מקפיאים ביתיים: עוברים למיינסטרים
עד לפני כמה שנים המקפיא הביתי היה חיה נדירה, מין מוצר מותרות שאפשר היה למצוא רק אצל עשירי הארץ. היום מקפיאים הם מוצרים הרבה יותר עממיים ומצויים בהרבה בתים. וכמובן שזה משפיע גם על המקפיאים המובנים במקררים
בכל מקרר ביתי ישנו מקפיא מובנה, לרוב בנפח של כשליש מהמקרר השלם. בשנים האחרונות יש מגמה של מעבר מעיצובי מקררים שכוללים מקפיא עליון, לכאלה עם מקפיא תחתון.
במקררים החדשים טמפרטורת המקפיא היא מינוס 18 מעלות צלזיוס, ואוויר קר שמגיע ממנו דרך מעבר מיוחד הוא זה שמקרר את שאר המקרר.
אגב, כדי להגיע לטמפרטורה המדוייקת שלו מקפיא בדרך-כלל יידרש לפעולה רצופה של יממה לערך.
בדורות האחרונים של המקפיאים כבר משולבות תכונות כמו הקפאה מהירה, בקרת טמפרטורה, מנגנונים מיוחדים לפיזור קור, וכמובן: תכונת הנו-פרוסט המפורסמת, שמבטיחה שלא יצטבר קרח במקפיא.
קחו את כל התכונות הללו ונתקו אותם מהמקרר - תקבלו מקפיא נפרד, שיכול לשמש בנוחות לאחסון של אוכל רב. חברם הטוב ביותר של אוהבי הבשר, שלא במפתיע.
מקפיא ביתי: קווים לדמותו
ישנם סוגים רבים של מקפיאים ביתיים, אבל רובם דגמים מאונכים ברוחב של 60-70 סנטימטר.
ההבדל העיקרי הוא בגובה, שיכול להיות פחות ממטר אחד או קרוב ל-2 מטרים, ומכתיב את מספר תאי ההקפאה.
הדגמים ה"נמוכים" יותר הם בנפחים של 100-150 ליטר וה"גבוהים" מגיעים עד 300 ליטר ויותר. ישנם גם דגמים שוכבים, מעטים, בנפחים של 600 ליטר ויותר.
מה מתאים לכם? ובכן, זה סובייקטיבי מאד. הדגמים הקטנים בדרך-כלל מספיקים לצרכים של משפחה ממוצעת.
אבל אם אתם חובבי בשר או אוהבים לקנות הרבה אריזות מבצע של "סנפרוסט", אולי תגיעו למסקנה שקטן עליכם 150 ליטר. דגמי ה-600 ליטר נפוצים בעיקר בתעשיית המזון.
איך תבחרו בדגם ספציפי? ובכן, יש כמה מותגים בתחום אבל עדיף לשים לב לא לשם שמתנוסס על המוצר אלא לבדוק מי החברה שעומדת מאחוריו, כמה אחריות מציעים לכם ועל מה. תיקון מקפיא עלול להיות עסק יקר.
איך שומרים על מקפיא
חשוב לא רק לקנות נכון אלא גם להשתמש נכון. את המקפיא מומלץ להציב בפינה מוצלת, הרחק ממכשירי חשמל שפולטים חום, עם מרווח של לפחות 10-15 ס"מ מהקיר מאחור ולפחות חמישה בצדדים.
השתדלו לא לדחוס את המקפיא יתר על המידה. עודף מצרכים עלות לגורם לכך שדלת המקפיא לא תיסגר ומוצרים יתקלקלו. עסק בכלל לא נעים.
גם ריחות במקפיא הם בעיה מוכרת ומתסכלת. הגורם מספר אחד להם הוא אחסון מוצרי מזון ללא עיטוף ואיטום מתאימים, ולכן כדאי להקפיד על זה. טיפ שעוזר לסילוק ריח, אם נוצר - לשים צלוחית עם אבקת קפה שחור.