תיקון דלתות: כל מה שחשוב לדעת לפני שמתקנים
מהן התקלות הנפוצות?
תיקון ציר שבור
שימוש לקוי בדלת בעת פתיחה מרובה שלה או טריקה עלולים לגרום לשחיקה עד שבירת הציר.
גם הישענות על הדלת (לרוב ע"י ילדים) או הצבת חפץ בצמוד לדלת עלולים לגרום לשחיקה ושבירה של הצירים. במקרה כזה, על מתקן הדלתות לפרק את הצירים הקיימים ולקבע במקומם צירים חדשים.
קיצור הדלת
אם התקנתם ריצוף חדש והוא גבוה יותר מהריצוף הקיים, ייווצר קושי בפתיחה וסגירה של הדלת. במצב כזה ובמידה ומדובר על דלת עץ, על מתקן הדלתות לקצר את חלקה התחתון של הדלת על ידי ניסורה והתאמתה לקו הריצוף החדש. חשוב לשים לב, כי החומר ממנו עשויה הדלת משפיע על עלות ומורכבות העבודה. בדלת פלדלת, לא יתאפשר ניסור ולכן, בעל המקצוע יכוון מחדש את הצירים.
כיוון הדלת מחדש
במקרה בו נתקלתם בקושי בסגירת הדלת, או זיהיתם צניחה של הדלת ממקומה, ייתכן ויהיה צורך בכיוון הצירים שלה מחדש. במסגרת התיקון, יפרק בעל המקצוע את ציר הדלת, ירים אותה מעט ויכוון אותה מחדש.
כך, הוא יבטיח תנועה חדשה ומלאה של הדלת על גבי הציר בעת פתיחה וסגירה שלה.
איך תתנהלו מול מתקין הדלתות?
ציינו מראש את סוג הדלת
בשיחתכם מול בעל המקצוע, תארו לו את התקלה ואת סוג הדלת. הקפידו למסור לו את כל הפרטים הקטנים (סוג החומר, סוג המנעול, סוג הצירים) וכל מידע שיש לכם. אם יש אפשרות, שלחו לו תמונה של הדלת ושל החלקים שלה והדגימו לו באמצעות סרטון את התקלה (כמו לדוגמה, דלת שלא נסגרת או חורקת). אלו, יעזרו לבעל המקצוע להבין את התקלה ולהצטייד בהתאם.
בקשו הצעת מחיר מסודרת
לאחר איתור התקלה, בקשו הצעת מחיר מסודרת וכתובה שכוללת בתוכה מע"מ, את סוג התקלה ואת סוג התיקון.
במידה ויהיה צורך בהחלפת חלקים קטנים אותם לא יכול לראות מתקן הדלתות מראש, הם יחושבו בשטח במסגרת התיקון.