מדיח הכלים לא מרוקן את המים: כך תפעלו
מדובר באחת התקלות הנפוצות והמטרידות ביותר במדיחי כלים. אולם תופתעו לגלות שברוב המקרים, הגורם לתקלה הנוכחית הוא אתם. מדיח הכלים לא מרוקן את המים, מה הגורמים וכיצד מתמודדים? כל התשובות במדריך הבא.
אם נודה על האמת, ביחס למכשירי חשמל אחרים, מדיח הכלים עושה לכם חיים דיי כלים. הוא לא מייצר הרבה תקלות, ואם תקפידו על תחזוקה נכונה, הוא יוכל לשרת אתכם לאורך שנים.
שתי התקלות הנפוצות במדיחי כלים הן גוף חימום מקולקל, או סתימה במשאבת המים של המדיח. במדריך הבא נתמקד במשאבת המדיח, מה גורם לסתימה שלה, איך ניתן למנוע אותה ואיך מתמודדים אם היא כבר קיימת.
מה תפקידה של משאבת המים במדיח?
משאבת המים היא רכיב פנימי בתוך מדיח הכלים, ותפקידה לרוקן את המים המלוכלכים מהמדיח. המשאבה שואבת למעשה את המים ומנקזת אותם עם הלכלוך, היישר למערכת הביוב.
במידה ומדיח הכלים שלכם לא מרוקן את המים, סביר להניח שיש תקלה במשאבת המים שלו, כאשר הנפוצה שבהן היא סתימה.
מה גורם לסתימה במשאבת המים של המדיח?
מדובר במשאבה קטנה מאד וכל לכלוך קטן, כמו קיסם שיניים או חרצן, ימנע מפרופלור המשאבה להסתובב ולנקז את המים החוצה.
לעיתים קרובות, זה קורה עקב הכנסת כוסות יין וכלים נוספים שפשוט לא נועדו להיכנס למדיח. טמפרטורת המים הגבוהה גורמת לכוסות להתפוצץ ולחתיכות הזכוכית לפגוע במשאבה. במצב כזה הפרופלור של משאבת המים לא יוכל להסתובב או שמשאבה עצמה תיסתם.
רגע לפני שאתם מזמינים טכנאי
חשוב לציין - לפני שאתם ממהרים להזמין טכנאי מדיח כלים ולקבוע שיש סתימה במשאבת המים, ודאו שצינור הניקוז של המדיח לא התעקם.
אגב, הדבר נכון גם למכונות כביסה. לעיתים, כשאנחנו מזיזים את מדיח הכלים או מכונת הכביסה כדי לנקות מאחורה, אנחנו מעקמים את צינור הניקוז וגורמים לסתימה שלו.
איך ניתן למנוע סתימה במשאבת המים?
לפני שאתם מכניסים את הכלים למדיח, הקפידו לשטוף אותם ולהסיר מהם את הלכלוך הקשה. בנוסף, ודאו שהכלים האלה אכן מתאימים למדיח, גם כי פשוט חבל על הכלים, וגם מפני שרסיסי הזכוכית יגרמו לסתימה במשאבה ובפילטר המדיח.