לא צריך להיות חזאי כדי להבין שמשהו בחורף הישראלי השתנה לרעה בשנים האחרונות, אחרי עונות קיץ חמות במיוחד אנחנו עדים לחורפים בעלי מיעוט של ממטרים וימי חמסין באמצע ינואר.
בכל הקשור לתחזוקת הבית גל קור הפוגע באזורנו יכול להסב נזק לדודים ולקולטי השמש, לצמחייה ולתפעול לא אחראי של אמצעי חימום לבית שיכול להוביל לסכנות בריאותיות מסיבות שונות. אז איך אפשר להישמר מפני נזקי קרה?
חימום הבית והסכנות שיש לקחת בחשבון
קרה גורמת לאנשים, ובצדק, לחמם את הבית יותר ויותר.
עם זאת, מרבית מקרי השריפה בבתים אירעו כתוצאה משימוש בתנורי ספירלה בקרבת שמיכות צמר, שטיחים וחפצים דליקים אחרים.
תנורי הספירלה הם אמצעי זמין וזול לקנייה, חוטי הלהט הגלויים בתנור מפיצים חום רב אך ממוקד. אנשים מודעים לסכנה שחוטים אלו מתפקדים כמו אש גלויה כשהם באים במגע עם חפצים אחרים.
סכנה בריאותית נוספת היא הרעלת CO (פחמן דו חמצני) המתרחשת כתוצאה משימוש בתנורי גז ואמצעי בערה מאולתרים בחדר/בבית סגור.
בעת הדלקת אמצעי החימום הוא יונק אליו את החמצן בחדר (הדרוש לו לתהליך הבערה) ואל חלל החדר נפלט פחמן דו חמצני.
על מנת להימנע מן המצבים שהוזכרו חשמלאים ממליצים להשתמש באמצעי חימום בטיחותיים כמו מזגן ורדיאטור, לשים לב שהשקעים בבית תקינים ולהימנע מחיבור של כמה מכשירים לאותו שקע באמצעות מפצל וכמובן להשאיר פתח קטן בחלון לכניסת אוויר.
איך למנוע מהקרה להקפיא את צינורות המים?
בזמן קרה המים בצינורות הדוד וקולטי השמש פשוט קופאים, כתוצאה מכך הם מרחיבים את נפחם ובמקרה הטוב "מעיפים" את פקק הבטיחות של דוד השמש, או במקרה הרע מפוצצים את צינורות הקולטים והמים המובילים אל הדוד.
במקרה כזה תיאלצו להחליף את כל צנרת הדוד, פקק הבטיחות וכמובן את הקולטים הבנויים כיחידה אחת סגורה. כיצד ניתן להימנע מן המצבים הללו?
באזורים המועדים לפגיעות קרה ובעיקר באזורים גבוהים ישנן שתי שיטות למניעת קפיאה של הצנרת:
הראשונה היא חימום מי הדוד כשעה לפני שהולכים לישון והשארת ברז מים חמים מטפטף בבית, הדבר יגרום לתזוזה של מים בצנרת ובעם ימנע מהם לקפוא. שיטה שנייה היא ניתוק ברז המים המוביל אל הדוד והקולטים.
איך לטפל בדשא שהצהיב בעקבות קרה?
אחד האויבים הגדולים של צמחי ופרחי הגינה והבית הוא מזג אוויר קר. בחורף כאשר הטמפרטורות יורדות מתחת ל 20 מעלות הדשא מפסיק לגדול ובהדרגה משנה את צבעו עד שהופך לצבע לבן.
על מנת לשמור על טיבו של הדשא יש להימנע מכיסוח ולדאוג כבר בחודשי הסתיו לדישון נאות.
כדי לשקם דשא ביתי יש צורך לבצע את אותו התהליך המבוצע במגרשי כדורגל והוא ה"שזרוע" במהלכו שותלים ולא מדביקים זרעי דשא המותאם במיוחד לחודשי החורף הקרים.
עם בוא הקיץ ישנם מרבדי דשא אותם ניתן לשתול במקום הדשא החורפי המעורב בדשא ישן ומשוזרע.
איך עוד אפשר להתמודד עם הקור?
כשבחוץ קר, אתם רוצים שבבית יהיה לכם חם, אבל לא תמיד ניתן למנוע מהקור לחדור אל תוך הבית.
בדקו את הבידוד של החלונות - אם אחד או יותר מהחלונות שלכם לא נסגרים בצורה הרמטית הקור יחדור דרכם ויקררו את הבית, עברו על חלונות הבית וחפשו נזקים כמו גומיות קרועות או שברים קטנים בחלקי הפלסטיק/מתכת של החלון והמסגרת שלו.
התקינו טרמוסטט אוטומטי שידליק ויכבה את התנור/מזגן לפי הטמפרטורה הרצויה, או טרמוסטט חכם שניתן להפעיל מרחוק על ידי טלפון חכם. כך תוכלו להדליק את המזגן בבית כשאתם יוצאים מהעבודה ולהבטיח שכשתגיעו הביתה הוא יהיה חמים ונעים.
מדריכים נוספים בנושא חשמלאים
לכל המדריכיםמחירון חשמלאים
המחירים כוללים מע”מ-
₪ 300-550איתור תקלת חשמל
-
₪ 1,000-1,550התקנת לוח חשמל חד פאזי
-
₪ 2,500-3,150התקנת לוח חשמל תלת פאזי
-
₪ 350-500החלפת מפסק ראשי בלוח
-
₪ 400-600החלפת ממסר פחת בלוח החשמל
-
₪ 350-450החלפת פקק בלוח
-
₪ 500-700התקנת נקודת חשמל - כולל חציבה
-
₪ 350-450הזזת נקודת חשמל
-
₪ 600-800התקנת מפסק פקט
תיקון קצר חשמלי: כל השלבים עד לפתרון
החשמל בבית קפץ? אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון. מה עושים לפני שמזמינים חשמלאי מורשה, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? כל התשובות לפניכם.
התקנת נקודות חשמל: כל מה שצריך לדעת
זקוקים להתקנת נקודות חשמל? אנחנו כאן בשבילכם. איך מתנהלים מול החשמלאי לפני העבודה ובמהלכה וכמה תעלה לכם התקנת נקודת חשמל? קבלו את כל הטיפים של המקצוענים.
תיקון שקע חשמלי: כל השלבים בדרך לפתרון
השקע שרוף או מקצר וצריך תיקון? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם עד לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים חשמלאי, איך מתנהלים מולו וכמה תעלה לכם החלפת שקע? כל התשובות לפניכם.
תיקון מפסק של דוד שמש: כל השלבים בדרך לפתרון
מפסק הדוד הפסיק לעבוד? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד עד לפתרון הבעיה. מה עושים כשמפסק הדוד לא עובד, איך מתנהלים מול החשמלאי וכמה עולה החלפת מפסק לדוד? כל התשובות בפנים.
לכל התקלות ועבודות