תאונות הנגרמות כתוצאה מהתחשמלות מהוות כ-3% מכלל התאונות הביתיות. רוב הנפגעים הם בגילי 19-64 ולפיכך, לא מדובר דווקא בילדים אלא בבוגרים ובשימוש לא נכון בחשמל.
טעויות קטנות שאנו עושים מעצלנות, מחוסר ידע וממקום של "לי זה לא יקרה" מובילות אותנו לא פעם לסכנות חיים גדולות. על מה חשוב להקפיד, מה אסור לעשות ואיך נמנעים ממלכודות חשמל בבית.
מפצלים וכבלים מאריכים
כמות גדולה של מכשירי חשמל בבית וחיבור שלהם לאותו השקע באמצעות מפצל, מהווה פתרון זמני ומסוכן שמשפיע על השקע ויוצר עליו עומס מיותר. אם הפתרון הזמני הופך לקבוע, המצב איננו נכון ואינו בטיחותי כלל. לכן, הימנעו משימוש במפצלים וכבלים מאריכים לתקופת זמן ארוכה ונסו לפצל את מכשירי החשמל בין הנקודות השונות ככל שניתן.
אם לדוגמה, התקנתם מזגן חדש בסלון, אל תחברו אותו לשקע הטלוויזיה. איחוד של מכשירים הצורכים חשמל רב כמו מזגן, מכונת כביסה ומקרר מומלץ לחבר לשקע בודד בעל קו ישיר ללוח החשמל.
בחרו שקע מתאים למכשיר החשמלי
ישנה חלוקה שונה של חשמל בבית ובחלק מהשקעים זורם זרם חשמלי של 16 אמפר ובחלק 10 אמפר. בשקעים בהם יש זרם של 16 אמפר ניתן לחבר מכשירי חשמל שצורכים יותר חשמל כמו מייבש כביסה, תנור אפייה וכד'.
בחירה נכונה בשקע המתאים וחיבור של מכשיר חשמלי מותאם תעזור לכם לחסוך בחשמל ותמנע עומסים מיותרים בשקעים החשמליים.
חברו ונתקו בצורה נכונה
חשוב לחבר ולנתק בצורה נכונה ובטוחה את התקע מהשקע כדי להימנע ממצבים מסוכנים. הימנעו מחיבור התקע לשקע בידיים רטובות שמקטינות את התנגדות הגוף והעור להולכת החשמל ומגדילות משמעותית את הסיכוי להתחשמלות.
כמו כן, גם ניתוק המכשיר החשמלי עם רגליים יחפות מהווה סכנה ומשיכה של הכבל מהשקע בצורה פרועה. איך תעשו את זה נכון? הניחו יד אחת על החיבור של מכסה השקע ועם היד השנייה, הוציאו בעדינות את התקע. כך, תוכלו להימנע מהתחשמלויות.
שמיכה וסדין חשמלי: האם כדאי להשתמש?
חיבור של סדין או שמיכה חשמלית לצורך חימום המיטה או הכנסת מפזר חום אל תוך הפוך מהווים סכנה בטיחותית ויכולים לגרום להצתה. חשוב לשים לב, שמצעי המיטה דליקים ועלולים לעלות באש אם ישארו זמן רב בסמוך למכשירים אלו. לכן, הקפידו לכבות כל מכשיר חשמלי שהדלקתם לפני השינה ואל תשאירו אותם דולקים זמן רב.
בנוסף, התקינו הגנות למכשירי החשמל השונים (מגן ברקים) והפקידו על בדיקה של מערכת החשמל בבית מעת לעת. בדקו את תקינות מפסק הפחת ואת השקעים ואם זיהיתם שקע תקול תקנו אותו לפני עונת הגשמים. בחדרי המקלחת ובמטבח, התקינו מגן לשקעים שיוכל לספק להם הגנה ממים.
מדריכים נוספים בנושא חשמלאים
לכל המדריכיםמחירון חשמלאים
המחירים כוללים מע”מ-
₪ 300-550איתור תקלת חשמל
-
₪ 1,000-1,550התקנת לוח חשמל חד פאזי
-
₪ 2,500-3,150התקנת לוח חשמל תלת פאזי
-
₪ 350-500החלפת מפסק ראשי בלוח
-
₪ 400-600החלפת ממסר פחת בלוח החשמל
-
₪ 350-450החלפת פקק בלוח
-
₪ 500-700התקנת נקודת חשמל - כולל חציבה
-
₪ 350-450הזזת נקודת חשמל
-
₪ 600-800התקנת מפסק פקט
תיקון קצר חשמלי: כל השלבים עד לפתרון
החשמל בבית קפץ? אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון. מה עושים לפני שמזמינים חשמלאי מורשה, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? כל התשובות לפניכם.
התקנת נקודות חשמל: כל מה שצריך לדעת
זקוקים להתקנת נקודות חשמל? אנחנו כאן בשבילכם. איך מתנהלים מול החשמלאי לפני העבודה ובמהלכה וכמה תעלה לכם התקנת נקודת חשמל? קבלו את כל הטיפים של המקצוענים.
תיקון שקע חשמלי: כל השלבים בדרך לפתרון
השקע שרוף או מקצר וצריך תיקון? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם עד לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים חשמלאי, איך מתנהלים מולו וכמה תעלה לכם החלפת שקע? כל התשובות לפניכם.
תיקון מפסק של דוד שמש: כל השלבים בדרך לפתרון
מפסק הדוד הפסיק לעבוד? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד עד לפתרון הבעיה. מה עושים כשמפסק הדוד לא עובד, איך מתנהלים מול החשמלאי וכמה עולה החלפת מפסק לדוד? כל התשובות בפנים.
לכל התקלות ועבודות