המאווררים תורמים רבות לתחושת נוחות נעימה בחלל, תוך חיסכון משמעותי בעלויות החשמל. רבים מתלבטים האם לבחור במאוורר תקרה פנימי או חיצוני, בהתאם למיקום ההתקנה הרצוי.
עם זאת, חשוב לבחור את המאוורר המתאים לצרכים ולסביבת השימוש. מדריך זה יתמקד בהבדלים שבין מאווררי התקרה החיצוניים לבין מאווררי התקרה הפנימיים, ויספק לכם את כל מה שחשוב לדעת על הבחירה ועל ההתקנה הנכונה.
הכל מתחיל בבחירת סוג מאוורר התקרה
ההבדל הראשון בין מאוורר תקרה שמותקן בתוך הבית לבין מאוורר תקרה שמותקן מחוץ לבית, בא לידי ביטוי בגורמים השונים שצריך לקחת בחשבון בשעת הרכישה. כך לדוגמה, בחירה של מאוורר תקרה פנימי תתבסס בעיקר על סגנון העיצוב, התאמתו לגודל החדר ולגובה התקרה.
בשונה מכך, בחירה של מאוורר תקרה חיצוני, תתבסס על העמידות שלו בפני מזג האוויר המשתנה והעמידות לאבק וקרינת השמש.
מכאן, שהרבה לפני שלב ההתקנה, חשוב לבחור במאוורר תקרה שיתאים למיקום אליו הוא מיועד. עמידות, היא השיקול המרכזי כשמדובר במאוורר שיותקן בתנאי חוץ.
באילו מקרים כדאי להשקיע בדגמים שקטים של מאווררי תקרה?
בתוך הבית, עוצמת הרעש של מאוורר התקרה קריטית במיוחד, מאחר שרעש יכול להיות מפריע במיוחד בסביבה שקטה וסגורה. מאווררים עם רעש נמוך נדרשים לשימוש בחדרי שינה, ולכן כדי שלא יפגעו באיכות השינה, חשוב שהם יהיו שקטים במיוחד. כך גם לגבי מאווררי תקרה המיועדים לחדרי עבודה. לגבי מאווררי תקרה לסלון, יש לשקול את עוצמת הרעש אם אתם מרבים לצפות בטלוויזיה, והרעש יכול להפריע לכם להאזנה ביומיום.
לעומת זאת, מחוץ לבית (על הגג, במרפסת או בחצר), עוצמת הרעש של המאוורר פחות תפריע. לכן, לא בטוח שכדאי להשקיע בדגם עם מנוע שקט במיוחד. זאת, משום שממילא יש רעשי רקע חיצוניים של רוח, כלי-רכב, בעלי-חיים ועוברי אורח. אלו, ממילא ימסכו את רעש המאוורר.
מדוע התקנת מאוורר תקרה בחוץ מורכבת יותר?
התקנת מאוורר תקרה בתוך הבית, צריכה להיות בגובה אופטימלי שנע בין 2.3 עד 2.7 מטרים מהרצפה ועם רווח מינימלי של 30 ס"מ מהקירות בחדר.
לעומת זאת, התקנת מאוורר תקרה מחוץ לבית יכולה להיות בגובה משתנה ולהגיע גם לעד 3.7 מטרים מהרצפה, עם רווח מינימלי של 50 ס"מ מהקירות בחדר. כך, יוכל המאוורר להתמודד עם התנאים החיצוניים כמו רוח ותזוזות.
שני הבדלים נוספים בין המאווררים באים לידי ביטוי בסוג ההתקנה והחיווט החשמלי. תחילה, ההתקנה של המאוורר הפנימי תהיה קלה יותר כשהיא דורשת את חיבור המאוורר ישירות לתקרה באמצעות מוט תליה. לעומת זאת, את המאוורר החיצוני, יש להתקין עם חיזוקים ותמיכה נוספת שתבטיח את יציבותו לזמן ארוך.
בנוסף, החיבור החשמלי בתוך הבית הוא חיבור ישיר ללא הגנה, המתאים לכמות החשמל שהמאוורר צריך. ואילו בחוץ, חשוב להשתמש בחיבורים בטוחים ורחוקים יותר ובמפסקים שיהיו מוגנים בפני מים כדי להבטיח בטיחות.
תחזוקה בסיסית או תחזוקה יסודית: איך תשמרו על מאווררי התקרה?
נושא התחזוקה של מאווררי החוץ ומאווררי הפנים שונה אף הוא. בעוד שמאוורר תקרה פנימי דורש תחזוקה בסיסית של ניקוי אבק ושימון המנוע אחת לשנה, מאוורר התקרה החיצוני דורש תחזוקה יסודית יותר שכוללת את שטיפת הכנפיים במים ובדיקות תקינות בתדירות גבוהה יותר, בשל העובדה שהוא נמצא בתנאי חוץ.
סגנון העיצוב ותוספות אפשריות: הגורמים שישפיעו על המחיר
מאווררי התקרה השונים (הפנימיים והחיצוניים) מגיעים במגוון רחב של סגנונות עיצוב ומשלבים בתוכם חומרים שונים. בחירת מאוורר תקרה, תשפיע ישירות על סגנון העיצוב של החדר ואף של הבית כולו ולכן, חשוב שתהיה ביניהם התאמה.
עם זאת, ככל שתבחרו במאוורר תקרה יוקרתי יותר – כך המחיר יתייקר בהתאם. לדוגמה, מאוורר תקרה גדול יותר שמיועד להתקנה חיצונית או כזה שנשלט באמצעות שלט ייעודי, עלול להיות יקר יותר משמעותית ממאוורר תקרה בעל שרשרת הפעלה.
כך או אחרת, חשוב לקחת בחשבון את סוג החומרים שמהם עשוי המאוורר ולוודא שיהיו עמידים מספיק (בעיקר בבחירת מאוורר חיצוני) ויספקו לכם אוורור נעים ואיכותי לאורך זמן.
אחריות ותקלות: הסיבות שבגינן חשוב להיעזר בחשמלאי מוסמך
הבדל נוסף שניתן לראות בין המאווררים הוא תקופת האחריות והתקלות האפשריות. כך לדוגמה, עבור מאוורר תקרה פנימי, כזה שמותקן בתוך הבית, תקבלו אחריות קצרה יותר כיוון שהסיכוי לתקלות נמוך יותר.
ואילו עבור מאוורר תקרה חיצוני, תקבלו אחריות ארוכה יותר שתכסה תקלות שונות שעלולות לנבוע בעיקר מנזקי מזג האוויר המשתנה. את התקלות השונות ניתן לנסות ולמנוע בעזרת תחזוקה שוטפת ובדיקות תקינות שיש לערוך אחת לתקופה.
במסגרת הבדיקות, קחו בחשבון גם את תקינות החיבורים החשמליים, את מיגון השקעים בפני מים ולחות ואת חוזק ההתקנה שעלולה להיחלש בעיקר בתנאים של מזג-אוויר סוער.
מדריכים נוספים בנושא חשמלאים
לכל המדריכיםמחירון חשמלאים
המחירים כוללים מע”מ-
₪ 300-550איתור תקלת חשמל
-
₪ 1,000-1,550התקנת לוח חשמל חד פאזי
-
₪ 2,500-3,150התקנת לוח חשמל תלת פאזי
-
₪ 350-500החלפת מפסק ראשי בלוח
-
₪ 400-600החלפת ממסר פחת בלוח החשמל
-
₪ 350-450החלפת פקק בלוח
-
₪ 500-700התקנת נקודת חשמל - כולל חציבה
-
₪ 350-450הזזת נקודת חשמל
-
₪ 600-800התקנת מפסק פקט
תיקון קצר חשמלי: כל השלבים עד לפתרון
החשמל בבית קפץ? אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון. מה עושים לפני שמזמינים חשמלאי מורשה, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? כל התשובות לפניכם.
התקנת נקודות חשמל: כל מה שצריך לדעת
זקוקים להתקנת נקודות חשמל? אנחנו כאן בשבילכם. איך מתנהלים מול החשמלאי לפני העבודה ובמהלכה וכמה תעלה לכם התקנת נקודת חשמל? קבלו את כל הטיפים של המקצוענים.
תיקון שקע חשמלי: כל השלבים בדרך לפתרון
השקע שרוף או מקצר וצריך תיקון? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם עד לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים חשמלאי, איך מתנהלים מולו וכמה תעלה לכם החלפת שקע? כל התשובות לפניכם.
תיקון מפסק של דוד שמש: כל השלבים בדרך לפתרון
מפסק הדוד הפסיק לעבוד? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד עד לפתרון הבעיה. מה עושים כשמפסק הדוד לא עובד, איך מתנהלים מול החשמלאי וכמה עולה החלפת מפסק לדוד? כל התשובות בפנים.
לכל התקלות ועבודות