עם זאת, קיימים סיכונים רבים בגלל מערכות החשמל השונות, סוגי תקעים ועוד. שימוש לא נכון במכשיר עלול להוביל לנזק במכשיר ולגרום לשריפות ולהתחשמלות.
בשונה מהזמנות אחרות מהאינטרנט או רכישות בחו"ל, מכשירי חשמל לא שאינם תואמים למערכות החשמל בארץ מהווים סכנה ממשית. כל מה שחשוב לדעת בנושא, במדריך שלפניכם.
מתח חשמל שונה: מהן הסכנות הטמונות בהפרשי המתחים?
בראש ובראשונה, חשוב להכיר את הבדלי המתחים החשמליים הקיימים בין המדינות השונות. כך לדוגמה, בארצות הברית, מתח החשמל הביתי עומד על כ-120 וולט ב-60 הרץ. ואילו באירופה, המתח חשמלי עומד על כ-230 וולט ב 50 הרץ. הבדלים אלו, עלולים להוביל לנזק משמעותי למכשיר החשמלי שרכשתם ואף למערכת החשמל הביתית כולה.
בנוסף, קיימים הבדלים משמעותיים גם בסוגי התקעים המחוברים לקיר: בעוד שהתקע החשמלי הנפוץ ביותר בארצות הברית הוא תקע שטוח בעל 2 פינים או 3 פינים לכל היותר, במדינות אחרות התקעים עגולים ומכילים מספר שונה של פינים. הסכנה הכרוכה בחיבור המכשיר החשמלי לתקעים לא מתאימים היא בעיקר תפקוד לקוי עד הרס מוחלט של המכשיר ושריפה של התקע.
לא תמיד מתאים: למה חשוב להימנע משימוש במתאם חשמלי?
מצאתם מכשיר חשמלי שלא קיים בארץ וראיתם שהחיבור שלו לא מתאים לחיבור הקיים בארץ? שקלו שוב אם לרכוש אותו או לוותר. השימוש במתאם חשמלי שיעזור לו להתחבר לחשמל אומנם יגרום לו לפעול, אך הנזק למכשיר החשמלי ולשקע החשמל - עדיין קיים.
מצב שבו הצלחתם לחבר את המכשיר החדש לחשמל פותר רק את עניין החיבור ויכול בהחלט לפגוע במערכת בגלל הפרשי המתח שציינו קודם לכן. כך שאם יש ברשותכם מכשיר חשמלי עם 230 וולט אותו חיברתם לשקע בעל 120 וולט - המכשיר ייהרס.
אם בכל מקרה החלטתם לקנות מכשיר חשמלי שלא תואם את מערכת החשמל בארץ, דאגו לרכוש יחד איתו גם ממיר מתחים שיוכל להכיל את הפרשי התדרים שיגרמו לכם לנזקים במכשיר ובלוח החשמל.
באישור בלבד: תקני הבטיחות שחשוב לבדוק לפני הרכישה
מלבד הסכנות והנזקים הכרוכים ברכישה של מכשיר חשמל שאיננו מותאם לארץ, קיימת סכנה בטיחותית שמקורה כבר בתקני הבטיחות המשתנים ממדינה למדינה.
כך לדוגמה, תקני הבטיחות המוסכמים באירופה או בארצות הברית, לא יהיו מוסכמים בארץ ישראל ולהיפך. הסכנה הראשונה כאמור, היא התחשמלות ועד שריפת השקע החשמלי.
רכישה של מוצרי אלקטרוניקה יקרים כמו מייבשי שיער מתקדמים, מכונות גילוח חשמליות או מכשירי חשמל למטבח - הייבוא מחו"ל דווקא איננו מומלץ כלל. אולם, במקרים של מטענים לטלפון הנייד, אוזניות ומכשירים המחוברים ב-USB - השימוש נחשב לבטוח בבית ובדרכים.
לפני שאתם רוכשים את המכשיר החשמלי החדש, עצרו ובדקו את המתח החשמלי או התדר שבו משתמשים דווקא במדינה בה אתם נמצאים והשוו אותם לתדר החשמלי הקיים לכם במערכת החשמל הביתית.
בנוסף, בדקו אם המכשיר מסוגל לתמוך במתח כפול (שעלול לקרות במכשירים שצורכים יותר חשמל) ואם לא, שאלו על הפתרון המומלץ. ולבסוף, בדקו את סוג השקע המתאים למכשיר החשמלי ואם נדרש מתאם. זכרו, שימוש במתאם יכול להיות מסוכן ולכן, הימנעו מכך.
נזק קבוע, התחממות יתר ופיצוץ: הסכנות שחשוב להכיר
הפעלת מכשירי החשמל חדשים שנקנו מחוץ לארץ, דורשים בדיקות מקיפות והתאמות שיצליחו לשמור עליהם תקינים לאורך זמן. חשוב לקחת בחשבון, שמלבד עייפות המכשיר והתקלות שעלולות לצוץ בו, הסכנה החמורה יותר יכולה להגיע עד למערכת החשמל הביתית כולה.
חלק מהתקלות המוכרות יהיו: נזק קבוע למכשיר החשמלי החדש, מה שיהפוך אותו ללא שמיש ולא יעיל. בנוסף, התחממות יתר של השקע החשמלי ושל המכשיר עצמו עלולים לגרום לחוטי החשמל להינמס או להישרף.
הסכנה הגדולה ביותר, עלולה להוביל לפיצוץ של השקע ולגרום לנזק כבד בקיר ובמערכת החשמל כולה. זוהי סכנת חיים שאין לה צפי והיא עלולה לקרות כבר בשימוש הראשון או לאחר מספר רב של שימושים.
מדריכים נוספים בנושא חשמלאים
לכל המדריכיםמחירון חשמלאים
המחירים כוללים מע”מ-
₪ 300-550איתור תקלת חשמל
-
₪ 1,000-1,550התקנת לוח חשמל חד פאזי
-
₪ 2,500-3,150התקנת לוח חשמל תלת פאזי
-
₪ 350-500החלפת מפסק ראשי בלוח
-
₪ 400-600החלפת ממסר פחת בלוח החשמל
-
₪ 350-450החלפת פקק בלוח
-
₪ 500-700התקנת נקודת חשמל - כולל חציבה
-
₪ 350-450הזזת נקודת חשמל
-
₪ 600-800התקנת מפסק פקט
תיקון קצר חשמלי: כל השלבים עד לפתרון
החשמל בבית קפץ? אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון. מה עושים לפני שמזמינים חשמלאי מורשה, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? כל התשובות לפניכם.
התקנת נקודות חשמל: כל מה שצריך לדעת
זקוקים להתקנת נקודות חשמל? אנחנו כאן בשבילכם. איך מתנהלים מול החשמלאי לפני העבודה ובמהלכה וכמה תעלה לכם התקנת נקודת חשמל? קבלו את כל הטיפים של המקצוענים.
תיקון שקע חשמלי: כל השלבים בדרך לפתרון
השקע שרוף או מקצר וצריך תיקון? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם עד לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים חשמלאי, איך מתנהלים מולו וכמה תעלה לכם החלפת שקע? כל התשובות לפניכם.
תיקון מפסק של דוד שמש: כל השלבים בדרך לפתרון
מפסק הדוד הפסיק לעבוד? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד עד לפתרון הבעיה. מה עושים כשמפסק הדוד לא עובד, איך מתנהלים מול החשמלאי וכמה עולה החלפת מפסק לדוד? כל התשובות בפנים.
לכל התקלות ועבודות