בניית ממ"ד: כל מה שחשוב לדעת

חושבים להוסיף ממ"ד בבית? בתקופה ביטחונית מורכב זו, יש עלייה של עשרות אחוזים בפניות של אזרחים לקבלת היתר לבניית ממ"ד בבניינים משותפים ופרטיים. מתי מומלץ לבנות ממ"ד ואיך מקבלים את האישור המתאים? כל התשובות.

עוד במדריך
מתי מומלץ לבנות ממ"ד? האם צריך לקבל היתר לצורך בניית ממ"ד? כמה זמן לוקח לקבל היתר לבניית ממ"ד? איך בונים ממ"ד ומה השלבים העיקריים? כמה עולה לבנות ממ"ד בבית? מה עושים כשאי אפשר לבנות ממ"ד?

בעולם בו איומים ביטחוניים הולכים ומתגברים, בניית ממ"ד (מרחב מוגן דירתי) הפכה לצורך קיומי עבור כל משפחה בישראל. הממ"ד מעניק הגנה חיונית מפני התקפות טילים ומאפשר לכם ולמשפחתכם ליהנות משלווה וביטחון גם בזמנים קשים.

במדריך הבא נסביר מתי מומלץ לבנות ממ"ד, האם צריך לקבל היתר לצורך בניית ממ"ד וכמה זה עולה? כל המ שצאתם צריכים לדעת על בניית ממ"ד בבית.

מתי מומלץ לבנות ממ"ד?

לפני שנתחיל חשוב לציין שבבנייה חדשה התקן קובע כי הקבלן מחוייב לבנות מרחב מוגן דירתי, כך שבעבור מי שרוכש בית חדש אין פה בכלל דילמה.

יחד עם זאת, אם אין לכם ממ"ד בבית, אנחנו מניחים שהמציאות הבטחונית של היום דוחקת בכם לבנות ממ"ד כמה שיותר מהר, ולכם חשוב שתקראו קודם את כל הטיפים החשובים בנושא.

יש מקרים שבהם המקלט העירוני ממוקם בקרבת הבית, כך שבמצב כזה לא בטוח שאתם חייבים לבנות ממ"ד. יחד עם זאת, אם אתם אנשים מבוגרים שלא מספיקים להגיע למקלט בטווח ההתראה המוגדר באזורכם, אין לכם ברירה אלא לבנות ממ"ד בתוך הבית שלכם.

האם צריך לקבל היתר לצורך בניית ממ"ד?

החוק מתייחס לבניית מ"ד בשני מקרים, בית חדש או תוספת בנייה לבית קיים. כפי שציינו, אם מדובר בבית פרטי או בניין חדש, בניית הממ"ד חייבת להתבצע כחלק מתכנית הבנייה המקורית. כלומר, אתם ניגשים עם תכנית הבנייה של הבית לעירייה ודורשים לקבל היתר כחלק מהתכנית המקורית, שזה כמובן המקרה הפשוט ביותר.

לעומת זאת, אם מדובר בתוספת בנייה בבית קיים, המקרה הנוכחי יוגדר כהרחבה. במצב כזה, אתם צריכים להחזיק בתכנית הרחבה שכוללת את ההיתר לתוספץ של בניית ממ"ד כדי לקבל את ההיתר המיוחל.

חשוב לציין - במקרה של בניית ממ"ד בבניין משותף שלא כחלק מתכנית המיגון של המדינה אלא באופן פרטי, תצטרכו להשיג הסכמה של לא פחות מ- 60% מצד שאר הדיירים בבניין, רוב לא פשוט בכלל להשגה.

כמה זמן לוקח לקבל היתר לבניית ממ"ד?

ברוב המקרים תהליך קבל היתר לבנית ממ"ד אורך כחצי שנה. יחד עם זאת חשוב לציין, אנחנו נמצאים בתקופה בטחונית רגישה מאוד שבה עומס הבקשות לקבלת היתר לבניית ממ"ד הוא פשוט מטורף. לכן, כמה שזה נשמע מוזר, סביר להניח שדווקא בתקופה בטחונית מורכבת זו יקח לכם יותר מחצי שנה לקבל את ההיתר המיוחל.

איך בונים ממ"ד ומה השלבים העיקריים?

לפני הכל חשוב שתדעו שבניית ממ"ד היא לא עבודה של יום אחד, מדובר בעבודה מורכבת שדורשת תכנות מוקפד וגם אורכת לא מעט זמן.

שלב ראשון - בשלב הראשון אתם צריכים ליצור קשר עם קונסטרוקטור שיבצע עבורכם את כל התכנון הדרוש של בניית הממ"ד. המטרה במהלך הזה היא להבטיח שהממ"ד שאתם רוצים לבנות יעמוד בכל תקני הבטיחות הדרושים, בסופו של דבר הוא צריך לשמור ולהגן עליכם.

בנוסף, הקונסטרוקטור הוא זה שיגיש עבורכם את הבקשה להיתר מטעם העירייה, זה יחסוך לכם לא מעט זמן והתרוצצות ולמעשה יקצר עבורכם את התהליך הסבוך הזה.

שלב שני - בשלב השני קבלן השיפוצים יכנס למעשה לעבודה ויתחיל לבצע את יציקות הבטון שיהוו את הבסיס עבור בניית הממ"ד. את היציקה קבלן השיפוצים יבצע על גבי רשת ברזל ייעודית שלמעשה תהווה את הרצפה של הממ"ד.

שלב שלישי - בשלב הבא, לאחר שכל היציקות מוכנות ומהוות בסיס איתן, קבלן השיפוצים יבצע את יציקת הממ"ד עצמו. אז אולי זה נשמע בומבסטי ומורכב, אך האמת היא שהממ"ד מגיע בחתיכה אחת מוכנה וכל מה שנותר לקבלן השיפוצים הוא ליצוק אותו על גבי הרצפה שהתייבשה. על מנתשכל היציקה תתייבש יש להמתין מספר ימים בודדים לפני שפונים לשלב הבא, שהוא השלב של קירוי הממ"ד.

שלב רביעי - בשלב הזה יוצקים למעשה את שכבת התקרה של הממ"ד. התקרה עצמה בנויה מיציקה אחת שלמה של בטון שאותה מניחים על גבי מסגרת הממ"ד.

שלב חמישי - בשלב זה יש להשלים את כל עבודות החשמל שצריך לבצע בתוך הממ"ד. ברוב המקרים, קבלן השיפוצים הוא זה שיספק עבורכם חשמלאי מוסמך ומורשה שיבצע את העבודות הללו, כחלק מהפרויקט הגדול כולו. החשמלאי ידאג כמובן להתקין נקודות חשמל חדשות בממ"ד ויחבר אותו לתשתית החשמל הקיימת של הבית.

שלב שישי - בשלב זה עושים את כל הגימורים הנדרשים ומחפים את הממ"ד מבחוץ באמצעות טיח המכיל חומרים מבודדים על מנת שהממ"ד יהיה מבודד מחום ומקור ככל שניתן. לאחר שלב הטיח קבלן השיפוצים יצטרך לבצע גימורים נוספים, כמו התקנת דלת תקנית, התקנת חלון תקני, התקנת תריסים נוחים לשימוש, ריצוף ועוד.

כמה עולה לבנות ממ"ד בבית?

עלות בניית ממ"ד משתנה בהתאם לגודל שלו ולכמות הדירות שמשתתפות אתכם בפרויקט. עלות ממוצעת של בניית ממ"ד בשטח של 12 מ"ר הוא כ- 120,000 ש"ח. לעומת זאת, עלות ממוצעת של בניית ממ"ד בבית פרטי בגושל זהה היא כ- 160,000 ש"ח.

נכון, מדובר בהוצאה לא קטנה בכלל, מה שכן חשוב שתדעו שבמידה ואתם מתכוונים למכור את הבית בעתיד, בניית ממ"ד תעלה את הערך של הבית שלכם בצורה משמעותית מאוד.

מה עושים כשאי אפשר לבנות ממ"ד?

במידה ואין לכם את האפשרות לבנות ממ"ד בבית, אתם יכולים ללכת על הפיתרון הקל של הצבת מיגונית. אנחנו מדברים כמובן רק על מקרים של בית פרטי והצבת מיגונית בחצר ולא על בניינין משותפים.

מיגונית היא למעשה מרחב מוגן והיא בנויה מבטון מזויין. מה שכן, חשוב לציין שהיא לא מהווה תחליף לממ"ד התקני אלא רק כתחליף. מטרת המיגונית היא לצמצם את הנזק כתוצאה מהדף או רסיסים והיא בהחלט יכולה להוות עבורכם פתרון הולם, בטח ובטח אם אין לכם מקלט ציבורי בקרת מקום.

גם הצבת מיגונית כרוכה בהיתר מטעם העירייה, אך מדובר בתהליך קצר יותר ביחס לבניית ממ"ד תקני. את המיגונית משנעים כמקשה אחת לחצר הבית באמצעות מנוף ייעודי ופשוט מציבים אותה במקום הנוח עבורכם.

מחירון שיפוצים

המחירים כוללים מע”מ

שיפוץ כולל של הבית: כל השלבים והמידע 

צריכים עזרה עם שיפוץ בבית? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים שיפוצניק, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה שיפוץ כללי של הבית? כל מה שחשוב לדעת.

שיפוץ חלקי בבית: כל השלבים והמידע בדרך לשיפוץ

צריכים עזרה עם שיפוץ בבית? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים שיפוצניק, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה שיפוץ חלקי בבית? כל מה שחשוב לדעת.

הדבקת ריצוף: כל מה שחשוב לדעת

זקוקים להדבקת ריצוף? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד בכל תהליכי ההתקנה. איך מתנהלים מול השיפוצניק לפני העבודה ובמהלכה וכמה עולה הדבקת ריצוף? כל התשובות בפנים.

צביעת דירה: כל מה שצריך לדעת

צריכים לצבוע את הדירה ואין לכם מושג מאיפה להתחיל? אל תדאגו, אנחנו נלווה אתכם צעד צעד. איך מתנהלים מול הצבעי לפני העבודה ובמהלכה וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות לפניכם.

לכל התקלות ועבודות

arrow