התקנת שער כניסה ידני: כל מה שחשוב לדעת
שער הכניסה לבית הינו פרט בטיחותי חשוב שהפך בשנים האחרונות לאלמנט עיצובי חשוב המשפיע על חזית הבית. אילו סוגי שערים ידניים קיימים, איך מתאימים את השער לכניסה וכמה זה עולה? הכל במדריך הבא.
שער הכניסה בבית כבר מזמן תפס את מקומו בין פרטי העיצוב השונים וכיום הוא חלק בלתי נפרד מחזות הבית. שער כניסה מרשים הפך להיות פופולרי והוא מותקן כמעט בכל בית.
שערי הכניסה עשויים חומרים שונים ומגוון הצבעים והעיצובים שלהם הוא אינסופי. מהו החומר המומלץ ביותר להתקנת שער כניסה לבית ומה משפיע על עלות העבודה?
מה תפקידו של שער הכניסה לבית?
שער הכניסה הוא האלמנט הראשון שנפגוש בחזית הבית. הוא חשוף לשכנים ולמבקרים שלו ויש לו תפקיד כפול: מצד אחד, מהווה חוצץ בין הרחוב לבין הבית ומקנה הגנה וביטחון. ומצד שני, משמש הצצה לסגנון עיצוב הבית שלנו. שער כניסה גדול ומרשים מספק למבנה מראה טוב וחזק.
סגנונות העיצוב רבים ומגוונים והאפשרויות כמעט אין סופית אך, לפני שנבחר את צורת הגימור האהובה עלינו, שתספק לנו את המראה המהודר, חשוב לשים לב גם לסוג החומר ממנו עשוי השער, לסוג הצביעה שלו ולסוג הפתיחה שלו ולהתאים הכל לגרים בבית.
אילו סוגי שערים ידניים קיימים?
כאשר מדובר על שערי כניסה ידניים, נבדיל בין שני סוגי שערים עיקריים אותם מומלץ לבחור על פי סוג הקרקע, נוחות המשתמשים והתקציב.
1. שער נגרר: בשער זה, הפתיחה היא באמצעות מערכת גלגלים והוא נגרר לאחד הצדדים בעת הפתיחה בדומה לדלת הזזה. היתרון המשמעותי בשער זה הוא החיסכון במקום ואופי פתיחתו שנע במקביל לגדר ולא מפריע לקיים מסביבו בעת הפתיחה והסגירה. החיסרון הבולט שלו הוא שניתן להתקין אותו על גבי קרקע מישורית ועל מסילה ייעודית שמתאימה למישור בלבד. ואם בכל זאת תרצו להתקין את השער ואין לכם קרקע מישורית – תוכלו לבחור בשער קונזולי שיהיה מסיבי יותר (ויקר פי 2 משער נגרר) שמסוגל להתגבר על מגבלות הקרקע.
2. שער ציר: שער צירים מדמה פתיחה של דלת רגילה באמצעות שני צירים שממוקמים משני צידי הכנף או הכנפיים שלו (החלק שנפתח ונסגר). שער צירים פחות רגיש לתנאי השטח וניתן להתקין אותו כמעט על כל קרקע. חסרונותיו יהיו גודל השער האפשרי להתקנה (לא יכול להיות גדול מידי) כיוון והצירים לא יצליחו לשאת את משקלו. ואופן פתיחת השער שדורשת מקום רב כדי לאפשר תנועה חופשית של הכנף בעת פתיחת וסגירת השער.
איך תתנהלו נכון מול מתקין השערים?
לפני שאתם מזמינים את מתקין השערים לעבודה, חשוב שתעברו על שני דברים שייסיעו לכם בהתקנה נכונה ומותאמת של שער הכניסה החדש. תחילה, בקשו מהמתקין ביקור מקדים בדירה שלכם. במסגרת הביקור, וודאו שהוא מודד את השטח בו יותקן השער, יבדוק את סוג הקרקע (כדי להתאים לכם את השער הנכון והיעיל ביותר עבורכם) ועל מנת שידע להעריך את מורכבות העבודה (שלבסוף, תשפיע ישירות על המחיר). במידה ובחרתם בשער שעשוי מברזל, וודאו שהוא עובר תהליך של גלוון. תהליך זה, הוא בעצם ציפוי של השער באבץ ששומר עליו מפני חלודה ונזקים לאורך שנים.
מה עלול להשפיע על עלות ההתקנה?
שיטת התמחור של התקנת שער כניסה לבית נעשה בדרך כלל לפי מטר רבוע, ומשתנה בהתאם לגלוון, צביעת השער ועיצובו. גורם נוסף שמשפיע על המחיר יהיה התקנת השער וככל שההתקנה קשה ומורכבת יותר עבור בעל המקצוע, מחירו של השער כולו יתייקר בהתאם.
כאשר נתייחס לסוג הגלוון, נראה שיש שני סוגים- חם או קר. גלוון חם נמצא איכותי ויעיל במיוחד והוא יכול לשמור על שער הכניסה לזמן רב כיוון שיש בו שכבת אבץ עבה שמצליחה להגן על הברזל. החיסרון מגיע מכך שישנם רק מספר מקומות מוגבלים שיכולים לעשות גלוון חם ולכן, עלות העבודה מתייקרת ביותר מ-50%. גלוון קר לעומת זאת, לא נעשה במקומות מסוימים והוא זמין יותר כך שמחירו הופך להיות זול יותר בצורה משמעותית. גלוון קר, נחשב לפחות עמיד כיוון ויש בו שכבת אבץ דקה יותר ולכן, שכבת ההגנה נמוכה יותר בעמידותה.
צביעת שער הכניסה הוא השלב האחרון בהתקנה וזה שיוסיף את החן לחזית החדשה בבית שלכם. את השער ניתן לצבוע בכל צבע וגוון לבחירתם אך ההבדל יהיה בשיטה בה ייצבע השער. צביעה בריסוס, נעשית על ידי המסגר ומייצרת שכבת צבע דקה שעלולה להתקלף לאחר מספר שנים. לכן, יהיה צורך לחדש אותה. לעומת צביעה בתנור, שתהיה אומנם יקרה יותר אך תהיה עמידה לטווח ארוך במיוחד בשל היצמדותה ההרמטית לשער. בשיטה זו, השער מוגן גם מקילופים ודהייה של הצבע עם הזמן.
ולבסוף, סוג העיצוב של שער הכניסה כמו לדלת הכניסה לבית קיים מגוון אין סופי של עיצובים וטקסטורות ותוכלו לבחור בין שער כניסה אטום, שער כניסה המשלב בתוכו זכוכית או שער המעוצב כסורגים. חשוב לקחת בחשבון שהמחיר יתייקר וישתנה בהתאם לסוג העיצוב והחומרים המשולבים בו.
ומה לגבי אחריות?
לרוב, אחריות על התקנת שער כניסה מברזל תנוע בין שנה לשנתיים, כאשר על שער חשמלי נהוג לתת אחריות שנעה בין שנתיים לשלוש שנים.
כדאי לדעת: האחריות לא מכסה נזקים שנגרמו לשער משימוש לא נכון, אי הקפדה על הוראות בטיחות ואסונות טבע.