו להרחיב את הזיכרון במחשב על ידי תוספת של כרטיסי זיכרון. חשוב לשים לב, שעל הכרטיסים להיות תואמים לסוג ולדגם המחשב ולכן, במידה ואינכם בטוחים בסוג הכרטיס, תתייעצו עם טכנאי מחשבים שיוכל להתאים את כרטיס הזיכרון בצורה נכונה למחשב שלכם.
עדכנו גרסה
כמו בטלפונים הניידים, גם במחשבים (ניידים ונייחים) קיימים עדכוני גרסאות המשפרים את פעילות המחשב ומייעלים אותו ולכן, חשוב לבדוק שאין לכם עדכון גרסה שממתין לביצוע והוא שגורם למחשב לפעול בצורה הישנה והאיטית יותר שלו.
המחשב עדיין איטי? הזמינו טכנאי מחשבים מקצועי בפיקוח המקצוענים.
איך מתנהלים מול טכנאי המחשבים?
שלחו את המחשב לתיקון במעבדה
הסיבות לפעילות איטית של המחשב יכולות להיות רבות ומגוונות ולכן, אם לא הצלחתם לאתר את מקור האיטיות במחשב שלכם, כדאי לפנות לטכנאי מחשבים לאבחון התקלה. לאחר מכן, הטכנאי יוכל להסביר לכם אם מדובר על תיקון נקודתי או שיש צורך בבדיקת מעבדה והחלפת חלקים.
בדקו מראש את המחיר
השוו את המחיר שטכנאי המחשבים נותן לכם עם המחירון של המקצוענים שמופיע בהמשך. כמו כן, ודאו שהמחיר כולל מע"מ ומפרט בתוכו את הבעיה, התיקון ואת החלק שצריך לחליף.
בדקו את אחריות הרכיבים
במידה ואכן נדרשתם להחליף חלק במחשב על מנת לתקן אותו, וודאו שישנה אחריות על החלק. לדוגמה, במקרה שמחליפים לוח אם, נהוג לתת בין שנתיים לשלוש שנות אחריות. על החלפת מאווררים למארז המחשב או למעבד מקובל לתת שנה של אחריות.