מהן התקלות הנפוצות במערכת השקיה? לפניכם המדריך
לתקלות במערכת ההשקיה סיבות שונות: האבנית שבמים שגורמת לסתימות, התקנה רשלנית של המתזים וכמובן שגם בלאי טבעי. עלות תיקוני התקלות האלו זניחה, ביחס לנזק שיכול להיגרם לצמחים בגינה שלכם, שיכולים להתייבש. כמה יעלה התיקון? מה תוכלו לעשות בעצמכם? ומתי תצטרכו להחליף חלק מהרכיבים? כל התשובות במדריך
אמנם התקנת מערכת ההשקיה היא לא דבר זול במיוחד, בכל הנוגע לתיקונים של המערכת, הרי שהוצאות התחזוקה נמוכות יחסית.
הנזק הגדול, ייגרם דווקא לצמחים שלכם, שהם ההוצאה העיקרית בגינה. מעבר לעלות הגבוהה שלהם, הרי שיש לזכור גם את עלויות ההשקיה לאורך השנים. ברגע שצמח מתייבש, אתם מפסידים גם את עלות כל ההשקעה בו. לכן, כדאי מאוד לוודא מדי פעם את תקינות המערכת.
הטפטפות במערכת ההשקיה נסתמו
זו אחת התקלות הנפוצות במערכת ההשקיה, וכדאי לבדוק מדי פעם מקרוב את מצב הטפטפות. אחרת, תחשבו שאתם משקים את הצמחים, בעוד שבפועל, חלק מהם לא יזכו למים ויתייבשו. זה קריטי בעונה החמה, ובייחוד לאור כמות האבנית במים.
מעבר לסתימות שנגרמות בשל אבנית, יש גם סתימות שנגרמות משורשים קטנים בגינה.
מהו התיקון הנדרש? ישנן מספר אפשרויות.
ראשית, ניתן לנסות לפתוח את הסתימות.
שנית, ניתן להשאיר את הסתימות, אך לנעוץ בצינור טפטפות אחרות במקום.
שלישית, ניתן להחליף את אותו מקטע של הצינור שנסתם. החלפת צינורות היא הפתרון הטוב ביותר, ואחת לכמה שנים מוטב לעשות זאת, כך שמחליפים את כל קו הגינה מהברז (שליד מחשב ההשקיה).
המתזים או הממטירים נהרסו? תתקינו אחרים
עוד תקלה נפוצה היא בלאי של מתזים נהרסו. הסיבה העיקרית לבלאי שלהם היא התקנה לא נכונה של מתזים או ממטירים. אם הם לא מותקנים בגובה אפס, ברגע שדורכים עליהם, משתמשים בכלי עבודה לידם, משחקים בכדור או מכסחים את הדשא, הם נהרסים. לכן, בין אם אתם מתקינים אותם בעצמכם או שגנן עושה זאת, ודאו שהם אכן מותקנים בגובה אפס ולא בולטים מקו הקרקע.
סיבה נוספת היא בשל אבנית. רכיבים אלו בנויים מקפיץ שברגע שמצטברת בו אבנית בכמות גדולה, הוא פשוט נשבר או לא מסתובב בצורה תקינה. לכן, אם אתם רוצים שהם יחזיקו מעמד לתקופה של 5-10 שנים, הקפידו על התקנה מקצועית והתקינו סנן מים (פילטר) בשיבר הראשי, בכדי למנוע נזקים שנגרמים מהצטברות אבנית.
מהו התיקון הנדרש? אם אתם לא מחזיקים גנן לצורך תחזוקת הגינה, זה מסוג התיקונים שתוכלו בהחלט לעשות בעצמכם. כל שעליכם לעשות הוא להחזיק מלאי של כמה ראשי מתזים (כל אחד עולה כמה עשרות שקלים), ולהחליף את הפגום בחדש.
כמה יעלו תיקונים מסוג זה?
אם אתם לא מעוניינים להתעסק בתיקונים אלו בעצמכם, שכן זה מצריך לרכוש צינור, לבדוק את תקינות הטפטפות והמתזים ולהחליף אותם, תוכלו להזמין גנן לשם כך.
לרוב, לא תשלמו יותר מאשר עלות דמי ביקור, כשהתוספת היחידה למחיר תהיה עלות הרכיבים שהתקלקלו (לרוב, לא יותר מכ-200 שקל, לרכיבים שהתקלקלו).
פעמים רבות, כדאי להזמין גנן ליום עבודה בגינה, גם אם אינכם מחזיקים גנן בקביעות, שכן סביר להניח שעלות התיקונים תהיה כלולה בתמחור יום העבודה הגלובאלי.
כמה עולים תיקונים ותחזוקת גינה? למחירון המקצוענים לחצו כאן.
תקלה במחשב ההשקיה
מחשב ההשקיה (מכונה גם 'בקר השקיה') הוא רכיב שבסופו של דבר גם נשחק ותצטרכו להחליפו. בעבר, מחשבי השקיה היו עמידים יותר והחזיקו מעמד גם 25 שנים, אך לאור איכות הייצור כיום, לרוב תצטרכו להחליף אותם כל 10 שנים.
כדי לשמור עליהם לאורך זמן, כדאי לא ללחוץ בחוזרה על כפתורי ההפעלה. שימו לב שמחשב השקיה הוא רכיב יחסית, ומשתנה בהתאם לכמות ברזי ההשקיה שבמערכת. הוא יעלה כמה מאות שקלים, אך גם יכול להגיע לסכום של 1,000-1,200 שקל, עבור מחשב עם 6 ברזי השקיה.
כמה עולה התקנת מערכת השקיה? למחירון המלא לחצו כאן.