קצר ולעניין: למה מייבש הכביסה מקצר?
מייבש הכביסה שלכם מקצר? אין ספק שזו תקלה מטרידה, בטח כשמדובר בימים גשומים. מה גורם למייבש הכביסה לקצר, מה תוכלו לעשות לפני שאתם מזמינים טכנאי ומה חשוב לדעת לפני שהוא מגיע? כל התשובות.
אין טיימניג טוב לתקלה במייבש הכביסה, בטח ובטח כשמדובר בימים גשומים בהם אתם פשוט חייבים אותו.
במדריך הבא נסביר מה גורם למייבש הכביסה לקצר, מה תוכלו לעשות בעצמכם לפני שמזמינים טכנאי וגם,
מה גורם למייבש הכביסה לקצר?
הגורם הנפוץ ביותר למייבש כביסה שמקצר הוא גוף חימום מקולקל. במייבש יש גוף חימום שתפקידו להשתמש באנרגיה החשמלית ולהמיר אותה לחום, על מנת לייבש את הבגדים.
עם הזמן, כתוצאה מבלאי טבעי או בתנהלות לא נכונה שלנו, גוף החימום מתאמץ יתר על המידה על מנת לחמם את הבגדים, עד שהוא נשרף ומקצר.
במצב כזה, בכל פעם שתדליקו את המייבש הוא יגרום לממסר הפחת שבלוח החשמל לקפוץ, מכיוון שמדובר למעשה בזליגת חשמל שיכולה להוות עבורכם סכנה בטיחותית.
ברוב המקרים, גוף החימום ישבוק חיים כתוצאה מהתנהלות לא נכונה שלנו, בדרך כלל במקרים בהם אנחנו מעמיסים יותר מידי בגדים על התוף של המייבש. בנוסף, גם פילטר סתום יכול לגרום לגוף החימום לשבוק חיים.
גורמים נוספים לקצר במייבש הכביסה הם גורמים חיצוניים שלא קשורים באופן ישיר למייבש. לדוגמא, שקע חשמלי רופף או שרוף, עומס על לוח החשמל ועוד.
עשו זאת בעצמכם
לפני שאתם מזמינים טכנאי, מומלץ מאד לנקות את הפילטר. תפקידו של הפילטר הוא להתמודד עם הלכלוך שהבגדים שלנו פולטים, כמו שיערות, אבק וגם חפצים זרים ששכנו בכיסים, כמו מטבעות למשל.
במידה והפילטר סתום, המייבש יצטרך לעבוד שעות נוספות על מנת לייבש את הבגדים, וכפי שציינו, זה עלול לגרום לגרוף החימום להתעייף ולהישרף.
במידה וזה לא עוזר, נסו לבדוק את שקע החשמל אליו אתם מחברים את המייבש. האם הוא רופף? האם הוא שרוף? מומלץ לחבר את המייבש לשקע חשמל אחר ולבדוק אם הוא מקצר. במידה ולא, הבעיה היא מקומית בשקע.
לפני שאתם מזמינים טכנאי, ודאו שצינור פליטת האוויר לא סתום או חסום, בהרבה מהמקרים זה אכן הגורם לבעיה.
מה חשוב לעשות לפני שמזמינים טכנאי?
לפני שאתם מזמינים טכנאי מייבש כביסה וללא קשר לסוג התקלה, ציינו בפניו את דגם המייבש, על מנת שיוכל להצטייד בחלקים המתאימים מראש.
בנוסף ציינו בפני הטכנאי גם את גיל המייבש - טכנאי מקצועי אמנם יזהה את התקלה, אך גם יציין בפניכם שאין טעם לתקן אותה, במידה ומדובר במייבש ישן שעלול להתקלקל שוב.
במידה ואתם לא יודעים באיזה דגם מדובר, תמיד תוכלו לצלם לטכנאי את המייבש, כמובן שהוא יוכל לזהות מרחוק באזה דגם מדובר.
אגב, ברוב המקרים, יגלה הטכנאי שגוף החימום תקין ושמדובר בקצר או ניתוק של חוט, תיקון זול בצורה משמעותית.
על החלפת גוף חימום מקובל לתת 3 חודשי אחריות - ודאו זאת מראש על מנת להימנע מהפתעות לא נעימות.