בדק בית בדירה יד שנייה: מה חשוב לדעת
לפני שרוכשים דירה מיד שנייה, חשוב לבצע בדק בית מקיף על הנכס. במדריך הבא נסביר מה זה בדק בית, למה חשוב לערוך בדק בית לפני רכישת דירה ומה כולל בדק בית?
לפני שרוכשים דירה חדשה, בטח אם מדובר בדירה יד שנייה, חשוב לערוך בדק בית על הנכס. זה יכול לחסוך לכם הרבה כסף ולמנוע פדיחות רציניות.
במדריך הבא נסביר מה זה בדק בית, למה חשוב לערוך בדק בית לפני רכישת דירה ומה כולל בדק בית?
מה זה בדק בית?
בכל בית מסתתרים ליקויים סמויים, שלא ניתן לזהות בעין לא מקצועית וללא אביזרי טכנולוגיה מתאימים. בדק בדק בית מקצועי מתבצע על ידי מהנדס מוסמך או שמאי מומחה, תפקידם לאמוד את השיפוץ או הבנייה שזה עתה הסתיימו.
מטרתו של בדק הבית הוא לקבוע האם ישנם ליקויי בנייה והאם הם באחריות בעל הדירה או באחריות הקבלן, זאת כשמדובר על רכישת דירה חדשה שזה עתה נכנסתם אליה.
מהן הבעיות הנפוצות בדירה יד שנייה?
בעיות במערכת האינסטלציה והחשמל - כשנכנסים לדירה מיד שנייה חשוב מאוד לבצע בדיקה של הצנרת ומערכת החשמל בבית. שימו לב לבעיות רטיבות בתקרות או בקירות, מה שיכול להעיד על צינורות דולפים או בעיות איטום.
בדיקת אינסטלציה מקיפה תכלול בדיקת פתחי הניקוז והברזים, לחץ המים בדירה וסריקת הצנרת מפני חלודה או חורים.
בדיקת מערכת החשמל צריכה לכלול את לוח החשמל הדירתי, כבלים, שקעים ותעלות. בנוסף חשוב לוודא את תקינות ההארקה ומפסק הפחת.
ליקויים הנדסיים - ליקויים אלו כוללים חריגות בנייה, סדקים וסימני שקיעה של המבנה. במקרים בהם נדרש לבצע שיקום מבנה עלות השיפוץ יכולה להגיע לעשרות אלפי שקלים.
למה חשוב לערוך בדק בית לפני רכישת דירה?
שיפוץ של דירה מיד שנייה יכול להיות עסק יקר, בטח אם זו הדירה הראשונה שלכם ואם אין לכם ניסיון קודם בעלויות שיפוץ.
רבים מרוכשי הדירות מיד שנייה גילו אחרי הכניסה לדירה בעיות וליקויים שלא ידעו עליהם במעמד חתימת החוזה.
בחלק מהמקרים מדובר בליקויים שגם בעלי הדירה לא ידעו על קיומם. ברוב המקרים, הבעיות שמתגלות קשורות בליקויי בנייה (כלומר, היו שם כבר כשהדיירים המקוריים נכנסו לגור) וחייבו שיפוצים.
החלק הנוסף של התקלות קשור לתנאים סביבתיים כמו רעש ומטרדים שונים, אנטנות סלולריות, קווי מתח גבוה וכדומה.
מה כולל בדק בית?
בדיקה בדירה - המהנדס יבדוק את תקינות המערכות בבית, בדיקה אסתטית של המבנה ובחינה של רמת הגימורים. בין השאר, המהנדס יבחן את מצב החיפויים, המסגרות, מתקני החשמל והתקשורת, עבודות אינסטלציה סניטרית וניקוז, עבודות טיח וצבע, עבודות ריצוף, שלד ובנייה ופיקוח הנדסי.
הפקת דו"ח ממצאים - בשלב השני, המהנדס ינתח את כל הנתונים שאסף במהלך הבדיקה וירכז אותם לדוח מרכזי שיפרט את הממצאים. הדוח כולל את תיאור המבנה, פירוט הממצאים, הערכה כספית של הליקויים, תמונות של הדירה ועוד.