חוסך זמן ומאמץ: כל מה שצריך לדעת על התקנת מדיח כלים
אם נמאס לכם להדיח את הכלים בעצמכם, ואתם מתכננים להכניס למטבח מדיח, הרבה לפני שאתם ממהרים לרכוש אותו, כדאי מאוד שתבצעו את הבדיקות הבאות ותכינו את התשתית המתאימה. אחרת, אתם עלולים להצטער על הדברים שלא ידעתם.
התקנת מדיח כלים היא התקנה קלה ופשוטה יחסית שתשדרג לכם את המטבח ואת איכות החיים. במסגרת ההתקנה, יחבר האינסטלטור את המדיח לשלושה חיבורים מרכזיים שיבטיחו שימוש יעיל ובטוח.
את מדיח הכלים ניתן לחבר לברז משולב או לנקודת מים נפרדת. מהם ההבדלים בין החיבורים, מה כולל תהליך ההתקנה ומה ישפיע על המחיר? המדריך המלא לפניכם.
השילוש הקדוש: חיבור המדיח לנקודת החשמל, המים והביוב
ישנם סוגים שונים של מדיחים שאותם תוכלו לבחור בהתאם לצרכים ולמספר הנפשות בבית, אך לפני שאתם ממהרים לרכוש מדיח, חשוב שתוודאו שיש לכם מקום מתאים עבורו וטפלו בתשתית לפני, כדי שלא תתחרטו שבחרתם בדגם לא מתאים מבחינת מידות או חיבורים.
כאמור, במסגרת ההתקנה יחובר המדיח לשלוש נקודות מרכזיות. הראשונה שבהן היא נקודת החשמל שאחראית על התפעול של המדיח. בהנחה שאין לכם שקע מתחת לכיור, תצטרכו להיעזר בחשמלאי מורשה שיתקין עבור המדיח שקע מתאים.
הנקודה השנייה היא נקודת המים שאליה ניתן לחבר את המדיח. החיבור נעשה באחת משתי דרכים: באמצעות ברז משולב או באמצעות נקודה נפרדת. בהתקנה שמצריכה נקודת מים נפרדת, יש צורך להקים עבור המדיח נקודה ייעודית המשמשת אותו בלבד.
התקנה בנקודה קיימת היא בעצם חיבור של המדיח לנקודה שנמצאת מתחת לכיור ולברז המטבח. בברז המשולב (ברז עם שתי יציאות), תהיה נקודה אחת בשביל ברז המטבח ונקודה אחת בשביל המדיח.
הנקודה השלישית היא נקודת הביוב. אליה, אליה מגיעים המים המלוכלכים שיוצאים מהמדיח בסיום כל הפעלה שלו. בכדי לחבר את המדיח בצורה נכונה, יש צורך בהתקנת סיפון עם יציאה המתאימה למדיח הכלים.
ברז משולב או נקודת מים נפרדת: מה עדיף?
בחירה בחיבור מדיח הכלים לברז משולב תהיה בחירה זולה יותר, שאותה אף תוכלו לנסות ולבצע בעצמכם. עם זאת, החיסרון הבולט של חיבור זה הוא הנטייה של הברז להתקלקל מהר יחסית. כמו כן, התקנתו מכבידה על נקודת המים הקיימת, כך שבזמן שהמדיח פועל תרגישו ירידה זמנית בלחץ המים.
לעומת הברז המשולב, התקנה של נקודת מים נפרדת עבור מדיח הכלים היא עבודה יקרה וארוכה יותר ולכן, היא מומלצת במצבים של החלפת צנרת, לרוב במסגרת של שיפוץ נקודתי של המטבח או שיפוץ מקיף יותר של כלל הבית.
מה כולל תהליך ההתקנה?
אחרי ששלוש הנקודות מותקנות ותקינות, נותר רק לחבר את המדיח לכל אחת מהן. תחילה, האינסטלטור יעביר את הצינורות השונים בארון שבו נמצא המדיח (או בנישה הייעודית שלו). כדי לעשות זאת, הוא יצטרך לקדוח חור בארון ודרכו להעביר את הצינורות.
כדי להבטיח שהצינורות יעברו בצורה נכונה והמדיח יעבוד בצורה תקינה, חשוב לשמור על קוטר של 10 ס"מ בקידוח ולוודא את העברת הצינורות בצורה ישרה.
עוד לפני הכנסת המדיח למקום, הפעילו אותו ובדקו שהוא עובד בצורה תקינה ושהצינורות השונים לא מטפטפים. במידה שזיהיתם טפטוף, חשוב לתקן אותו במעמד ההתקנה. אם הכל תקין, תוכלו להכניס את המדיח ולהתחיל את השימוש בו.
מתאים לכמות כלים קטנה: איך מתקינים מדיח כלים על השיש?
בבתים שבהם כמות הכלים קטנה, ניתן להסתפק במדיח כלים קטן יותר שיותקן ברוב המקרים על השיש במטבח.
בשונה ממדיח הכלים הריצפתי, שדורש נישה או מיקום ייעודי, עבור מדיח הכלים הזה תצטרכו לפנות מעט מקום על השיש. שכן, במסגרת התקנתו יצטרך האינסטלטור לקדוח חור בשיש כדי להעביר בו את הצינורות והכבלים השונים הדרושים להפעלת המדיח.
חשוב לקחת בחשבון, שקידוח בשיש היא עבודה שדורשת כלים מתאימים, דיוק ומיומנות, בכדי שלא ייגרמו שברים למשטח השיש עליו הוא מונח. בנוסף, את החור שיקדח בעל המקצוע לטובת חיבור המדיח, לא תוכלו לסגור, כך שעליכם לקחת זאת בחשבון ולחשוב לטווח ארוך. כשמדובר בדירה שכורה, כמובן שתצטרכו לקבל אישור מבעל הנכס.
התקנת מדיח כלים: מה משפיע על מחיר ההתקנה?
התקנת מדיח כלים היא עבודה קלה ופשוטה יחסית, שבמסגרתה האינסטלטור יחבר את המדיח לשלוש נקודות מרכזיות: חשמל, מים וביוב.
המחיר יתייקר במקרים שבהם יהיו הכנות נוספות שיקדימו את ההתקנה כמו נקודת מים נפרדת, נקודת חשמל נוספת וקידוח בארון או בשיש. בנוסף, אם תצטרכו להחליף את הסיפון (כדי לחבר את המדיח לנקודת הביוב) תצטרכו לשלם על כך תוספת מחיר.
במחירון המקצוענים, תוכלו לראות את כלל העבודות השונות בתחום ואת טווח המחירים העדכני עבור כל עבודה ועבודה.
למדריכים נוספים בתחום מדיחי כלים לחצו כאן