אין עשן בלי אש: כל מה שצריך לדעת על התקנת קולט אדים למטבח

עם ארובה או בלי? מה ההבדל בין מסנן קבוע למסנן חד-פעמי ומדוע כדאי לבחור את הקולט עוד לפני שמתכננים את המטבח? רמז: כדי שלא תיאלצו להתפשר ולהתחרט שלא בדקתם קודם. כל מה שחשוב לדעת על התקנת קולט אדים למטבח במדריך זה.

עוד במדריך
עם ארובה ובלי ארובה: סוגי קולטי המטבח הקיימים עוצמת הרעש, העיצוב והצבע: כך תבחרו נכון את קולט האדים למטבח תחזוקה שוטפת: כך תשמרו על קולט האדים לאורך זמן

התקנת קולט אדים, היא פתרון יעיל במיוחד, שמקטין משמעותית את העשן, אדי הבישול וריחות הטיגונים הכבדים. בעידן שבו המטבח והסלון קרובים מתמיד, הדבר משפיע על חוויית המגורים בכלל הבית.

ישנם מספר סוגים של קולטי אדים ולכל אחד, מאפיינים שונים והתקנה שונה. אילו סוגי קולטים קיימים, איך מתכננים נכון את התקנת הקולט ואילו פעולות תחזוקה ישמרו על קולט האדים לאורך זמן? המדריך המלא לפניכם.

עם ארובה ובלי ארובה: סוגי קולטי המטבח הקיימים

כאמור, קיימים סוגים שונים של קולטי אדים למטבח, כך שלפני שאתם מזמינים את המתקין, חשוב שתכירו את ההבדלים שבין הקולטים השונים ותתאימו אותם לצרכים ולאופי המטבח שלכם.

הסוג הראשון, הוא קולט אדים בעל ארובה שאליה מתחבר הקולט עצמו. ההתקנה במקרה הזה תהיה מהתקרה. קולט בעל ארובה, מתאים למטבחים שבהם הכיריים לא נמצאות מתחת לארונות מטבח, היות שהקולט יורד מכיוון התקרה.

היתרון הבולט של הקולט עם הארובה טמון בכך שהוא מוציא את כל האדים והאוויר שהוא קולט, ישירות החוצה וכך, הוא משאיר את האוויר במטבח נקי ורענן. בנוסף, הקולט קל מאוד לתפעול ולתחזוקה.

עם זאת, לקולט זה יש גם שני חסרונות משמעותיים: מחירו גבוה יותר מקולטים אחרים וההתקנה שלו נחשבת למורכבת יותר.

הסוג השני, הוא קולט אדים ללא ארובה, שמתאים למטבחים בעלי ארונות מטבח עליונים הממוקמים מעל לכיריים. התקנת הקולט היא התקנה נסתרת כיוון שחלקיו הפנימיים של הקולט, לרבות המנוע, יותקנו בתוך ארון המטבח.

הקולט שואב את אדי ועשן הבישול פנימה דרך מסנן פחם ומשם, הם חוזרים למטבח. תחזוקתו של הקולט מצריכה ניקיון מתמיד והחלפה של מסנן הפחם מדי פעם. יתרונותיו של הקולט התחתון באים לידי ביטוי במראה מטבח נקי ואסתטי יותר ובמחיר זול יותר מקולט אדים עם ארובה. כאמור, החיסרון שלו הוא שמדובר בסירקולציה פנימית של אוויר, ולא בנידוף כל האוויר אל מחוץ לחלל המטבח.

עוצמת הרעש, העיצוב והצבע: כך תבחרו נכון את קולט האדים למטבח

בחירת קולט האדים למטבח חייבת להתייחס למספר פרמטרים עיקריים: עוצמת היניקה, עוצמת הרעש בזמן ההפעלה שלו, גודל הקולט, גובה הקולט וסגנון העיצוב.

עוצמת היניקה מהווה הבדל משמעותי בין דגמי הקולטים השונים וחשוב להתעכב עליה. את עוצמת היניקה מודדים במק"ש (מטר מעוקב לשעה), כאשר הטווח התקין נע בין 200 ל-1,000 מק"ש. בחירת הקולט המתאים לכם צריכה להתייחס לגודל החלל ולמידת השימוש שלכם במטבח. ככל שאתם מרבים לבשל ולטגן יותר, כך כדאי להשקיע בקולט עוצמתי יותר.

מעבר לעוצמת היניקה, חשוב לבדוק גם את עוצמת הרעש של הקולט בעת הפעלתו. קולטי האדים מהדגמים הישנים, נחשבים לרועשים מאוד, ולכן בבתים רבים ויתרו על התקנתם והתפשרו על מידת האוורור של המטבח. כיום, בזכות טכנולוגיה מתקדמת, קיים מגוון גדול של קולטי אדים שקטים, למרות היותם עוצמתיים ובעלי כוח יניקה גבוה.

לפני שאתם משדרגים את המטבח ומוסיפים לו קולט אדים חדש, חשוב שתתאימו את מידותיו למידות המטבח. כחלק מהמדידות, קחו בחשבון גם את גודל הכיריים, כמות השטח שיש לכם במטבח ואת גובה התקרה או ארונות המטבח.

ככלל, המידות הסטנדרטיות של קולט אדים הן 60/90 ס"מ. כדי שפעילותו של הקולט תהיה יעילה, עליו להיות לפחות בגודל הכיריים, כשיש יתרון לגודל שגדול ממנו מעט. לכל הפחות, בחרו בקולט בגודל הכיריים, והימנעו בקולט שקטן מהם.

לבסוף, תגיעו לשלב של בחירת העיצוב והצבע של הקולט החדש. סגנונות העיצוב רבים וכך גם מגוון הצבעים, הדוגמאות והטקסטורות.

תוכלו לבחור בקולט אדים עשוי נירוסטה, בעל גימור מבריק, משולב עם מספר צבעים וחומרים נוספים כמו זכוכית ועוד. קחו בחשבון שחומרים בעלי גימורים מבריקים עלולים להיות קשים לתחזוקה והכתמים שעליהם, יבלטו החוצה בקלות. כשאתם בוחרים את העיצוב, זכרו שחלק מהעיצוב הוא גם יכולת לשמור עליו במראה חדיש לאורך זמן. אם קשה לנקות אותו, הוא גם יראה פחות יפה.

תחזוקה שוטפת: כך תשמרו על קולט האדים לאורך זמן

על מנת להבטיח שקולט האדים שלכם יישמר לאורך זמן, תצטרכו לאמץ מספר פעולות תחזוקה שיהפכו את השימוש ליעיל ויתנו לכם שקט נפשי.

תחילה, הקפידו לשמור על ניקיון הקולט כדי שתוכלו לנשום אוויר נקי ורענן במטבח. נקו ביסודיות את משטח השאיבה (כשהוא קר לחלוטין) משמנים ושאריות בישול שעלולות להפוך לכתמים קשים בהמשך. כמובן שממש כפי שמומלץ לנקות את הכיריים מדי יום, כדאי לשלב את שגרת הניקוי כך שתשלב גם את ניקוי קולט האדים, או לכל הפחות לבצע ניקוי יסודי שלו אחת לשבוע.

בהנחה שיש ברשותכם קולט אדים המבצע סירקולציה של האוויר במטבח, תצטרכו להקפיד גם על ניקוי הפילטרים ועל החלפת מסנני הפחם בזמן, בהתאם לסוג שלהם ולתדירות השימוש בקולט האדים.  

בקולט מסוג זה, יש שני מסננים. המסנן הראשוני נמצא בתחתית הקולט, והוא מסנן אדים שומניים ועשן כבד. ישנו מסנן נוסף שמנטרל את ריחות העשן. שימו לב שמסנן ראשוני יכול להיות קבוע, או חד-פעמי. אם הוא קבוע, הוא עשוי מרשת מתכת, ויצריך ניקוי תקופתי עם מים חמים, ואף ניתן להכניסו למדיח הכלים. אפשרות נוספת היא לרכוש מסנן חד-פעמי. הוא אמנם יקר יותר, אך נוח יותר לשימוש, שכן בשונה ממסנן קבוע, הוא אינו צובר לכלוך שגורם ליעילותו לרדת, מסנן חד-פעמי נחשב לסטרילי יותר.

זקוקים להתקנה של קולט אדים? לבעל מקצוע בפיקוח שלנו לחצו כאן

יש לכם עוד תיקונים מעצבנים בבית שאתם דוחים כבר שנים? למחירון בתחום תיקונים והתקנות קטנות לבית לחצו כאן

מחירון הנדימן

המחירים כוללים מע”מ

תליית תמונה: כל המידע והשלבים להתקנה

צריכים עזרה עם תליית תמונה? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. איך תתנהלו נכון מול ההנדימן, מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים אותו וכמה עולה תליית תמונה? ריכזנו עבורכם את כל המידע.

תליית מדף: כל המידע והשלבים להתקנה

צריכים עזרה עם תליית מדף? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. איך תתנהלו נכון מול ההנדימן, מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים אותו וכמה עולה תליית מדף? ריכזנו עבורכם את כל המידע.

תליית וילון: כל השלבים והמידע

צריכים עזרה עם תליית וילון? אנו נלווה אתכם בכל השלבים. איך תתנהלו נכון מול ההנדימן, מה חשוב לבדוק לפני שמזמינים אותו וכמה עולה תליית וילון? ריכזנו עבורכם את כל המידע.

תליית טלוויזיה: כל מה שצריך לדעת כשמזמינים הנדימן

אתם צריכים לתלות טלוויזיה? אנחנו נלווה אתכם בכל הצעדים עד שתשבו מרווחים בסלון ותצפו במסך. מה צריך לעשות לפני שמזמינים הנדימן, איך מתנהלים מולו וכמה תליית טלוויזיה עולה? כל התשובות בפנים.

לכל התקלות ועבודות

arrow