איך תאתרו סתימה בפתח האוורור של מייבש הכביסה?
מייבש כביסה תקין מרווה נחת בכל בית. הוא חוסך זמן ומאמץ, ומאפשר לנו לקבל במהירות כביסה יבשה ונעימה בתנאי מזג האוויר המשתנים.
בכל מייבשי הכביסה, חשוב לוודא את התקנת פתח האוורור שתפקידו לשמור על פעילות תקינה ולשמש כמפלט לאוויר החם והלח שיוצא מהמייבש.
כמו כל מכשיר חשמלי, גם למייבשי הכביסה תקלות נפוצות והנפוצה ביותר, היא סתימה בפתח האוורור. מהם הסימנים לסתימה ואיך תתמודדו איתה? כל התשובות במדריך הבא.
הסימן: זמן ייבוש הבגדים ארוך מהרגיל
הסימן הראשון, ואולי הנפוץ ביותר שמורה על סתימה בפתח האוורור של מייבש הכביסה - הוא זמן הפעילות הארוך. אם הפעלתם את מייבש הכביסה ושמתם לב שזמן העבודה שלו התארך (הרבה מעבר לממוצע), ייתכן והמקור לכך הוא בסתימה שנוצרה בפתח האוורור.
איך תתמודדו?
בתור התחלה, בדקו את המדריך למשתמש של המייבש. כיוון שלכל מייבש, יש את הוראות היצרן שלו. אם המדריך למשתמש לא נמצא בהישג יד, נסו לפתוח את פתח האוורור של מייבש הכביסה ובדקו אם הוא חסום. בהנחה שזמן העבודה לא השתנה גם בהפעלה הבאה, התייעצו עם טכנאי מקצועי.
הסימן: מייבש הכביסה והבגדים חמים מידי
סימן נוסף שעלול להעיד על סתימה בפתח האוורור, הוא התחממות של המייבש. הסיבה שתוביל אתכם להרגיש חום גבוה מהרגיל בגוף המייבש או אפילו בבגדים עצמם, טמונה בכך שהאוויר החם ולח שנמצא בתוך המייבש לא מצליח לצאת, וגורם למכשיר להתחמם.
איך תתמודדו?
אם הרגשתם שמייבש הכביסה שלכם חם מהרגיל או שהבגדים שיוצאים ממנו חמים מאוד, גשו לבדוק את צינור הפליטה או את המעבה (אם מדובר על מייבש קונדנסר). מטרת הבדיקה, היא לוודא שאין גורמים שחוסמים את מעבר המים ולבדוק אם מיכל המים של המייבש דורש ריקון.
הסימן: אדים שנקלעו בתוך המייבש
כאמור, פעילותו של מייבש הכביסה כוללת שימוש באוויר חם שיוצר לחות ואדים בתוך המייבש. אדי המים החמים חייבים להתאדות על מנת להבטיח את הייבוש המלא של הבגדים ואת המשך פעילותו התקינה של המייבש.
איך תתמודדו?
המתינו לסיום הפעולה של המייבש וגשו לדלת כדי לבדוק אם יש אדים רבים בזכוכית או מצב של התעבות. אם זיהיתם כמות גדולה של אדים, ייתכן מאוד שפתח האוורור חסום ולכן, האדים החמים לא מצליחים לצאת מהמייבש החוצה.
הסימן: שלוליות מים מסביב למייבש הכביסה
סימן נוסף שיעיד על סתימה בפתח האוורור של מייבש הכביסה, הוא שלוליות מים שיווצרו מסביב למייבש הכביסה או בתוך פתח האוורור עצמו לאורך פעילות המייבש ובסיומה.
איך תתמודדו?
בדומה לתקלות הקודמות, חשוב להתחיל עם בדיקת פתח האוורור ולוודא שאין חפצים שחוסמים את מעבר המים. בהנחה שאין, או שמדובר על מייבש מסוג קונדנסר תצטרכו להתייעץ עם טכנאי מקצועי שיבדוק את גוף המייבש וישלול תקלות אחרות.
הסימן: בגדים לחים
מהפעלה להפעלה, מייבש הכביסה צובר בתוך המסנן מוך וסיבי בגדים רבים שמשתחררים מהבגדים השונים. הצטברות של סיבים במסנן תוביל לשתי בעיות: הראשונה, בגדים לחים שלא מקבלים מספיק אוויר חם לצורך ייבוש מלא. והשנייה, סתימה בפתח האוורור. שתי התקלות יפגעו בהמשך גם בפעילות התקינה של המייבש.
איך תתמודדו?
בתור התחלה, הקפידו על ניקיון סדיר של המסנן במייבש הכביסה. יתרה מכך, אל תתעצלו ונסו לנקות אחרי 2-3 שימושים את כל הסיבים שהצטברו (בעיקר אם מדובר על בגדי חורף). הקפדה על ניקיון סדיר של המסנן תאפשר פעילות תקינה של המייבש ותמנע מצבים של סתימות ושל תנועת אוויר דלה בתוכו.
הסימן: ריח רע שיוצא מהבגדים
הסימן האחרון והמטריד ביותר, הוא כאשר מייבש הכביסה מסיים את הפעולה והבגדים שיוצאים ממנו, מריחים רע. ריחות אלו, עלולים להיות תוצאה של עובש המצטבר בתוך המייבש כשהאוויר החם והלח לא מצליח לצאת החוצה.
איך תתמודדו?
הבדיקה הראשית, תהיה כמובן של פתח האוורור ושל המעבה במצב של מייבש קונדנסר. אם מעבר האוויר פתוח לרווחה ומיכל המים של מייבש הקונדנסר איננו מלא לחלוטין - על הבגדים להיות ריחנים בסיום הייבוש. אולם, אם זיהיתם חפץ או הצטברות של לכלוך וסיבים בפתח האוורור, דאגו לנקות אותם והפעילו שוב את המייבש. ריח הבגדים צריך להשתנות ופעילות המייבש תהפוך לתקינה.