התקנת חימום נכון בבריכה יגביר מצד אחד את ההנאה שבשימוש ובנוסף, תתרום לשמירה על איכות המים ותפחית את התפתחות האצות והבקטריות.
מהם הגורמים אותם צריך לקחת בחשבון כשרוצים לחמם את הבריכה הביתית, אילו אפשרויות חימום קיימות ומתי כדאי לשקול חימום רצפתי? כל התשובות במדריך הבא.
הגורמים שצריך לקחת בחשבון לפני התקנת החימום
קיימות שיטות שונות לחימום הבריכה הביתית, החל מהתקנת גופי חימום חשמליים ומשאבות חום ועד כיסוי הבריכה מבחוץ עם מגן אפקטיבי. כך או כך, את דרך החימום הטובה ביותר עבורכם תצטרכו לבחור תוך התחשבות בשלושה גורמים עיקריים:
גודל הבריכה: כמות המים בבריכה, מהווה גורם משמעותי מאוד גם לעניין החימום. למעשה, חימום של בריכה שגודלה יותר מ-10 קוב מים ידרוש אמצעי חימום מאסיבי יותר לעומת חימום של בריכה קטנה יותר.
אופי השימוש: כאשר נבחר את סוג החימום, נצטרך לקחת בחשבון את הימים שבהם טמפרטורת המים תהיה נמוכה במיוחד. לא כל המערכות יודעות להתמודד עם טמפרטורה נמוכה ולכן, חשוב לבחון זאת מראש.
צריכת החשמל: התקנת חימום לבריכה הביתית תהווה מקור נוסף לצריכת חשמל בבית. לא בכל מקרה המחיר הנמוך של המערכת ישפיע על חיסכון בחשמל. לעיתים, התקנת מכשירים יקרים יותר יהיו יותר אפקטיביים גם בפעולת החימום וגם יצליחו לחסוך את כמות צריכת החשמל עם הפעלתם.
מבפנים או מבחוץ: כיסוי סולרי או גוף חימום
בחירה בכיסוי סולרי לבריכה, תראה כמו ניילון כחול ורחב שצף על גבי מי הבריכה. הכיסוי יכול לקלוט את קרינת השמש ולפלוט אותם ישירות לתוך המים, כאשר פליטת החום מתבצעת דרך בועות היוצאות מתוך הכיסוי. יחד עם זאת, הכיסוי יודע לשמור על טמפרטורת המים ומונע את האידוי שלהם.
שכן, יש לקחת בחשבון שכיסוי סולרי לא יכול לפעול כאמצעי החימום העיקרי ולמעשה, קשה לו לפעול לבדו בחימום אינטנסיבי. שכן, תוכלו בהחלט לשלב אותו עם אמצעי חימום נוסף וכך לשמור על טמפרטורה יציבה לאורך זמן.
מחיר הכיסוי הסולרי משתנה בהתאם לעובי שלו כאשר העובי הממוצע הוא כ-600 מיקרון. הכיסוי נמכר לפי מטרים רבועים כשהוא מיועד לכיסוי מלא של כל שטח הבריכה.
בחירה בגוף חימום לבריכה, היא בעצם בחירה במערכת שנמצאת בתוך מי הבריכה ולא מעליה, היודעת לחמם את המים באמצעות חשמל. גופי החימום מגיעים בגדלים שונים המתאימים לסוגי הבריכות הקיימות ולרוב, יתאימו לבריכות קטנות ולימי הקיץ בעיקר כיוון שהן יכולות להעלות את טמפרטורת המים במעלות בודדות.
בנוסף, כדי שגוף החימום יעבוד בצורה יעילה, על טמפרטורת המים להיות לפחות 20 מעלות. ובניגוד למשאבת החום, גוף החימום מונח ממש בתוך המים ומכאן, חשוב מאוד להקפיד על גוף חימום בעל תו תקן בטיחותי ועל בדיקת תקינות המוצר מבעוד מועד.
בעזרת משאבת חום או בעזרת חימום תת רצפתי
אמצעי חימום נוספים אותם תוכלו לשלב בבריכה הביתית שלכם, היא משאבת החום, המחממת את מי בריכה על ידי פעולת יניקה ופליטה. למעשה, המערכת פולטת את הקור מהמים ומפיקה ממנו חום פנימי ישירות לתוך המים. מערכת זו, חסכונית ולא צורכת כמות חשמל גדולה במיוחד.
המשאבה דומה מעט למנוע של מזגן, אך היא ממוקמת בתוך חדר התפעול של הבריכה ולכן, התקנתה לא תפגע בנראות הכללית של הבריכה ובאסתטיקה. המשאבה, מתחברת באופן ישיר למשאבת הסירקולציה הקיימת כשהיא ניתנת לכיוון הטמפרטורה המתאימה לכם. למשאבה, תרמוסטט ייעודי שיודע להפסיק את פעילות החימום בהגעה לטמפרטורה שהוגדרה לו מראש.
רכישת משאבת החום והתקנתה, יהיו היקרים ביותר מבין אמצעי החימום הקיימים בשוק. אולם, חשוב לקחת בחשבון את היותה חסכונית בחשמל לעומת אמצעי החימום האחרים ואת התאמתה לכל עונות השנה.
אפשרות נוספת, היא התקנה של מערכת חימום תת רצפתי, שתתאים בעיקר לאלו שכבר מחזיקים מערכת כזו בתוך הבית. במצב כזה, המשאבה תתחבר ישירות למשאבת החום הביתית בעזרת מחליף חום שיווסת את הטמפרטורה גם בבריכה הביתית.
שכן, יש לקחת בחשבון שלא תוכלו להפעיל בו זמנית את שני סוגי החימום ולכן, החיסרון המוביל של השיטה היא בחירה בין חימום הרצפה לבין חימום הבריכה. כך, שאם אתם מתכננים לחמם את הבית ואת הבריכה במקביל בעונת החורף, כדאי לשקול אמצעי חימום אחר.
כך תשמרו על מערכת החימום בבריכה לאורך זמן
כדי לשמור על תקינות מערכת החימום בבריכה הביתית, חשוב לבצע פעולות תחזוקה קבועות. תחילה, חשוב לנקות את המסנן של משאבת החימום לפחות פעם בחודש וזאת על מנת למנוע הצטברות של לכלוך שעלול לפגוע ביעילות החימום ולגורם לה להתאמץ שלא לצורך.
בנוסף, מומלץ לבדוק אחת לתקופה את רמת המים בבריכה ולוודא שהיא מכסה את גוף החימום. במקרה שלא, עלול להיגרם נזק למערכת. חשוב גם לכייל את התרמוסטט באופן סדיר ולוודא שהוא מציג את הטמפרטורה הנכונה.
מדריכים נוספים בנושא שיפוצים
לכל המדריכיםמחירון שיפוצים
המחירים כוללים מע”מ-
₪ 90-110פירוק ריצוף
למטר רבוע
-
₪ 50-80פירוק קרמיקה
למטר רבוע
-
₪ 95-105פירוק קירות גבס
למטר רבוע
-
₪ 150-250פירוק כיור
-
₪ 150-250פירוק אסלה
-
₪ 200-250הדבקת ריצוף
למטר רבוע
-
₪ 400-450התקנת ריצוף על חול
למטר רבוע
-
₪ 600-700הדבקת קרמיקה על קיר
למטר רבוע
-
₪ 50-70חידוש רובה
למטר רבוע
שיפוץ כולל של הבית: כל השלבים והמידע
צריכים עזרה עם שיפוץ בבית? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים שיפוצניק, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה שיפוץ כללי של הבית? כל מה שחשוב לדעת.
שיפוץ חלקי בבית: כל השלבים והמידע בדרך לשיפוץ
צריכים עזרה עם שיפוץ בבית? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. מה חשוב לעשות לפני שמזמינים שיפוצניק, מה חשוב לבדוק מולו וכמה עולה שיפוץ חלקי בבית? כל מה שחשוב לדעת.
הדבקת ריצוף: כל מה שחשוב לדעת
זקוקים להדבקת ריצוף? אנחנו נלווה אתכם צעד צעד בכל תהליכי ההתקנה. איך מתנהלים מול השיפוצניק לפני העבודה ובמהלכה וכמה עולה הדבקת ריצוף? כל התשובות בפנים.
צביעת דירה: כל מה שצריך לדעת
צריכים לצבוע את הדירה ואין לכם מושג מאיפה להתחיל? אל תדאגו, אנחנו נלווה אתכם צעד צעד. איך מתנהלים מול הצבעי לפני העבודה ובמהלכה וכמה זה יעלה לכם? כל התשובות לפניכם.
לכל התקלות ועבודות