בין אם יש לכם כיריים חשמליות או כיריים מסוג אינדוקציה, סביר להניח שאתם עושים את אחת משתי הטעויות הנפוצות: ניקוי לא נכון שלהם ושימוש ביותר מדי מים בקרבתם.
השילוב בין מים לחשמל הוא קטלני, ומעבר לסכנה למכשיר, אתם מסכנים את עצמכם ואת יקיריכם. מה חשוב לדעת? כל התשובות במדריך.
הטעויות שגורמות לנזק בכיריים חשמליות
הטעות הנפוצה ביותר: ניקוי הכיריים החשמליות עם מים: הסתפקו בניקוי של הכיריים החשמליות אך ורק עם מטלית לחה. אם תשפכו עליהם מים ישירות, תגרמו לחדירת מים. חשמל ומים, הם שילוב קטלני, ומכאן הדרך לתקלות מובטחת. בין התקלות הנפוצות שנגרמות כתוצאה מחדירת מים אל תוך הכיריים הם נזק לגוף החימום ונזק לכרטיס הפיקוד.
נקודת החיבור שדרכה המים חודרים הם מסגרת הכיריים, בהם ישנה גומיית אטם שהעובי שלה הוא 1.5 מ"מ בלבד. לכן, יש לנקוט בזהירות רבה בייחוד בקרבת גומיות האטם האלה.
אל תזלזלו בחיבור הכיריים באמצעות מגן ברקים: קצרים בחשמל או עליות וירידות פתאומיות במתח החשמל, יכולות לגרום לתקלות בכיריים. בשונה ממכשירי חשמל רגילים אותם ניתן לחבר ישירות לשקע החשמל שבקיר, דרך מגן ברקים (מכונה גם מגן נחשולי מתח), הרי שכשמדובר בכיריים חשמליות הדבר לא אפשרי. זאת, משום שהן עובדות על חשמל תלת-פאזי, וככאלו הן מחייבות התקנה של מגן הברקים ישירות בלוח החשמל.
הטעויות שגורמות לנזק בכיריים מסוג אינדוקציה
לפני הכל, בטיחות: לעולם אל תניחו שום חפץ על הכיריים, גם כשאינן בשימוש
למעט כלי בישול ייעודיים, הימנעו מהנחה של חפצים על משטח הכיריים. זאת, משום שהן מגיעות לטמפרטורה גבוהה תוך זמן קצר מאוד, ועלולות להרוס את החפצים מבלי שתבחינו בכך שהכיריים פועלות. הדבר מסוכן במיוחד כשמדובר בחפצים דליקים, שיכולים להתלקח ולגרום לשריפה בבית.
תוך כדי בישול, הימנעו מהנחה של סכו"ם או כל כלי מתכתי אחר. אלו, מתחממים במהירות, ולכן יש להתרגל להניח אותם בצד, בזמן הבישול. עוד דבר שיש להיזהר להניח על הכיריים הוא כלי פלסטיק. אלו, עלולים לא רק להתעוות מהחום ולהיהרס, אלא גם לגרום לנזק לכיריים.
הרחיקו חפצים כבדים וחדים ממשטח הזכוכית של הכיריים. אלו, עלולים לגרום לשריטות ולשברים. כמו כן, הימנעו מאחסון של חפצים שעלולים להתלקח (תרסיסים למיניהם) במגירות האחסון הסמוכות למשטח הכיריים.
אחסנו פריטים בחוכמה במגירה שמתחת לכיריים: מעבר לכך שחשוב להימנע מאחסון חפצים דליקים במגירות שמתחת לכיריים, הרי שהמגירה שממוקמת ישירות מתחת לכיריים מחייבת משנה זהירות. אם תשימו בה חפצים קטנים או חדים, מגבות מטבח או מגבות נייר, אתם מסתכנים בכך שהם יכולים להישאב לכיוון המאוורר ולהרוס אותו ובכך להזיק לתהליך הקירור של הכיריים. הקפידו לשמור על מרווח של 2-3 ס"מ בין תוכן המגירה לנקודת הכניסה של מאוורר הכיריים.
הקפידו להשתמש רק בכלי בישול ייעודיים: מעבר לכך שעל כלי הבישול להיות כאלה הייעודיים לכיריים מסוג אינדוקציה, ודאו כי התחתית שלהם אינה מחוספסת. אחרת, הם עלולים לשרוט את משטח הזכוכית של הכיריים.
סכנת החלקה של הסירים: דאגו שתחתית הסירים תהיה יבשה לגמרי בזמן הבישול
לא רק שעל כלי הבישול להיות ייעודיים ולהתאים לכיריים מסוג אינדוקציה חשוב מאוד לדאוג שהתחתית שלהם יבשה לגמרי בזמן הבישול. לכן, לפני כל הפעלה נגבו היטב את משטח הכיריים.
נוזלים הנמצאים בין משטח החימום לכלי הבישול יכולים לגרום לסירים לזוז ממקומם ולהחליק מטה לכיוון הרצפה ולגרום לכוויות ולנזק לריצוף.
הקפידו לשמור על משטח הכיריים יבש גם בסיום הבישול והניקוי: בסיום הבישול והניקוי דאגו לא רק לנקות את משטח הכיריים עם סמרטוט, אלא גם לוודא שהמשטח יבש לגמרי. בכך, הכיריים יישארו נקיות ומבריקות לאורך זמן. אחרת, תגרמו לסימני אבנית עליהם שתתקשו להיפטר מהם.
בחרו בקפידה את חומרי הניקוי לכיריים: נזקים רבים נגרמים לכיריים רק בשל שימוש בחומרי ניקוי לא מתאימים. לכן, הקפידו לנקות את הכיריים מיד בסיום הבישול, וכך לא תגרמו לכתמים קשים שקשה להסיר. בכל מקרה, הקפידו על חומרי ניקוי מדוללים, שכן חומרי ניקוי מרוכזים עלולים להיות חזקים מדי ולגרום לנזק למשטח הכיריים.
גם חומרי ניקוי שמיועדים להסרת אבנית או לניקוי של תנורים או מדיחי כלים אינם מתאימים לניקוי כיריים מסוג אינדוקציה. אלו, יותירו סימנים על הכיריים. כמו כן, הקפידו לנקות עם סקוטש עדין, שכן כריות קרצוף אגרסיביות מדי ישרטו את משטח הזכוכית העדין של הכיריים. שריטות, שכמובן לא תוכלו להיפטר מהם.
הימנעו מניקוי הכיריים במכשירי ניקוי בלחץ גבוה
ניקוי הכיריים עם מכשירי ניקוי בקיטור עלולים לגרום להתחשמלות, ויש להימנע מהם. זכרו שמערכת ההפעלה של כיריים אלו היא חשמלית, והשילוב של מים וחשמל הוא קטלני ומסוכן מאוד. מעבר לנזק שיכול להיגרם לכיריים עצמם, אתם מסכנים את בטיחותכם ואת בטיחות יקיריכם.
שמרו על לוח הבקרה של הכיריים ועל המסגרת שלהן
בשונה מהאזור המיועד לסירים, הרי שלוח הבקרה אינו מיועד להתמודד עם מגע של כלי בישול חמים. לכן, הימנעו מלהניח כלים גדולים מדי בקרבת לוח הבקרה. שמרו גם על מסגרת הכיריים העדינה, מפני חפצים חדים או חומרי ניקוי גסים מדי. לכן, גם כשאתם מנקים את השיש שמסביב לכיריים, הקפידו לשמור על מרחק סביר מקצה משטח הכיריים. את הכיריים עצמם ואת המסגרת שלהם, בהחלט ניתן לנקות עם מים חמים ומעט סבון כלים. אין צורך בחומרי ניקוי חזקים יותר.
אל תנקו את הכיריים מיד בסיום השימוש: ככל שתידחו יותר את ניקוי הכיריים, כך הכתמים יהיו הרבה יותר קשים להסרה, יחייבו אתכם להשתמש בחומרים חזקים יותר, ולסכן אתכם בגרימת נזק למשטח, למבערים ולמצתים.
מה עושים: משתדלים לנקות את הכיריים בסיום כל שימוש בהם. איך? פשוט מאוד מכניסים את ניקוי הכיריים לצ'קליסט של הדחת הכלים. ממש כפי שלא תשאירו שבועיים סירים מלוכלכים על השיש, כך לא כדאי להשאיר כיריים מלוכלכות למשך זמן רב מדי.
שמן שקפץ, נוזלי בישול שגלשו על הכיריים, כל אלו ידבקו ובהפעלה הבאה של הכיריים רק ייצמדו יותר אל חלקי הכיריים השונים ויקשו עליכם להסיר אותם.
הטעות: שורטים את המשטח עם סקוטש גס מדי
סקוטש העשוי ממתכת או כל סקוטש גס אחר ישאיר את המבערים, את תומכי הסירים ואת משטח הכיריים מלא בשריטות. הנזק שיכול להיגרם הוא לא רק אסתטי, אלא גם לפגוע בשכבת הציפוי של החלקים השונים של הכיריים. לכן, אל תתעצלו ורכשו סקוטש עדין או מברשת רכה, ושפשפו בעדינות את שיירי המזון עם סבון כלים ומעט מים חמים.
הטעות: משתמשים בכיריים כשהם רטובים וגורמים לכתמי אבנית
בסיום הניקוי חשוב להקפיד לייבש היטב את כל חלקי הכיריים: את המעברים, את תומכי הסירים ואת כפתורי ההפעלה. מדוע? משום ששאריות אבנית שיישארו עליהם, ישאירו כתמים אם תחשפו אותם לחום.
הטעות: ניקוי עם יותר מדי מים גורם לקורוזיה
בשונה מספונג'ה יסודית שכוללת כמות גדולה של מים, הרי שאת הכיריים יש לנקות בזהירות. אחרת, כל המוסיף בהחלט גורע. הימנעו מכמות גדולה מדי של נוזלי ניקוי, והימנעו מניקוי שלהם בעזרת מנקי קיטור. אלו יכולים לגרום לחדירה של מים או של לחות אל החלקים הפנימיים של הכיריים. משם, הדרך לקורוזיה קצרה ומובטחת.
הטעות: ניקוי לא זהיר סביב כפתורי ההפעלה של הכיריים
הטעות הגדולה והנפוצה ביותר היא להשתמש בחומרי ניקוי חזקים סביב כפתורי ההפעלה של הכיריים. אלו, מוחקים את הסימון המוטבע עליהם, ומקשים עליכם לאתר את מיקום הלהבה שמפעיל כל כפתור.
נזק נוסף שיכול להיגרם עקב ניקוי לא זהיר של כפתורי ההפעלה הוא שימוש ביותר מדי נוזלים סביבם. אם נוזל כלהו חודר מתחת לכפתורים, הדבר גורם לנזק למערכת ההצתה, ומונע הפעלה תקינה שלהם.
הטעות: שימוש בחומרי ניקוי חומציים
גם חומרים ביתיים כמו מיץ לימון או חומץ, יכולים להשאיר כתמים שלא תוכלו להיפטר מהם. לכן, גם אם אתם עושים בהם שימוש, נקו אותם מיידית, ואל תשאירו אותם זמן רב מדי על המשטח או על שאר חלקי הכיריים.
מדריכים נוספים בנושא חשמלאים
לכל המדריכיםמחירון חשמלאים
המחירים כוללים מע”מ-
₪ 300-550איתור תקלת חשמל
-
₪ 1,000-1,550התקנת לוח חשמל חד פאזי
-
₪ 2,500-3,150התקנת לוח חשמל תלת פאזי
-
₪ 350-500החלפת מפסק ראשי בלוח
-
₪ 400-600החלפת ממסר פחת בלוח החשמל
-
₪ 350-450החלפת פקק בלוח
-
₪ 500-700התקנת נקודת חשמל - כולל חציבה
-
₪ 350-450הזזת נקודת חשמל
-
₪ 600-800התקנת מפסק פקט
תיקון קצר חשמלי: כל השלבים עד לפתרון
החשמל בבית קפץ? אנחנו נלווה אתכם כל הדרך לפתרון. מה עושים לפני שמזמינים חשמלאי מורשה, איך מתנהלים מולו וכמה עולה התיקון? כל התשובות לפניכם.
התקנת נקודות חשמל: כל מה שצריך לדעת
זקוקים להתקנת נקודות חשמל? אנחנו כאן בשבילכם. איך מתנהלים מול החשמלאי לפני העבודה ובמהלכה וכמה תעלה לכם התקנת נקודת חשמל? קבלו את כל הטיפים של המקצוענים.
תיקון שקע חשמלי: כל השלבים בדרך לפתרון
השקע שרוף או מקצר וצריך תיקון? המקצוענים כאן כדי ללוות אתכם עד לתיקון התקלה. מה עושים לפני שמזמינים חשמלאי, איך מתנהלים מולו וכמה תעלה לכם החלפת שקע? כל התשובות לפניכם.
תיקון מפסק של דוד שמש: כל השלבים בדרך לפתרון
מפסק הדוד הפסיק לעבוד? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד עד לפתרון הבעיה. מה עושים כשמפסק הדוד לא עובד, איך מתנהלים מול החשמלאי וכמה עולה החלפת מפסק לדוד? כל התשובות בפנים.
לכל התקלות ועבודות