התקנת שער חשמלי לחניה: כל מה שצריך לדעת
מה חשוב לדעת על התקנת שער חשמלי?
התקנת שערים חשמליים בחניון בבניין משותף מתבצעת לרוב במסגרת הבנייה, בניגוד למחסום חשמלי שניתן להתקין בקלות בכל שלב. שערים חשמליים מגיעים בכל מיני סוגים, גדלים וחומרים (ברזל או אלומיניום): חד-כנפי או דו-כנפי, מתקפל, נגרר, מתרומם, פאנלים או גלילה.
את השערים ניתן לפתוח דרך שלט ייעודי או דרך הנייד, פתרון שמאפשר ניהול ומעקב על הרשאות הכניסה ופתיחה מרחוק. יש גם אופציה יקרה יותר: פתיחה באמצעות מצלמות שסורקות את לוחית הרישוי של הרכב.
חשוב לציין - האחריות וההוצאות על תיקון ותחזוקת השער החשמלי מוטלות על ועד הבית או חברת הניהול.
צריכים התקנת מחסום חשמלי לחניה? הזמינו מתקין שערים מקצועי בפיקוח המקצוענים.
איך מתנהלים מול מתקין שערים?
בדקו אם יש צורך בהיתר בנייה
התקנת שער חשמלי מחייבת במקרים מסוימים היתר בנייה מהרשות המקומית, בעיקר כשהוא נפתח לכיוון המדרכה. לכן חשוב לברר מראש עם הרשות המקומית לגבי חוקי העזר העירוניים בעניין, ובמקרה הצורך להגיש בקשה להיתר. אם אין עיכובים יוצאי דופן, ההיתר אמור להגיע תוך מספר שבועות.
דרשו ביקור מקדים
כדי שמתקין השערים יוכל למדוד את השער ולהעריך את מורכבות העבודה, הוא צריך להגיע לביקור מקדים. לפי תוואי השטח הוא גם יוכל לסייע בנוגע לסוג השער הנדרש והמתאים.
במסגרת הבדיקות והמדידות בביקור המקדים, מתקין השערים יוכל לדעת אם יש צורך בהתקנה של תשתית או נקודת חשמל. במקרה שכן, הזמינו חשמלאי מורשה שיבצע את העבודה בתיאום עם המתקין.
ודאו שהברזל מגולוון
במקרה שאתם בוחרים שער חשמלי שעשוי ברזל, ודאו שהוא עבר תהליך של גילוון – ציפוי אבץ נגד חלודה ששומר עליו למשך שנים. בשלב הסופי צובעים את הברזל בתנור.
ודאו שיש אחריות על השער
על שער חשמלי נהוג לקבל בין שנתיים לשלוש שנות אחריות, כאשר על המנוע מקבלים עד חמש שנות אחריות. ודאו זאת מראש ודרשו שזה יצוין על החשבונית.