מארחים בחגים: כך תשמרו על הדשא הסינתטי

מארחים בחגים? אל תזניחו את הדשא. במדריך הבא נסביר איך שומרים על הדשא הסינתטי, איך מנקים אותו וגם, למה כדאי לנו להיפרד ממנגל גחלים? כל התשובות בפנים.

עוד במדריך
אל תשפכו על הדשא חומרי ניקוי חריפים נקו את הדשא מיד בתום האירוח גריל גחלים? תשכחו מזה והניקוז, מה איתו? מתכוונים לרכוש דשא? כמה טיפים

החגים מתקרבים ובאים אלינו לטובה, ואיתם גם האורחים שרק מחכים כבר לרבוץ בחצר על הדשא הסינתטי החדש שלכם.

במדריך הבא נסביר איך שומרים על הדשא הסינתטי, איך מומלץ לנקות אותו, איך לא מומלץ וגם, למה כדאי לנו להיפרד ממנגל גחלים? כל התשובות בפנים.

אל תשפכו על הדשא חומרי ניקוי חריפים

האורחים עזבו ואתם כבר מתכננים איך להתחרע על הבית ולקרצף אותו באמצעות חומרי הניקוי החריפים בשוק. זה אחלה, רק שאם אתם מתכוונים לגרוף את המים לדשא, אתם בבעיה.

אם אתם מבצעים שימוש בחומרי ניקוי חריפים כמו אקונומיקה, ובמידה ותגרפו את המים לדשא, הוא עלות לשנות את צבעו תוך מספר שניות.

בגינה שמתוכננת נכון, נהוג לשאיר שטח יעודי המחופה בטוף או חלוקי נחל, לשם אפשר לגרוף את המים. במידה ואין לכם שטח כזה, פשוט אל תגרפו את המים החוצה, אלא לעבר אחת מנקודות הניקוז שבאמבטיה או השירותים.

אם בכל זאת בחרתם לגרוף את המים לכיוון השדא והוא שינה את צבעו? לצערנו אתם יכולים לשכוח מהאחריות שנתן לכם היצרן, הוא פשוט לא יקח אחריות על זה.

שוטפים את הדשא? השתדלו להשתמש במים בלבד והימנעו משימוש בחומרי ניקוי, גם כי אין באמת צורך בסבון וגם כי זה עלול להזיק לדשא.

נקו את הדשא מיד בתום האירוח

אל תחכו ליום שאחרי האירוח, ודאגו לנקות את הדשא כשהאורחים עוזבים את ביתכם, אחרת הלכלוך פשוט יהפוך לצרה צרורה.

איך מנקים את הדשא משאריות האוכל ופירורי העוגה? רבים בוחרים לעשות זאת באמצעות ניקוי ראשוני עם מגרפת ברזל. לאורך זמן, מגרפת הברזל פשוט תפגע בסיבים של הדשא ותתלוש אותם. לכן, מומלץ מאד להימנע משימוש במגרפה כזו.

אז במה כדאי להשתמש? כיום השוק מציע מגוון פתרונות יצירתיים, כמו מברשות עם שיני פלסטיק או גומי, או אפילו מגבים חדשניים כשלצד המגב נמצא לו מטאטא גומי. בנוסף, גם מטאטא כביש יוכל לעשות את העבודה על הצד הטוב ביותר.

מה הפתרון האידיאלי? אם אתם חושקים בפתרונות קצת יותר מתקדמים, תוכלו להשתמש במפוח, אך לא לפני שאתם מוודאים שהוא עומד בעוצמת הרעש המותרת על פי חוק. בנוסף, תוכלו פשוט לשאוב את הדשא, כן, ממש כמו שטיח.

ודאו שאתם מנקים את הדשא מיד בתום האירוח, אחרת, הפירות ירקיבו עד שיווצר עובש שפשוט ישנה לכם את הגוון של הדשא.

גריל גחלים? תשכחו מזה

זה נכון שכיום השוק מציע מגוון סוגים של דשאים, כאלה המכילים חומרים מעכבי בעירה ומסייעים לו לעמוד בתנאי החום הקיצוניים של ישראל.

אך יחד עם זאת חשוב לציין, אם גחלים או בדלי סיגריות דולקים יפלו על הדשא, הסיבים שלו פשוט לא יוכלו לעמוד בחום הזה. לא משנה מה איכות הדשא, הסיבים שלו פשוט לא יעמדו בזה.

מה עושים? ראשית, פשוט לא משתמשים במנגל גחלים ובטח לא מאפשרים לאורחים לעשן על הדשא. גנן מקצועי יתכנן את החצר נכון וישאיר שטח יעודי ומרוצף לאירוח הכולל את השימושים שציינו.

על השטח הזה תוכלו להדליק גריל (גז, לא גחלים) ולאפשר לאורחים שלכם לעשן. כך, גם יהיה לכם קל יותר לנקות את האזור הזה ולא לגרוף את המים המלוכלכים לדשא.

והניקוז, מה איתו?

אז אם אתם מארחים בחגים, זו בדיוק ההזדמנות המצויינת עבורכם לבדוק את השיפוע של הדשא. למה? מפני שהשיפוע אחראי על הובלת המים לפתחי הניקוז שלו.

אם תחליטו לשטוף את הדשא (שלא לדבר על הגשמים הקרבים) והמים יעמדו, עלולות להיווצר שלוליות שיגרמו להתפתחות של עובש.

מה עושים? השיפוע הנכון עבור הדשא שלכם הוא בין 1-2 מעלות. אם אתם מזהים שלוליות, עליכם להזמין גנן מקצועי שירים את מרבדי הדשא (לא חייב את כולם) ויחפור בורות ספיגה שיאפשרו ניקוז נכון.

מתכוונים לרכוש דשא? כמה טיפים

הדגם הנפוץ ביותר בארץ הוא נפוליאון, הוא בהיר ולכן מתחמם פחות בשמש. הוא מגיע בארבעה גוונים, שלושה בצבע ירוק ואחד בצבע צהוב. הקיסר מגיע בשלושה צבעים של ירוק, כמו גם הקיסר טופ, שעמיד לאקלים הישראלי החם.

ככל שצפיפות הסיבים גבוהה יותר, כך הדשא יהיה איכותי יותר. לכן, אם אתם מתקינים דשא שמיועד לדריכה, ישיבה או משחק, התקינו דשא בעל צפיפות סיבים גבוהה.

כדאי להקפיד על חומרים המסננים קרינת UV ועמידים בפני בעירה. איכות החומר נגזרת ממספר משתנים: צבע המשטח, רכות, גובה וצפיפות הסיבים. מספר קבוצות הסיבים לתפר ורוך המשטח.

ניתן לתת כמה כללים למשתנים האלו: לרוב עדיפים הצבעים הבהירים שכן הכהים נוטים לדהות עם הזמן.

כך המרבד נראה פחות אחיד, גובה המשטח המומלץ לכל הפחות הוא 25 מ"מ כשהאיכותיים הם 44 מ"מ ובצפיפות תפרים של 8\3 אינץ`, כמו כן צפיפות הסיבים המומלצת היא 16.5 אלף למטר לכל הפחות.

מחירון גינון

המחירים כוללים מע”מ

תחזוקה קבועה לגינה: כל מה שצריך לדעת

צריכים תחזוקה שוטפת לגינה? אין בעיה, אנחנו נלווה אתכם צעד צעד. מה כוללת תחזוקה שוטפת לגינה, איך מתנהלים מול הגנן וכמה תעלה תחזוקה שוטפת לגינה? התשובות לפניכם.

התקנת דשא סינטטי: כל מה שצריך לדעת

צריכים להתקין דשא סינטטי? אנחנו כאן כדי ללוות אתכם שלב אחר שלב. איך בוחרים דשא סינטטי, איך מתנהלים מול הגנן וכמה יעלה לכם להתקין דשא סינטטי? כל התשובות בפנים.

הקמת גינה בבית פרטי או דירת גן: שלב אחר שלב

רוצים להקים גינה בבית פרטי או דירת גן? אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך. מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים גנן, איך מתנהלים מולו ומה המחיר של הקמת גינה בבית פרטי או דירת גן? כל התשובות לפניכם.

שתילת דשא מוכן: כל מה שחשוב לדעת

צריכים שתילת דשא מוכן? אנחנו נלווה אתכם לאורך כל הדרך. איך בוחרים דשא מוכן, איך מתנהלים מול הגנן וכמה עולה שתילת דשא מוכן? כל התשובות לפניכם.

לכל התקלות ועבודות

arrow