המפסק שהפסיק לעבוד: כל מה שצריך לדעת על החלפה או שדרוג של מפסק לדוד החשמל

תקלה במפסק ההפעלה של הדוד היא תקלה נפוצה יחסית, אך יש כמה מקרים שיכולים לייקר משמעותית את התיקון. זו גם הזדמנות מצוינת לשדרג לטיימר תמורת תוספת קטנה למחיר או לעבור למפסק חכם – יקר יותר אך יעיל ונוח בהרבה

עוד במדריך
באילו מקרים מחליפים את המפסק של הדוד? כמה אמורה לעלות ההחלפה ומה יכול להשפיע על המחיר? מה כדאי לבדוק מול בעל המקצוע כבר בשיחה הטלפונית? מה ההבדלים בין המפסקים השונים?

דוד השמש המשולב עם דוד חשמל, כולל מפסק ששולט על ההדלקה והכיבוי של הדוד. מפסק זה, יכול בהחלט להתקלקל ולחייב את החלפתו.

לא תמיד הבעיה היא במפסק, ולכן בעל המקצוע יצטרך לשלול סיבות אחרות, אך אם כן, הנה כל מה שכדאי לדעת על התיקון ועל אפשרות השדרוג לטיימר או למפסק חכם.

באילו מקרים מחליפים את המפסק של הדוד?

תקלה: התקלה יכולה להיות קשורה למערכת החשמל או למפסק עצמו. אם זיהיתם שנורת המפסק לא נדלקת כשאתם מעבירים אותה למצב הפעלה, או שהיא נדלקת אבל לא מפעילה את הדוד או גורמת לקצר חשמלי, לא כדאי להתעלם מהבעיה. כדי שהנזק לא יגרום לשריפת חוטי החשמל של הקו, או לנזק גדול יותר ברכיבי הדוד, הזמינו חשמלאי. במרבית המקרים, הבעיה אכן תהיה תקלה במפסק של הדוד, אך היא יכולה להיות גם בעיה מורכבת יותר במערכת החשמל או בעיה באחד מרכיבי הדוד, שתחייב גם הזמנה של טכנאי דוודים בנוסף לחשמלאי.

לעתים, כשיש תקלה במפסק, אז גם חלק מחוטי החשמל שרופים, ואז יש צורך גם בהחלפה שלהם. עבודה זו מייקרת את התיקון, ולעתים בלא מעט כסף אם החוטים שנשרפו ארוכים מאוד.

רצון להשתדרג: כדי להפסיק להשתעבד למתג ההפעלה, לזכור להפעיל בזמן ולכבות מיד בסיום, שווה בהחלט לנצל את התקלה במפסק של הדוד לצורך שדרוג והתקנת טיימר או מפסק חכם. אלה, לא רק ישפיעו לטובה על אורח החיים שלכם ועל בקרה מדוייקת של הפעלת הדוד, אלא גם ימנעו חימום יתר של המים.
ככל שגוף החימום עובד יותר לשווא, או נשאר דולק שעות ארוכות שלא לצורך, אתם מסתכנים בנזק לתרומסטט. זהו הרכיב שמגן עליכם מפני חימום יתר של המים והתפוצצות של הדוד. אמנם תרמוסטט נחשב לרכיב עמיד יחסית, אך בהחלט לא צריך לאתגר אותו. מעבר לכך, לשכוח בקביעות לילה שלם את הדוד דולק, יעלה לכם בחשבון חשמל מנופח ובבזבוז של אנרגיה.

כמה אמורה לעלות ההחלפה ומה יכול להשפיע על המחיר?

החלפת מפסק סטנדרטי (הכולל רק מתג הפעלה אדום) במפסק זהה לו, תעלה 300-400 שקל כולל מע"מ. מחיר זה כולל את המפסק ואת התיקון עצמו. שימו לב שמחיר זה מתייחס לעבודה בימים ובשעות העבודה המקובלים. עבודה בסופי שבוע, בשעות הערב או בחגים יכולה לגרור תוספת מחיר, וכדאי מאוד לבדוק מהי מראש, כדי שאם המקרה לא דחוף, תמתינו לבוקר עם התיקון.

מה שיכול לייקר את העבודה היא מצב התשתית שלכם. אם החלפת המפסק מצריכה גם החלפה של חוטי חשמל שרופים, המחיר יתייקר. עבור צנרת חשמל קצרה יחסית, התוספת תהיה של כ-100 שקל. במקרים חריגים, בהם חוטי החשמל שנשרפו מתחברים מהמתג לדוד הממוקם במרחק של כמה קומות, ההוצאה יכולה להיות גבוהה משמעותית ולהגיע לתיקון של כמה אלפי שקלים.

מה כדאי לבדוק מול בעל המקצוע כבר בשיחה הטלפונית?

ראשית, כדאי לבדוק מה המחיר ומה גובה דמי הביקור שהוא גובה במידה והוא לא יוכל לבצע את התיקון מכל סיבה שהיא. בדקו האם המחיר שנקב כולל מע"מ והאם התיקון כולל אחריות. נהוג לתת אחריות של 3 חודשים על התקנת מפסק לדוד, וכדאי להעדיף בעל מקצוע שמוכן להעניק אחריות בכתב ולספק לכם חשבונית על התיקון. כך, אם התקלה תחזור, לא תצטרכו לשלם שוב.

שנית, כדאי לשלוח לו תמונה של המפסק שברשותכם. כך, הוא ידע אם מדובר בהתקנה מעל לטיח או מתחתיו.

שלישית, ציינו מהו המפסק שתרצו להתקין. העובדה שהיה לכם מפסק רגיל, לא מחייבת אתכם להישאר איתו. תוכלו לנצל את ההזדמנות ולהשתדרג עם מפסק חכם, עם טיימר או עם שעון שבת.

מה ההבדלים בין המפסקים השונים?

מפסק רגיל כולל רק מתג אחד שאחראי על הפעלה וכיבוי. כשהוא על מצב הפעלה הדוד פועל, וכשהוא על מצב כיבוי הדוד כבוי.

טיימר הוא מפסק שברגע שאתם מפעילים אותו הוא מתחיל לספור לאחור. כלומר, אם בחרתם שהדוד יפעל שעתיים, כעבור שעתיים הוא יכבה אוטומטית ולא תצטרכו לדאוג לשכוח אותו דולק שעות ארוכות.

שעון שבת (מכונה בענף זה גם 'טיימר'), כולל מתג הפעלה ושעון עם זיזים שניתן לכוון בקלות, וגם במקרה זה, לא תצטרכו לזכור לכבות את הדוד בסיום כל הפעלה שלו.

מפסק חכם הוא מפסק שמתחבר לאפליקציה ומאפשר לכם כיבוי והדלקה מרחוק וגם הגדרה יומית או שבועית של שעות פעילות הדוד. השליטה מרחוק מונעת את הצורך בהגעה הביתה לצורך הפעלת הדוד בשעות חריגות מהשעות הקבועות אליהן כיוונתם את הטיימר. שימו לב, שאם תבחרו במפסק חכם תצטרכו לרכוש אותו בעצמכם, שכן חשמלאים רבים מעדיפים לא לספק אותו, אלא להשאיר לכם את הבחירה ולחייב אתכם בנפרד על ההתקנה.

כמה זה אמור לעלות?

שעון לדוד יעלה בין 300 ל-450 שקל כולל מע"מ, ויכלול את מחיר השעון האנלוגי ואת עלות העבודה.

מפסק חכם יעלה בין 200 ל-400 שקל (אם תידרשו לרכוש אותו בעצמכם) ובנוסף מחיר ההתקנה יהיה בין 250 ל-350 שקל כולל מע"מ.  

הדוד לא מחמם את המים: כל השלבים בדרך לפתרון

הדוד שלכם לא מחמם את המים? קבלו את כל מה שאתם צריכים לדעת על התקלה המטרידה. איך בודקים אם מדובר בתקלה חשמלית ואיך מתנהלים מול הטכנאי שמזמינים הביתה? כל התשובות.

הדוד מקצר: כל השלבים בדרך לפתרון

דוד החשמל שלכם מקצר? אין ספק שמדובר בתקלה מטרידה. המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם שלב אחר שלב, עד לפתרון התקלה. למה הדוד מהקצר, מה עושים לפני שמזמינים טכנאי וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות.

התקנת דוד חשמל: כל מה שצריך לדעת

צריכים להתקין דוד חשמל? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד בכל תהליכי ההתקנה. איך מתנהלים מול טכנאי הדודים לפני העבודה ובמהלכה וכמה עולה התקנת דוד חשמל? כל התשובות בפנים.

נזילה מדוד החשמל: כל השלבים בדרך לפתרון

יש לכם נזילה בדוד החשמל? אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון התקלה המטרידה הזו, שלב אחר שלב. מה גורם לנזילה בדוד, איך מתנהלים מול הטכנאי וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות לפניכם.

לכל התקלות ועבודות

arrow