התקנת מתלה כביסה לחצר או למרפסת: מדריך מקיף שישמור על הכיס שלכם ועל הסביבה
בין אם אתם מתקינים מתלה כביסה במרפסת, על הגג או בחצר, יש כמה שיקולים חשובים שכדאי לקחת בחשבון. החל מבחירת המיקום, דרך בחירת סוג המתלה ועד להתקנה בטוחה שלו. לפניכם המדריך, עם כל מה שחשוב לדעת.
בייחוד במדינה חמה כמו שלנו, התקנת חבל כביסה יכולה להיות דרך חסכונית וידידותית לסביבה לצורך ייבוש הבגדים.
אז אם קיימות, צרכנות נבונה ובטיחות הם ערכים שחשובים לכם, המדריך הזה בדיוק בשבילכם.
איך לבחור את מיקום מתלה הכביסה?
ישנם שלושה שיקולים עיקריים בבחירת המיקום של מתלה הכביסה, בין אם הוא ממוקם במרפסת, על הגג או בחצר.
מידת החשיפה לשמש: בחרו באזור שבו יש חשיפה לקרני השמש, מרבית שעות היממה. מעבר לכך שקרינה ישירה תזרז את זמן הייבוש, הרי שלשמש תכונות אנטי בקטריאליות טבעיות שיעזרו לא רק בייבוש, אלא גם בחיטוי של הכבסים.
מידת זרימת האוויר: ישנם אזורים שבהם זרימת האוויר טובה יותר, לכן בדקו זאת במשך כמה ימים, ומצאו אזור שבו יש רוח טובה. כך, תאיצו את ייבוש הבגדים משמעותית.
מכשולים בדרך למתלה וסביבו: הדבר החשוב ביותר הוא שתהיה גישה נוחה אל מתלה הכביסה.
אם תצטרכו לצעוד על אדמה בוצית, וללכת בדרך מפותלת ומלאת מכשולים, תגלו שזה לא רק מסרבל מאוד את הפעולה היומיות של תליית כביסה, אלא גם מסוכן מאוד ויכול לגרום לפציעות. בייחוד כשאתם נושאים סל כביסה כבד שמלא בבגדים רטובים.
כדאי גם לשמור על מרחק מגדר חיה. זו נוטה לצמוח מהר מאוד, ולחסום את הגישה לחלק מהחבלים, ולחייב אתכם בגיזום שלה בתדירות הרבה יותר גבוהה.
השאירו לפחות מטר וחצי, אם יש לכם מספיק מקום בחצר, ודאגו לריצוף של שביל הגעה בטוח וריצוף בסביבת מתלה הכביסה.
כדאי גם לבנות מראש מתקן ייעודי להנחת סל הכביסה וסלסלת האטבים, במיקום נוח. פתרון זה יהיה עדיף על פני הנחת ריהוט אקראי שיכול להוות מכשול באמצע החצר.
גם בחירת המיקום במרפסת או על הגג צריכה להיעשות בחוכמה. דאגו למקם את המתלה כך שלא יהיה קרוב מדי ליחידות מיזוג מרעישות ומחממות, או כרוך במסלול מכשולים לצורך הגעה לחבלים.
הרחיקו את המתלה מעצים או בניינים, כדי שאלה לא יגבילו את מיד החשיפה לשמש או לרוח.
איך לבחור את סוג המתלה ואת החבלים?
מתלה כביסה נשלף: למרפסות או למסתורי כביסה, זהו פתרון נוח, שכן ניתן לשלוף את המתלה בשעת הצורך, ולסגור אותו בסיום השימוש. בכך, חוסכים מקום.
מתלה קבוע המוצמד לקיר: פתרון זה מתאים לבניינים ישנים שבהם עוד נהוג להצמיד את מתלי הכביסה לקיר החיצוני של הבניין, וכן למרפסות, לגגות ולמסתורי כביסה.
מתלה כביסה קבוע: מתלה זה הוא בעל שני מוטות אנכיים ושני מוטות אופקיים (כל אחד מהם בצורת האות T). כל מוט שתול בתוך הקרקע ומעוגן עם יציקת בטון.
מתלה כביסה בצורת מטרייה: גם פתרון זה מתאים לחצרות, והוא חוסך מקום שכן ניתן לסגור אותו כשאינו בשימוש, ממש כפי שסוגרים מטרייה.
בחירת החבלים: ישנם חבלי כביסה רגילים, אותם מהדקים עם סטים של מהדקי חבלי כביסה. אלו, הסוג הסטנדרטי, שמתבלה מהר יותר אם הוא חשוף לשמש ישירה.
הסוג העמיד יותר, אך שגם אותו תצטרכו להחליף בשלב מסוים, הוא חבל כביסה העשוי מכבל ברזל המצופה בשכבת PVC.
הוא חזק יותר ומתאים מאוד לאזורים החשופים לשמש ישירה מרבית שעות היממה. בכך הוא מגן על החבל מפני שחיקה למשך זמן רב יותר. לצורך תליית חבל זה, לרוב עושים שימוש בגלגלת העשויה מפלסטיק או ממתכת.
כמה טיפים חשובים שכדאי לסגור לפני ההתקנה
מה כוללת העבודה: האם המתקין אמור להגיע עם כל הציוד הדרוש או שאתה אמור לרכוש אותו? דאגו לצלם לו את תנאי השטח ולשלוח לו לווטסאפ (בתמונה או כסרטון).
אם יש צורך בהקמת מתלה כביסה מסיבי יותר, בדקו האם יש לו את כל החומרים וכלי העבודה. בחצר, הדבר כרוך ביציקת בטון, בעיגון מסיבי יותר של החבל, ולעתים אף בריצוף של החצר באזור שמתחת לחבל הכביסה.
את כל אלו תאמו מראש. אם יש צורך בעבודה בגובה, בדקו שהוא מורשה לכך ומחזיק בהיתר עבודה בגובה בתוקף, ושהוא מחזיק בביטוחים המתאימים.
דאגו שהצעת המחיר תהיה מפורטת ותכלול את עלויות העבודה והחומרים, מע"מ, משך האחריות על העבודה ומה היא כוללת.
טעויות נפוצות שכדאי להימנע מהן
גובה לא נוח לשימוש: חשבו מי יהיו המשתמשים העיקריים במתלה הכביסה. אם זהו יותר מאדם אחד, דאגו שהגובה יתאים לכמה שיותר משתמשים.
כלל האצבע הוא שהחבלים צריכים להיות בגובה של כמטר וחצי מקו הקרקע, או בגובה של 1.4 מטר מגובה של משטח מרוצף. כך, תוכלו לתלות סדין ארוך ורחב ללא חשש שיגע באדמה
חשבו לא רק על הנוחות של תליית הבגד, אלא גם על הנוחות של המעבר מתחת לחבלים (אם זהו מתקן גבוה שעוברים תחתיו).
אם המשתמשים מספיק גבוהים, מומלץ אפילו למתוח את החבלים בגובה של 1.8 מטר מקו האדמה.
תשתית לא מתאימה: נכון שמדובר רק במתלה כביסה, וגם מתלי פלסטיק יכולים לשאת בגדים רבים, אך כשמדובר במתלה קבוע, חשבו לטווח ארוך.
ראשית, דאגו לעיגון בטוח של עמודי הברזל או העץ. כאלה שיעמדו במבחן הזמן ולא יתבלו או יקרסו בגשם וברוחות הכבדות
שנית, דאגו לעיגון בטוח שלהם בתוך הקרקע עם יציקת בטון. מתלה כביסה מסיבי בחצר יכול לשאת כבסים של שתי מכונות מלאות בכביסה.
ולכן, המשקל שהוא אמור להיות מיועד לשאת צריך להיות גבוה יותר מאשר זה של מתלי הכביסה הניידים מפלסטיק. לא תרצו שהוא יקרוס כעבור זמן קצר. נכון?
אם מתלה הכביסה מעוגן לגג או לקירות חיצוניים, שדאגו שהתלייה תהיה בעזרת ברגי ג'מבו, בצורה מאובטחת ועמידה במיוחד מפני קריסה.
הדבר קריטי כשמדובר בתליית מתלי כביסה בחוץ, כשמתחת עוברים ושבים יכולים להיפגע ממצב של קריסת מתלה הכביסה.
חומרים באיכות ירודה: השקיעו בברזל מגלוון שלא יחליד כעבור זמן קצר, ודאו שהבטון מתייבש היטב לפני שאתם מתחילים להשתמש במתלה הכביסה.
כמו כן, השקיעו בחבלי כביסה איכותיים בעלי הגנת UV, ובגלגלות עמידות. זכרו שלטווח ארוך, הזול עולה ביוקר.
לא רק מבחינת החומרים, אלא גם עלויות העבודה והטרחה הכרוכה בהזמנת בעל מקצוע לביצוע פעולה שיכולתם למנוע מראש.