פגישת ייעוץ עם מעצב פנים: כל מה חשוב לדעת
מה חשיבותה של פגישת הייעוץ?
בדומה לכל התהליכים אל מול בעלי המקצוע השונים, גם בתחום עיצוב הפנים כדאי להתייעץ עם גורם מומחה שיוכל לשקף לכם את שלבי התהליך. לרוב, פגישת ייעוץ מול מעצב.ת פנים אורכת כשעה עד שעה וחצי במסגרתה נכנסים לכל הפרטים הקטנים של הפרויקט הגדול. ישנם מקרים שבהם תיפגשו עם מעצב.ת הפנים להיכרות בלבד ולאחר בדיקת החיבור ותיק העבודות, תוכלו להתקדם לפגישת ייעוץ רשמית. במקרים אחרים, ישולבו שתי הפגישות לכדי פגישה אחת.
במסגרת הפגישה, יהיה עליכם לספר למעצב.ת על הפרויקט שלכם תוך מתן פרטים מדויקיים על המראה החדש שתרצו ליצור בבית או במשרד שלכם. חשיבותה של הפגישה גדולה, כיוון שהיא זאת שתציג לכם את תמונת המציאות. כלומר, במידה שלקחתם על עצמכם פרויקט גדול או יקר מידי, מעצב.ת הפנים יוכלו לעזור לכם למצוא פתרונות חלופיים שיתנו לכם תוצאה דומה ולא יגרמו לכם לנזק כלכלי. זאת ועוד, בפגישת הייעוץ תוכלו לקבל נקודת מבט נוספת (ומקצועית) על הסגנון שבחרתם ולהיות בטוחים שהתוצאה תהיה מתאימה לכם.
איך מתכוננים לפגישת הייעוץ?
בודקים את תיק העבודות של המעצב.ת
לפני שתגיעו לפגישת ההיכרות והייעוץ, חשוב שתבחנו את תיק העבודות של המעצב.ת. מלבד בחינת המקצועיות, שימו דגש על סגנונות העיצוב השונים בהם הוא מתמחה כדי להבין אם הסגנון שלכם נמצא שם. יהיו מקרים שבהם תפנו למעצב.ת שלא תואמים את הסגנון שאתם מחפשים ולכן, חשוב יהיה לבדוק את זה מראש כדי שלא לבזבז זמן וכסף. אם זיהיתם את הסגנון שלכם, חשוב שתבדקו את טיב העבודות השונות ואת הביקורות מצד הלקוחות.
מכינים תקציב מסודר
בתחום העיצוב, יהיה לכם קשה לקבל מראש הצעת מחיר מפורטת ולכן, חשוב לדבר על כך מראש תוך היצמדות לתקציב שלכם. על התקציב להכיל את כל האלמנטים השונים, החל מסוגי החומרים הדרושים, סוג הריהוט החדש שתרצו לרכוש ועד הפרטים הקטנים כמו סוגי הצבעים, הוילונות וכל החלקים הקטנים שתצטרכו להוסיף לחלל החדש. לפעמים, תופתעו מכמה הפרטיפ הקטנים ישפיעו בגדול על המחיר הסופי ולכן, חשוב שהכל יהיה כתוב.
מכינים רשימת שאלות מפורטת
כשמתעסקים בעיצוב חדש, חשוב לשאול כמה שיותר שאלות. הסיבה לכך, היא שאם לא תשאלו את השאלות, תישארו עם ספקות ולא בטוח שתצליחו לראות עין בעין את התוצאה הסופית. במסגרת רשימת השאלות שלכם חשוב שיהיו שאלות כמו: כמה זמן להקצות לכל התהליך? האם יש צורך בשיפוצים גדולים? מה כוללת כל עבודת שיפוצים? איך מתנהלים בבית בזמן השיפוץ או העבודות השונות? מי מתנהל מול הספקים? האם נכון לקנות את כל הריהוט או החומרים מאותה החנות? האם אפשר לשלב חומרים זולים יותר שלא יכבידו על התקציב?