לרוב, החלפה של לוח חשמל תתבצע אחת ל-15 שנים, בהנחה שהוא תקין. אולם, במצבים של תקלות חוזרות ונשנות, או במקרה שרכשתם מכשירים שזוללים חשמל, סביר להניח שתצטרכו להחליף את הלוח עוד קודם לכן.
באילו מקרים החלפת הלוח תחסוך לכם סכנה ממשית, מה ישפיע על מחיר ההחלפה ואילו תוספות תוכלו לבקש מהמתקין כדי לייעל את לוח החשמל? כל התשובות במדריך זה.
הסיבות הנפוצות להחלפת לוח החשמל
שדרוג לוח החשמל מחד-פאזי לתלת-פאזי הכרחי במצבים שבהם נרצה להגדיל את הספק החשמל בבית ולהימנע מקפיצות חשמל חוזרת ונשנות.
כדאי לדעת, שהחלפת לוח החשמל ללוח תלת-פאזי, היא עבודה לא זולה ותעלה לרוב בין 3,500 ל-5,000 שקל.
מלבד החלפת הלוח עצמו, יהיו גם עבודות נלוות (שיהיו כמובן בתוספת תשלום) כמו בדיקת הלוח החדש על ידי חברת החשמל וקבלת אישור לתשתית החשמל החדשה שהותקנה אצלכם.
סיבה נוספת להחלפת לוח החשמל היא מצב חוטי החשמל שבתוך הלוח ואפשרות של זליגת חשמל.
תחילה, יגיע החשמלאי לבדוק את החיבורים ויבצע בדיקת הארקה. הבדיקות בלוח החשמל יבוצעו באמצעות מכשיר ייעודי.
עוד לפני החלפת הלוח, יחזק החשמלאי את החיבורים ויחליף את חוטי החשמל התקולים. גם לעבודה זו, מתלוות עבודות נוספות כמו התקנת שקע חדש והוספת מעגל חשמלי שהתווספו גם הם למחיר הסופי.
במקרים מורכבים במיוחד, המחיר יכול להגיע גם ל-10 אלף שקל בהתאם לתשתית הקיימת לעוצמת המערכת ולמצב החיווט בבית שלכם.
כשמדובר בבטיחות, התוספות במחיר מוצדקות ונובעות מצורך לבצע עבודה בטיחותית שתחזיק מעמד לאורך זמן. לכן, סביר להניח שפערי המחיר לא יהיו גדולים למדי.
ועדיין, בגלל שזוהי עבודה גדולה יחסית, בהשוואה לשאר עבודות התחזוקה של הבית, בהחלט כדאי לבקש 2-3 הצעות מחיר מראש ולא לקפוץ על ההצעה הראשונה שקיבלתם.
הגורמים שישפיעו על מחיר העבודה
ללוח החשמל הדירתי גדלים שונים שמורכבים ממספר מעגלי החשמל בדירה והחלוקה, מבוצעת על פי צריכת החשמל הנדרשת בכל בית ובית.
לדוגמה, בדירות שבהן צריכת החשמל מוגדרת כנמוכה עד בינונית, יותקן לוח חשמל קטן יחסית עם 10-12 מאמ"תים (מפסקים).
בדירות גדולות שבהן צריכת החשמל גבוהה וכמות מכשירי החשמל בה גדולה, על לוח החשמל להיות בהספק מתאים (לרוב תלת-פאזי) ועם 24-48 מפסקים שיוכלו לחלק את החשמל בצורה נכונה בין כל חלקי הבית.
ככלל, בלוחות שבהן נדרשת התקנה של מעל ל-12 מפסקים, גם מחיר העבודה מתייקר בהתאם. ולכן, התקנה של לוח חשמל בבית עם צריכת חשמל גבוהה יהיה יקר יותר מלוח חשמל קטן.
תפקידם של המפסקים הוא להגן על הלוח מפני קצרים חשמליים ומעומס יתר. המפסקים מתומחרים באופן נפרד ועלות כל מפסק סטנדרטי בלוח חשמל חד-פאזי נעה בין 70 ל-100 שקל.
בנוסף לכמות המפסקים, קיים שוני בין מפסקים שמותקנים בלוח חד-פאזי לבין מפסקים שמותקנים בלוח תלת-פאזי ובהתאם לכך, מפסק שיותקן בלוח תלת-פאזי יעלה 150-200 שקל.
בדומה לכלל מכשירי החשמל, גם בלוחות החשמל יצרן החלקים עלול להשפיע על המחיר. החלקים שמרכיבים את לוח החשמל יכולים להיות סינים או אירופאים והבחירה בכל אחד מהם תשפיע בהחלט על המחיר.
חשוב לציין, כי גם החלקים האירופיים וגם החלקים הסינים עומדים בתו התקן הנדרש, אולם הבחירה של החשמלאים היא בחלקים האירופיים שנחשבים לאיכותיים (ויקרים יותר). בהנחה שתבחרו בחלקים אירופיים העלות תנוע בין 250 ל-300 שקל.
לא כולל פירוק והרכבה: העבודות הנלוות שצריך לקחת בחשבון
צריכים להחליף את לוח החשמל? העבודה לא כוללת בתוכה את פירוק הלוח הישן.
המחיר שתקבלו, יכלול בתוכו את הלוח החדש ללא עבודות נלוות ולכן, עבור פירוק הלוח הישן תצטרכו להוסיף עוד 250 שקל למחיר הסופי.
מורכבות העבודה תשפיע גם היא ובהנחה שיש לכם לוח חשמל גדול שדורש חיבור של מספר חוטי חשמל או כמות גדולה של מפסקים, העבודה תתייקר בהתאם.
סוגי ההתקנה שחשוב להכיר
התלבטות נוספת שתשפיע אף היא על מחיר ההחלפה, תהיה מיקום הלוח החדש – מעל הטיח או מתחת לטיח.
לרוב, התקנה של לוח חשמל חדש מתחת לטיח תתרחש במסגרת שיפוץ רחב בדירה. התקנת הלוח תהיה סמויה, בתוך הקיר עם דלת ייעודית.
לעומת זאת, התקנה של לוח חשמל מעל טיח, היא ההתקנה הסטנדרטית שבמסגרתה, הלוח בולט מהקיר.
אם חשובה לכם האסתטיקה במיוחד, סביר להניח שתעדיפו התקנה מתחת לטיח. אמנם היא יקרה יותר, אך היתרון שלה הוא לא רק אסתטי, אלא גם בטיחותי, שכן כל לוח החשמל יוטמע בתוך הקיר.
תוספת יעילה ונוחה: שעון שבת בלוח החשמל
התקנת שעון שבת איננה בגדר חובה ובמידה שתרצו שעון, הוא יגרור תוספת תשלום לעבודה.
שעון השבת אמנם מייקר את ההתקנה אך, הוא יעזור לכם לנהל בצורה הרבה יותר נוחה את לוח החשמל ובעזרתו, תוכלו לשלוט על זמני ההפעלה של מכשירי החשמל השונים ולחסוך לא מעט כסף. לכן, זו בהחלט הוצאה שתחזיר את עצמו בצורת שימוש יעיל וממוקד בדוד, מבלי לשכוח אותו ואף לגרום לבלאי של התרמוסטט ולנזק לשאר רכיבי הדוד.
העלות של שעון שבת בסיסי בלוח החשמל היא 300-350 שקל, ואם תרצו שיכלול גם את השעון עצמו, דאגו לציין זאת בפני החשמלאי כבר בשיחה הטלפונית. התקנה שכוללת את השעון עצמו תעלה 400-450 שקל.
מדריכים נוספים בנושא חשמלאים
לכל המדריכיםמחירון חשמלאים
המחירים כוללים מע”מ-
₪ 300-550איתור תקלת חשמל
-
₪ 1,000-1,550התקנת לוח חשמל חד פאזי
-
₪ 2,500-3,150התקנת לוח חשמל תלת פאזי
-
₪ 350-500החלפת מפסק ראשי בלוח
-
₪ 400-600החלפת ממסר פחת בלוח החשמל
-
₪ 350-450החלפת פקק בלוח
-
₪ 500-700התקנת נקודת חשמל - כולל חציבה
-
₪ 350-450הזזת נקודת חשמל
-
₪ 600-800התקנת מפסק פקט
תיקון קצר חשמלי: כל השלבים עד לפתרון
החשמל בבית קפץ? אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון. מה עושים לפני שמזמינים חשמלאי מורשה, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? כל התשובות לפניכם.
התקנת נקודות חשמל: כל מה שצריך לדעת
זקוקים להתקנת נקודות חשמל? אנחנו כאן בשבילכם. איך מתנהלים מול החשמלאי לפני העבודה ובמהלכה וכמה תעלה לכם התקנת נקודת חשמל? קבלו את כל הטיפים של המקצוענים.
תיקון שקע חשמלי: כל השלבים בדרך לפתרון
השקע שרוף או מקצר וצריך תיקון? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם עד לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים חשמלאי, איך מתנהלים מולו וכמה תעלה לכם החלפת שקע? כל התשובות לפניכם.
תיקון מפסק של דוד שמש: כל השלבים בדרך לפתרון
מפסק הדוד הפסיק לעבוד? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד עד לפתרון הבעיה. מה עושים כשמפסק הדוד לא עובד, איך מתנהלים מול החשמלאי וכמה עולה החלפת מפסק לדוד? כל התשובות בפנים.
לכל התקלות ועבודות