האחראי על בטיחות המבנה: על חשיבותו של הקונסטרוקטור בפרויקט הבנייה שלכם
לפני רכישה של בית, תפגשו את האדריכל ואת הקונסטרוקטור שיתכננו עבורכם את בית החלומות. חשיבותם של השניים תכריע את בטיחות המבנה, את היציבות שלו ויפקחו על העבודה בשטח עבורכם.
אין דבר מרגש יותר מרכישה של בית חדש ועם זאת, חשוב לקחת את המשימה ברצינות רבה ולהשתמש בשירותיהם של בעלי המקצוע השונים שיעזרו לנו לבנות בית יציב וחזק.
מיהו הקונסטרוקטור, מהם תחומי האחריות שלו, באיזה שלב מומלץ לשלב אותו ואיך בוחרים קונסטרוקטור? כל המידע, במדריך הבא.
מיהו הקונסטרוקטור?
קונסטרוקטור הוא מהנדס בניין שאחראי על הצד הפרקטי של הפרויקט. עליו להתמחות בקונסטרוקציה בדגש על בדיקות בטיחות, יציבות וחוזק במבנה. בנוסף, הוא האחראי על מיקום העמודים, עובי הבטון וחיזוקי המבנה הנדרשים. הקונסטרוקטור עובד בצמוד לאדריכל ולתוכניות והוא זה שיבטיח לכם את בטיחות השימוש בסיום הפרויקט.
האיש שיקבל את פניכם עם ההחלטה לבנות בית חדש
התפקיד העיקרי של הקונסטרוקטור בא לידי ביטוי בתכנון בית חדש. הוא יהיה בין צוות האנשים הראשונים שאיתם תדונו ותתכננו את הבית החדש שלכם. האדריכל יהיה זה שיעזור לכם לראות את המבנה ויתאים אותו לטעם האישי שלכם.
לאחר התכנון הראשוני, יפנה לקונסטרוקטור כדי להמשיך מולו את התכנון ההנדסי במסגרתו יזיז את מיקום העמודים, יתכנן את גרמי המדרגות והקירות כדי שלבסוף תקבלו מבנה יפה וחלומי אבל בעיקר בטיחותי ויציב מספיק.
לקונסטרוקטור הרשאות ואישורים שעליו לחתום ולתת לקבלנים כדי לאפשר את תחילת העבודה וסיומה. הוא יבצע בדיקות שונות לאורך הפרויקט ובסיומו כדי לראות שהמבנה עומד בכל התקנים הנדרשים ושהוא מוכן ותקין למגורים.
הוא יהיה גם המפקח העליון, שיפקח בשטח על התנהלות העבודה ויוודא שהיא מתנהלת בדיוק כמו שהוא תכנן אותה, ללא סטיות מהתוכנית הוא יבדוק את השלד ואת מרכיביו המרכזיים כמו התקרה, הרצפה, בניית הממ"ד ואלמנטים נוספים שקשורים לחוזק וליציבות של המבנה. הליווי שלו יהיה לאורך כל הפרויקט כדי שיוכל לאתר ליקוי בנייה במידת הצורך וישלח אותם לטיפול במועד המתאים.
באיזה שלב נכון להתייעץ עם קונסטרוקטור?
בדרך כלל, הקונסטרוקטור ייכנס לתמונה באחת משתי נקודות זמן: הראשונה (והמומלצת) עוד לפני בניית התכנית האדריכלית, והשנייה, עם קבלת ההחלטה לבצע שיפוץ מקיף בבית.
הקונסטרוקטור יערוך מיפוי הנדסי שבמסגרתו יבדוק את הדירה או הבית, יציין את נקודות האל חזור של הבניין (אלו שלא ניתן לגעת או להרוס אותם) כמו עמודי טווח או קירות בטון תומכים.
בסיום המיפוי, הוא יעביר אותו להמשך טיפול של האדריכל (שיהיה אחראי על תוכנית ההמשך) ומשם, התוכנית תעבור לקבלני השטח לביצוע.
רישיון, הסמכות וחוות דעת: כך תבחרו קונסטרוקטור מקצועי
תפקידו של הקונסטרוקטור חשוב והכרחי בכל תהליכי הבנייה ולכן, הבחירה בו צריכה להיות נכונה ואחרי בדיקה מקיפה של מספר דברים (שכדאי לבדוק לפני בחירה בכל בעל מקצוע).
רישיון והסמכות: כיוון ועל הקונסטרוקטור להיות מהנדס בניין, חשוב לוודא את ההסמכה שלו עוד לפני תחילת העבודה. בנוסף, עליו לשאת רישיון בתוקף (שמשתנה במידה שמדובר על מבנה בעל יותר מ-4 קומות). אלו, מאפשרים לו ללוות אתכם לאורך תהליך העבודה במקצועיות הנדרשת ובידיעה שיש לכם על מי לסמוך.
ניסיון והתמחויות: בכל הנוגע לתחום הבנייה, חשוב מאוד לבדוק את ניסיון הקונסטרוקטור (ושל שאר העוסקים במלאכה) ואת ההתמחויות. קונסטרוקטור מומלץ יהיה כזה עם ניסיון שנע בין 4-5 שנים ושיש בידיו מספר פרויקטים שאותם הוא ליווה ותכנן. כיוון ויש התמחויות שונות בבנייה, מומלץ שתבדקו איתו שהוא מתמחה בבנייה פרטית ולא בציבורית (ששם הנהלים והתקנים שונים לחלוטין).
חוות דעת ותיק עבודות: חוות הדעת של הקונסטרוקטור הם אלו שיעזרו לכם לקחת את ההחלטה הסופית. הם יצליחו לייצג את עבודתו בשטח בצורה הטובה ביותר. לקוחות מרוצים, יעידו על כך שמדובר על קונסטרוקטור מקצועי. בדקו היטב את תיק העבודות והתרשמו מיכולותיו של הקונסטרוקטור תוך בירור על כמות הנוכחות שלו בזמן הבנייה ועל זמן הפיקוח.