כל המידע על סוגי הגבס השונים
כאשר מדברים על גבס, רובנו מתכוונים לחומר הבנייה הלבן, שמשמש לעבודות שונות בתוך הבית. אך, כדאי לדעת שגם לגבס סוגים וצבעים שונים. מהם ההבדלים והיכן מומלץ להשתמש דווקא בסוג אחר? כל התשובות.
השימוש בגבס נפוץ בענף השיפוצים והבניה הקלה והסיבות לכך רבות ומגוונות. הוא קל להרכבה ולהריסה בעת הצורך, הוא זול יחסית, נח מאד לעבודה ומתאים לחדרים רטובים כמו המטבח והאמבטיה.
הגבס הלבן גם חסין מאש ועמיד למים. ולכן, ניתן להשתמש בו ליצירת נישות, פינות חדשות, קירות ומחיצות בכל חללי הבית. אך מעבר לגבס הלבן, קיימים סוגים נוספים כמו גבס ירוק ואדום.
מהו גבס חסין אש?
הגבס האדום - ורוד, הוא גבס חסין אש כאשר ישנן מספר דרגות שונות של דרגות עמידות משתנות. השימושים המומלצים ביותר לגבס האדום הם במטבחים, בסלונים בהם יש קמין (אח), במסדרונות שיכולים לעכב את התפשטות האש לשאר החדרים במקרה של שריפה, במשרדים, מפעלים ומסעדות. חשוב לציין, כי השימוש בגבס האדום הוא על פי המלצה ואין תקן מחייב. לכך.
מהו גבס עמיד למים?
הגבס שהינו עמיד במים הוא הגבס הירוק. רמת העמידות אינה באופן מוחלט ולכן, לא ניתן להשתמש בחומר זה לבניית קירות חיצוניים לדוגמה, אבל השימושים היעילים בו יהיו בחדרי שירות בהם יש מכונת כביסה, בחדרי השירותים והאמבטיה ובסמוך לכיורים השונים בבית. ישנן אפשרויות נוספות ומעט יקרות יותר לבנייה קלה בחדר האמבטיה והן שימוש בצמנטבורד או לוחות אקווה-פאנל. בניית קיר בלוקים תעלה אפילו יותר אך, תהיה עמידה יותר ללחות ורטיבות.
גבס בבנייה חיצונית
סוג נוסף של גבס המשמש לבנייה של קירות חיצוניים, הוא הגבס הכחול. הגבס הכחול, הוא בעצם שילוב של הגבס האדום יחד עם הגבס הירוק ולכן, הינו בעל עמידות גבוהה למים ולאש. לוחות הגבס נמדדים לפי העובי ולכל שימוש, חשוב להתאים את העובי המתאים. באמבטיה למשל, נהוג להשתמש בלוח של 10 מ"מ ואילו להנמכת תקרה ייעשה שימוש בעובי של 12 מ"מ. הלוח הדק ביותר הוא גבס לבן רגיל, שעוביו כ-6 מ"מ כאשר לוחות הגבס הירוק מגיעים גם לעובי של 24 מ"מ.