מייבש הכביסה לא מייבש? 5 הטעויות הנפוצות שאתם חייבים להפסיק לעשות
אם מייבש הכביסה שלכם לא מייבש כמו שצריך, זה ממש לא אומר שאתם צריכים לחזור לימי התלייה על החבל. למה מייבש הכביסה לא מייבש ואילו טעויות אנחנו חייבים להפסיק לעשות? כל התשובות.
מייבש הכביסה, החבר הנאמן שלנו בימים גשומים וקרים, הופך למקור של תסכול כשמגלים שהבגדים נותרים לחים בסיום תוכנית הייבוש.
מייבש הכביסה לא מייבש? לפני שאתם מרימים ידיים ומחליטים לחזור לימי התלייה על החבל, כדאי שתבדקו אם אתם לא נופלים לאחת מהטעויות הנפוצות הבאות.
עומס יתר: כשיותר מדי זה פשוט יותר מדי
מייבש הכביסה שלכם, כמו כל מכשיר חשמלי, מתוכנן לעבוד בצורה אופטימלית עם כמות מסוימת של כביסה. הכנסת כמות גדולה מדי של בגדים מונעת זרימת אוויר תקינה, מה שגורם לכך שחלק מהבגדים לא ייחשפו מספיק לחום ויישארו לחים.
דמיינו את זה כמו אוטובוס עמוס לעייפה – קשה לנשום, קשה לזוז, וקשה להגיע ליעד בנוחות. בדקו את הוראות היצרן לגבי קיבולת המייבש שלכם (בדרך כלל מצוין בקילוגרמים) וחלקו את הכביסה לכמה סבבים במידת הצורך.
פילטר לא נקי: מלכודת קטנה ומרושעת
הפילטר, אותה רשת קטנה שנמצאת בדרך כלל בכניסה למייבש, הוא רכיב שתפקידו ללכוד את הסיבים שמשתחררים מהבגדים בזמן הייבוש.
עם זאת, כמו כל גיבור, גם הוא זקוק לתחזוקה שוטפת. פילטר סתום (שנראה כמו צמר גפן אפור ומעצבן) חוסם את זרימת האוויר החם, מה שגורם למייבש לעבוד קשה יותר ולייבש פחות טוב.
לכן, חשוב לנקות את הפילטר לאחר כל שימוש! פשוט שלפו אותו, שטפו תחת מים זורמים והחזירו למקום לאחר ייבוש.
צינור הפליטה חסום: האויב הנסתר
צינור הפליטה, שמחבר בין המייבש לפתח האוורור, אחראי על הוצאת האוויר הלח החוצה. עם הזמן, הצינור עלול להיסתם עקב הצטברות של אבק ולכלוך, מה שמונע את יציאת הלחות וגורם לבגדים להישאר לחים.
מומלץ לנקות את צינור הפליטה לפחות פעמיים בשנה (או יותר, אם אתם משתמשים במייבש בתדירות גבוהה). ניתן לעשות זאת בעזרת שואב אבק או מברשת ארוכה וגמישה.
ועכשיו לעניין החשוב: לעיתים למייבש הכביסה לוקח יותר מידי זמן לייבש את הבגדים. יתכן מאוד שצינור הפליטה של המייבש מקופל מאחורה וחוסם את יציאת האוויר החם והלך החוצה. לכן, מומלץ מאוד לבדוק שצינור הפליטה מיושר ושיציאת האוויר אינה חסומה.
תוכנית הייבוש לא מתאימה
מייבשי כביסה מציעים מגוון תוכניות ייבוש, שמותאמות לסוגי בדי שונים (כותנה, סינתטי, עדין) ועוצמות ייבוש. שימוש בתוכנית לא מתאימה עלול לפגוע בבגדים (למשל, לגרום להם להתכווץ או להתקמט) או למנוע ייבוש מלא.
קראו בעיון את הוראות היצרן והתאימו את תוכנית הייבוש לסוג הבגד. אם אתם לא בטוחים לגבי תוכנית הייבוש המתאימה, תמיד תוכלו ליצור קשר עם מוקד השירות של היצרן, הנציגים ישמחו לסייע לכם בכל בעיה טכנית או שאלה.
הטמפרטורה נמוכה מדי: כשקר בחוץ, קר גם בפנים
בחורף, כאשר טמפרטורת הסביבה נמוכה, ייתכן שמייבש הכביסה יתקשה לייבש את הבגדים ביעילות. הסיבה לכך היא שהאוויר הקר (שנכנס למייבש) מקשה על תהליך האידוי.
במקרה כזה, מומלץ להעלות את טמפרטורת החדר (למשל, בעזרת חימום) או להשתמש בתוכנית ייבוש עם טמפרטורה גבוהה יותר.
כך תשמרו על יעילות מייבש הכביסה
מיקום: מיקום המייבש משפיע רבות על יעילותו. ודאו שהוא ממוקם במקום מאוורר היטב, עם מרווח של לפחות 10 ס"מ מהקירות (ואף יותר, אם אפשר) כדי לאפשר זרימת אוויר תקינה מסביב למכשיר.
מיקום המייבש בחדר קטן וסגור ללא אוורור עלול לגרום להצטברות לחות וחום, מה שיפגע ביעילות הייבוש ואף עלול להוות סכנת שריפה. בנוסף, מומלץ למקם את המייבש הרחק ממקורות חום (כגון תנור או כיריים) שעלולים לגרום לו להתחמם יתר על המידה.
מיון: מיון הבגדים לפני הייבוש הוא שלב חשוב (אך לעיתים קרובות מוזנח) בתהליך הכביסה. יבשו פריטים דומים יחד (למשל, מגבות עם מגבות, בגדים עדינים עם בגדים עדינים, ג'ינסים עם ג'ינסים) כדי להבטיח ייבוש אחיד ולמנוע נזק לבגדים.
בדים כבדים (כגון מגבות וג'ינסים) מתייבשים לאט יותר מבדים קלים (כגון חולצות טריקו ותחתונים), ולכן ייבוש משותף עלול לגרום לבדים הקלים להתייבש יתר על המידה ולהתכווץ, או לבדים הכבדים להישאר לחים.
סחיטה: ככל שהבגדים רטובים יותר, כך ייקח להם יותר זמן להתייבש במייבש, מה שמוביל לבזבוז אנרגיה ולבלאי מוגבר של המכשיר. סחטו את הבגדים היטב במכונת הכביסה (במהירות סחיטה גבוהה) או ידנית לפני הכנסתם למייבש. בגדים סחוטים היטב יתייבשו מהר יותר ויפחיתו את העומס על המייבש.
ריקון מיידי: ברגע שמייבש הכביסה מסיים את פעולתו, הוציאו את הבגדים מיד. השארת הבגדים במייבש לאחר סיום התוכנית גורמת להם להתקמט, לספוג ריחות לא נעימים (כגון ריח של טחב) ואף עלולה להוביל להיווצרות עובש.
בנוסף, ריקון מיידי של המייבש מאפשר לכם להתחיל מיד בסבב ייבוש נוסף (במידת הצורך) מבלי לבזבז זמן ואנרגיה על חימום המייבש מחדש.